SPOR - 27 Kasım 2017 Pazartesi 11:23

‘Burası Batman, burada küfür yok’ kampanyası farkındalık oluşturuyor

A
A
A
‘Burası Batman, burada küfür yok’ kampanyası farkındalık oluşturuyor

Batman’da Vali Ahmet Deniz’in başlattığı “Burası Batman, burada küfür yok” kampanyası farkındalık oluşturuyor.

Batman’da Vali Ahmet Deniz’in başlattığı “Burası Batman, burada küfür yok” kampanyası farkındalık oluşturuyor.


Batman Valisi Ahmet Deniz’in başlattığı, “Burası Batman, burada küfür yok” kampanyası farkındalık oluşturuyor. Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan açık ve kapalı spor salonları hafta sonları resmi müsabakaların dışında, yapılan antrenmanlarla cıvıl cıvıl oluyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, “Spora ve başarıya susamış bir kent olan Batman’da 16 Mayıs Şehir Stadyumunda 3. Lig temsilcimiz Petrolspor, 19 Mayıs sentetik çim sahada BAL temsilcimiz 1955 Batmanspor, Aydınkonak semt sahasında 1. Lig temsilcilerimiz İşitme Engelliler ve ampute futbol takımlarımızın müsabakaları oynanıyor” dedi.



“Kadınlar ligimiz göz dolduruyor”


