GENEL - 19 Kasım 2018 Pazartesi 12:05

Öğretmen ve öğrenciler el ele vererek okulu renklendirdi

A
A
A
Öğretmen ve öğrenciler el ele vererek okulu renklendirdi

Batman’ın Kozluk ilçesinde el ele veren müdür, öğretmen ve öğrenciler, hem atık palet ve tahtaları değerlendirdi hem de okulda rengarenk bir görünüm oluşturdu.

Batman’ın Kozluk ilçesinde el ele veren müdür, öğretmen ve öğrenciler, hem atık palet ve tahtaları değerlendirdi hem de okulda rengarenk bir görünüm oluşturdu.


Batman’ın Kozluk ilçesi Çayhan Köyü Ortaokulunda müdür, öğretmen ve öğrenciler ele ele vererek, hem atık palet ve tahtaları değerlendirdi hem de okulda rengarenk bir görünüm oluşturdu. El birliği ile okulda kitap okuma köşesi ve dinlenme alanları oluşturuldu. Sıfır maliyetle okulu yenilediklerini belirten Okul Müdürü Murat Işık, “Okulumuzda öğrencilerimizin kitap okuyabileceği ve dinlenebileceği alanlar olmadığı için ilk iş olarak bu alanları oluşturmaya karar verdik. Alanları oluştururken sıfır maliyet olmasına dikkat ederek atık malzemelerle kitaplık ve banklar oluşturduk. Bu çalışmaları öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte boyatıp kullanılır hale getirdik. Okulumuzun duvarlarını da resim ve yazılarla renklendirdik. Okulun eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Küçük bir bütçeyle okulumuzu rengarenk ve çocukların faydalanacağı bir alana dönüştürdük” dedi.


Öğretmenliğin sevgi isteyen bir meslek olduğunun vurgulayan Işık, “Her meslek sevgi ile yapılır. Biz öğrencilerimizi ve okulumuzu çok seviyoruz. Meslektaşlarımızın iyi güzel ve temiz bir okulda görev yapmasını çocuklarımızın da tertemiz ve her sene yenilenmiş bir okulda sağlıklı ve kaliteli bir eğitim almasını istiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Vali Çelik: “Çevreyi bir emanet olarak görmek, korumak herkesin ortak görevidir.” Niğde Valisi Cahit Çelik 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Çelik mesajında; “1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler nezdinde yapılan Çevre Konferansı’nda 133 ülkenin katılımı ile alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir. Bu konferansta Birleşmiş Milletler, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın temel bir insanlık hakkı olduğunu karar altına almıştır. Bu tarihten itibaren Dünya Çevre Günü, ülkemizde de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmekte ve değerlendirilmektedir. Diğer taraftan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bulunduğu haftanın ülkemizde Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanmasına ilişkin 2022/3 sayılı ’Türkiye Çevre Haftası’ konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 21 Mayıs 2022 tarih ve 31842 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Her yıl bir temayla kutlanacak olan Türkiye Çevre Haftası; 2024 yılında ’Hepimizin Bir Dünyası Var’ temasıyla kutlanacaktır” ifadelerine yer verdi. "Yaşadığımız çevreyi bir emanet olarak görmek, korumak ve istikbale bırakmak herkesin ortak görev ve sorumluğudur" diyen Vali Çelik; "Bu şuurla, var olan tabiî zenginliğin korunmasına ve doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıyla yönetilmesine imkân sağlayacak tedbirleri hayata geçirmek, bizler için hayati öneme sahiptir. Doğaya saygılı, çevreye duyarlı, israf yerine kanaati esas alan bir tüketim anlayışını toplumsal hayatta yerleştirmemiz gerekmektedir. Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlanmasıdır. Unutulmamalıdır ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu nedenle, çevreye verilen önem insan varlığına verilen önemle eşdeğerdedir" şeklinde konuştu. Niğde’nin sanayi, tarım ve turizm alanında kalkınması için çalışırken çevreye karşı sorumluluğumuzu unutmadan adımlar atmaya çaba gösterildiğini söyleyen Vali Çelik; doğal kaynakların bilinçli kullanıldığı ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının yaygınlaştığı, yeşil, ve temiz bir çevreyi gelecek nesillere bırakabilmek temennisinde bulundu.