EĞİTİM - 23 Eylül 2021 Perşembe 15:12

Batman Üniversitesi süper bilgisayar merkezi kuruldu

A
A
A
Batman Üniversitesi süper bilgisayar merkezi kuruldu

Bilimsel çalışmaların yanı sıra öğrencilerinin ve personelinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çözümler sunan Batman Üniversitesi bünyesinde Süper Bilgisayar Merkezi kuruldu.

Bilimsel çalışmaların yanı sıra öğrencilerinin ve personelinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çözümler sunan Batman Üniversitesi bünyesinde Süper Bilgisayar Merkezi kuruldu.


Merkez ile bilim insanlarının sayısal hesaplama, makine öğrenmesi, derin öğrenme ve görüntü işleme gibi yüksek performans için yüksek donanımsal yeterlilik gerektiren çalışmalarda daha hızlı ve etkin sonuçlar elde etmelerine imkan sağlanacak. Batman Üniversitesi merkez kütüphanesi içerisinde bulunan Süper Bilgisayar Merkezi, akademik personelin yanı sıra tüm öğrenci ve vatandaşların hizmetine sunuldu. Merkez ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, çağın ihtiyaçlarına göre hareket etmeye özen gösterdiklerini ve özellikle pandemi döneminde hayatımıza giren online eğitimle birlikte bilgisayarlara duyulan ihtiyacın arttığını söyledi. Yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte kısıtlı imkanlara sahip olan öğrencilerin özellikle bu merkezden faydalanmasını amaçladıklarını anlatan Rektör Demir, “Batman Üniversitesi olarak daha modern ve kaliteli bir eğitim amaçlıyoruz. Dijitalleşme ile birlikte teknolojiye duyulan ihtiyaç artmış bulunmaktadır. Biz de alt yapılarımızı bu yönde düzenliyoruz. Öğrencilerimizin eğitimlerine kesintisiz devam edebilmeleri için Süper Bilgisayar Merkezini üniversitemize kazandırdık ve bu merkezden herkesin istifade edebilmesini sağlıyoruz” dedi.


Şehrin imkanlarını da göz önünde bulundurarak üniversite, şehir bütünleşmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını anlatan Rektör Demir, teknolojiye ihtiyaç duyan ve kısıtlı imkanlara sahip olan herkese hitap edebilmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.