Batman’da kadınlar liginin göz doldurduğunu ve büyük ilgi görmeye başladığını belirten Eren, “Yine Aydınkonak semt sahasında oynanmaya başlayacak olan kadınlar 3. Ligindeki temsilcilerimiz Karşıyakaspor ve 1955 Batmanspor, 19 Mayıs Kapalı Spor salonunda hentbol 1. Liginde ilimizi temsil eden 1955 Batman Belediyespor, Atatürk Kapalı spor salonunda 2. Ligde tekerlekli basketbol takımımız ve Besyo spor kulübümüzde ilimizi voleybol ikinci liginde temsil ediyor. Yine 19 Mayıs Gençlikspor, Mezopotamya Gençlikspor, Özel İdare Gençlerbirliğispor, Petrolspor takımları da ilimizi hentbol, voleybol, basketbol ve birçok kategoride temsil etmeye devam ediyor. Emeği ve katkısı olan herkesi kutlarım” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Sıcak hava Sarıcakaya’da hayatı durma noktasına getirdi Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 49,5 derece sıcaklık rekorunu kıran Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde termometreler yaz başı olmasına rağmen 43’ü gösteriyor. Nüfusun çoğunluğunun tarımla uğraştığı ilçede vatandaşlar sıcaktan kaçmak için tarladaki işlerini gece yapıyor. Geçtiğimiz yıl 49,5 derece ile Türkiye’nin en sıcak yeri olan Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde haziran başı itibariyle termometreler 43 dereceyi gösterdi. Kent merkezine 52 kilometre uzaklıkta olan ve Eskişehir’in Akdeniz’i olarak anılan ilçede sıcak olan havada çoğunluğu tarımla uğraşan halk, gündüzleri dışarı çıkmamaya dikkat ediyor. Öyle ki vatandaşlar tarım arazilerine gece giderek çalışmayı tercih ediyor. Yaz aylarının başlarında 43 derece olan sıcaklık vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor. Vatandaşların, sıcaklıktan dolayı en çok çektiği sıkıntı ise baş ağrısı olarak belirtiliyor. Özellikle bölgede yaşlılar dışarıya neredeyse hiç çıkmazken, ilçede vatandaşlarca bol bol su tüketiliyor. Öte yandan Meteoroloji, öğle saatlerinde dışarıda bulunan vatandaşların sıcağa karşı tedbirli olması konusunda uyardı. “Sıcaktan kaçmak için geceden tarlaya gidiliyor” İlçede çay ocağı işleten Halis Atalay sıcaklıklar hakkında konuştu. İlçede sıcak havadan dolayı vatandaşların gölgede bile duramadığını belirten Atalay, “Havalar çok sıcak gölgede bile zor duruluyor. Sürekli gölgede kalarak önlem almaya çalışıyoruz. İnsanlar tarlada gündüz çalışamıyor. Sıcaktan kaçmak için geceden tarlaya gidiliyor. Ya da sabah saat 5’te gidiliyor tarlaya, öğlen saat 10’a kadar zor çalışıyorlar. Şuana kadar sıcaktan hasta olanı duymadım ama başı ağrıyan illaki oluyor. Asfalta yumurta kırsak pişer mi pişmez mi bilmiyorum. Şu an termometre 43 dereceyi gösteriyor gerisini siz düşünün” dedi.
Kayseri Bin yıl önce ticaretin güvenliği buradan gözleniyordu Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Zamantı (Kuş) Kalesi, bin yıllık tarihiyle yıllara meydan okuyor. Pazarören Mimar Sinan Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Aydın Mağara, “Ticaretin güvenliği bin sene önce bu kale üzerinden sağlanıyordu” dedi. İlçeye bağlı Melikgazi Mahallesi’nde yer alan kale bin yıllık varlığıyla yıllara meydan okuyor. Mahallenin kuzeydoğusunda ve daha yüksek bir konumda yer alan kale Bizans ve Türk-İslam döneminin izlerini taşıyor. Zamantı ve Elbistan yollarını kontrol altında tutmak amacıyla yapılan kalenin toplamda 13 kulesi bulunuyor. Kule hakkında bilgiler veren Pazarören Mimar Sinan Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Aydın Mağara, Zamantı Kalesi’nin birçok bölgeye hakim olan bir kale olduğunu söyleyerek, “Kuş Kalesi bir diğer ismiyle Melikgazi Kalesi, aslında Danişmentlilere ait bir kale değil ancak Danişmentliler tarafından fethedildikten sonra bu bölgeye bazı eklemeler yapılmış bir kale. Kalenin konumuna baktığımız zaman yüksek ve sarp bir bölge üzerine kurulmuş. Uzunyayla Bölgesi, Elbistan ve Malatya-Kayseri yoluna hakim olan bir kaledir. Pınarbaşı yolu üzerinde bulunan Karatay Hanı’na hakim olan bir kale. Aynı zamanda Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan Aksaray Yolu üzerinde Sultan Hanı’na da hakim olan bir kale. Bazı eklemeler var ama zamana yenilmiş. Çoğu yerlerde dökülmeler mevcut. Kuş Kalemize takriben bin yıllık bir kale diyebiliriz. Bu bölge zaten bir ticaret bölgesi. Buranın hemen aşağısı Pazarören Bölgesi. Eski ismini Yabanlı Pazarı olarak bildiğimiz bir bölge. Bu bölge aynı zamanda Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan uluslararası bir fuar. Bu fuarda Venedikli, Kıbrıslı ve Anadolu’daki Rum, Türkmen tüccarlarının faaliyet gösterdiklerini biliyoruz. Bu kaleyi bölgenin güvenliğini sağlamak için gözetleme kulesi gibi yapılmış bir kale olarak görmekteyiz. Hala ayakta duruyor. Daha önce de biz çıktık ve gördük. Çoğu yerlerinde deformasyon var. Daha sonrasında yapılan kaleler ve gözetleme kuleleri de zamana yenilmiş” şeklinde konuştu. "Bin yıl önce ticaret buradan gözleniyordu" “Ticaretin güvenliği bin sene önce bu kale üzerinden sağlanıyordu” diyen öğretmen Aydın Mağara, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ticaretin güvenliği bin sene önce bu kale üzerinden sağlanıyordu. Şu anda öyle bir özelliği kalmadığı için yıkılmış durumda. Burası yazlık-kışlık olarak kullanılıyor. Bu bölge de 14 hanelik bir mahalle. Bu halk da kendilerini zaten Danişmentliler olarak tabir ediyor. Onlar yaz aylarında piknik yapmaya geliyorlar.”
