YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 18:04

BATSO FABRİKA ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

A
A
A
BATSO FABRİKA ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Organize sanayi bölgesinde üretim yapan Günsu meyve suyu fabrikası, Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) stratejik plan yürütme kurulu tarafından ziyaret edildi.
Günaydın Toptan Gıda Paz. Ltd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Subat Günaydın, Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin metrekare alan üzerine kurulu 2 bin 500 metrekare kapalı alanda günlük 7 bin koli üretim kapasitesi ile çalışan firma kapasite artırımı ile kapasitesini 24 bin koliye çıkarmayı planladıkları konusunda bilgi verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Subat Günaydın, BATSO yetkililerine verdiği bilgiler içinde şu an için fabrikada 7 uzman eleman, mühendisler, pazarlama ve muhasebe sisteminin de dahil olduğu
toplam 31 personelin görev yaptığını ve üretilen ürünün Meygün Aromalı İçecek olarak müşteriye sunulduğunu ve kısa süre içinde tanınmış bir marka haline gelindiği, şu anda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine çalıştıklarını, 1 ay içinde üretimine başlayacakları Günsu 1000 ml. ve 200 ml. meyve suyu çeşitlerini de ürün çeşitlerine ekleyerek üretimi ve istihdamı arttırmayı planladıklarını da belirtti.
Günaydın; firmanın hedefinin şu an 42 il’de bulunan bayilikleri ile sınırlı olan pazarlarının 81 il’in tamamı ile Türkiye olduğunu belirtti. Yönetim Kurulu Başkanı Subat Günaydın tüketimden üretime yönelerek İlimizde bu tür istihdam alanlarının arttırılmasına katkı sağladıklarından dolayı mutlu olduklarını ve diğer yatırımcılara da kılavuzluk yaptıkları inancında olduklarını belirtti. Ayrıca başarılarının kaynağının başarılı olunacağına olan inançlarının olduğunu "Her şeyden önce inanmak gerekli.
İnanmasak bugün bu noktada olamazdık" sözleriyle vurguladı.
BATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Yıldız, her başarılı yatırımın batmana daha çok yatırımcı çekeceğine ve bu tesisin de örnek tesislerden biri olduğu bu tür yatırımcılara her konuda yardımcı olmak istediklerini belirtirken, istihdamın artmasıyla birlikte refah ve kültür seviyesinin artacağına dikkat çekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.