GENEL - 09 Kasım 2018 Cuma 16:03

Batman’da "Organ Bağışı ve Dinimizdeki Yeri" konulu panel düzenlendi

A
A
A
Batman’da "Organ Bağışı ve Dinimizdeki Yeri" konulu panel düzenlendi

Batman Üniversitesi tarafından 2018-2019 yılı etkinlikleri kapsamında “Organ Bağışı ve Dinimizdeki Yeri” konulu panel düzenlendi.

Batman Üniversitesi tarafından 2018-2019 yılı etkinlikleri kapsamında “Organ Bağışı ve Dinimizdeki Yeri” konulu panel düzenlendi.


Batman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri MYO tarafından 2018-2019 yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Organ Bağışı ve Dinimizdeki Yeri” konulu panel Batman Üniversitesi merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlendi. Panele, Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Abdulkadir Levent, Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Vekili Dr. Ahmet Yıldız, Batman Üniversitesi personelleri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı katıldı. Aile Hekimi Dr. Sercan Bulut Çelik tarafından tıbbi açıdan organ bağışının önemi, kimlerin organ bağışı yapabileceği gibi konularda sunum yapılırken vaiz Alaeddin Kılıç tarafından ise Kuran-ı Kerim ve sünnet ışığında organ bağışının dinimizdeki yeri konusunda sunum yapıldı. Vaiz Kılıç, organ bağışının direk ifade edildiği ayet ve hadislerin bulunmadığını, İslam dininin külli kaideler getirdiğini ve zamanın müçtehitleri tarafından bu külli kaidelerin yorumlanması ve kıyası ile konuların çözümlendiğini söyledi. Vaiz Kılıç, Diyanet İşleri Başkanlığının bu konudaki fetvasında organ naklinin zaruret olması, başarı oranının yüksek olması, ücretsiz olarak veriliyor olması ve bağışçının iznin olması halinde İslam dini açısından bir sakıncasının olmayacağını ve ayrıca bir Müslümanın hayati bir müşkülünü ortadan kaldıranın yarın ahirette Allah’ın da bağışta bulunanın müşküllerini ortadan kaldıracağını söyledi. Yoğun ilginin olduğu panelde öğrenciler organ bağışı konusunda sorularına yanıt buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avrupa Şampiyonası’nda Polisgücü Kadın ve Erkek takımları finalde Alanya ve Konya’da devam eden Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda kadınlar ve erkekler kategorilerinde Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımları, isimlerini finale yazdırdılar. Kadınlar Alanya’da erkekler ise Konya’da oynanacak olan final maçlarına odaklanırken Başkan Mehmet Kaplan final maçlarına Avrupa Şampiyonu olmak için çıkacaklarını ifade etti. Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Takımları şampiyonada finale yükseldi. Konya’da devam eden EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te İtalyan rakibi Tevere Erkek Hokey Takımı ile 5-5 berabere kalarak finale yükselirken Alanya’da rakipleriyle kıran kırana mücadele eden Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı, EuroHockey Club Trophy II-Women 2024’te Litvanya temsilcisi takımın kalesine gol yağdırarak 8-4’lük skorla finale adını yazdırdı. EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te final maçı için sahaya çıkacak olan Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı’nın rakibi Hırvatistan temsilcisi olurken Kadın Hokey Takımı da İrlanda temsilcisiyle final oynayacak. Avrupa Şampiyonasını Alanya’da takip eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan alınan sonuçlandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki takımın da finale odaklandığını ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Yarın kadın ve erkek takımlarımız Avrupa Şampiyonluk kupasını almak için final maçlarına çıkacaklar. Zorlu geçen şampiyonada kazanan takımlarımız oldu. Hedefimiz yarın oynanacak maçlarda kadın ve erkek takımlarımızın Avrupa Şampiyonluk kupalarını bir kez daha Türkiye’ye kazandırmasıdır. Sporcularımızı ve teknik heyetimizi yürekten kutluyor yarın oynanacak final maçlarında başarılar diliyorum” dedi.