Manisa Şehzadeler Belediyesi 67 mahallede çalışmalarını sürdürüyor Şehzadeler Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri, ilçenin 67 mahallesinde kapsamlı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şehzadeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yol bakım ve onarım çalışmalarından altyapı yenilemelerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Özellikle yağışlı havalarda sorun teşkil eden yolların bakımını hızla gerçekleştiren ekipler, vatandaşların güvenliğini ve konforunu ön planda tutuyor. Ayrıca, yeni yol yapım projeleriyle ulaşımı daha da kolaylaştırmayı hedefliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ise mahallelerin temizliği konusunda yoğun mesai harcıyor. Çöp toplama hizmetlerinin yanı sıra sokakların yıkanması, park ve bahçelerin temizliği gibi pek çok alanda faaliyet gösteren ekipler, çevre kirliliğini en aza indirmeyi amaçlıyor. Düzenli aralıklarla yapılan bu çalışmalar sayesinde, Şehzadeler ilçesi daha temiz ve sağlıklı bir görünüme kavuşuyor. Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri de ilçenin yeşil alanlarını koruma ve geliştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mevsimsel çiçek dikiminden ağaç budama işlemlerine, parkların bakımından yeni yeşil alanların oluşturulmasına kadar pek çok projeyi hayata geçiren müdürlük, Şehzadeler halkına nefes alabilecekleri alanlar sunuyor. Ayrıca, çocuk oyun alanlarının yenilenmesi ve bakımı da Park Bahçe Müdürlüğünün öncelikleri arasında yer alıyor. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mahallelerimizin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Amacımız, Şehzadeler’i daha yaşanabilir ve modern bir kent yapmak. Bu doğrultuda Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerimize özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.
Bursa Bursa’da daha temiz bir çevre için güç birliği Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri çerçevesinde Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer Belediyeleri ve BUSKİ ekipleriyle güç birliği yaparak şehrin dört bir tarafında ‘daha temiz çevre’ için detaylı bir çalışma başlattı. Bursa’nın daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanılabilir bir şehir olması amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 5-9 Haziran tarihleri arasındaki Dünya Çevre Günü ve Haftası’nda birbirinden farklı etkinlikler düzenleyerek çevrenin önemine dikkat çekiyor. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer Belediyeleri ve BUSKİ’den gelen toplam 48 kişilik ekip, onlarca araçla birlikte şehrin dört bir tarafında yoğun bir temizlik çalışması başlattı. İlk olarak Büyükşehir, Yıldırım ve Osmangazi Belediyeleri ve BUSKİ ekipleri, Setbaşı Irgandı Köprüsü’nden başlayıp Gökdere’ye oradan da Ankara Yolu’na kadar olan güzergahta temizlik çalışması yaptı. Süpürge araçlarıyla asfalt temizliği ve yabani ot temizliği yapan ekipler, Gökdere’de yatak temizliğini gerçekleştirdi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi ekipleri, Bülent Ecevit Caddesi’nden Ahmet Taner Kışlalı Bulvarına ve ardından Uğur Mumcu Bulvarı’na kadar olan güzergahta hummalı bir temizlik çalışması yaptı. Asfalt temizliği, yabani ot temizliği yapan ekipler, basınçlı yıkama araçlarıyla da temizlik işlemini gerçekleştirdi. Dünya Çevre Günü ve Haftası’nda iki ayrı bölgede ekiplerin tretuvar ve temizlik çalışmaları yaptığını söyleyen Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, toplumda temiz çevre bilincini arttırmayı hedeflediklerini ve etkinliklerin dört gün boyunca süreceğini anlattı. Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürü Necat Vatansever, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Nilüfer ilçesinde ortaklaşa temizlik başlattıklarını belirterek, bunun Çevre Haftası’yla sınırlı kalmayıp her hafta ortaklaşa süreceğini de açıkladı. Altınşehir Mahalle Muhtarı Melahat Şanal, Türkiye’ye örnek olacak bu ortak çalışmanın mahalle sakinlerini çok mutlu ettiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.