YEREL HABERLER - 03 Kasım 2013 Pazar 15:29

Silahlı Saldırıda Öldürülen Genç Toprağa Verildi

A
A
A
Silahlı Saldırıda Öldürülen Genç Toprağa Verildi

Batman’da akşam saatlerinde Petrol Mahallesi'nde yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Özcan Temel toprağa verildi.
Cenaze törenine katılan BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, saldırının planlı yapıldığını iddia ederek, “Özcan kardeşimizin kanı HÜDA-PAR’a sıçramıştır. Bunu bilmiyoruz, duymadık bizim alakamız yok gibi sözlerle geçiştiremezler” dedi.
Petrol Mahallesi'nde yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden 26 yaşındaki Özcan Temel, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Batman’a getirildi. Sabah saatlerinde Batman’a getirilen Temel’in cenazesi Bardakçılar tesisinde kalabalık BDP’ler tarafından karşılandı. Uzun bir araç konvoyu ile Yavuz Selim mahalle camisine getirilen Temel’in cenazesi kılınan namaz sonrası Recepler köyünde toprağa verildi.
Cenaze törenine katılan BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, saldırı olayının sıradan bir kavga olayı olmadığı, planlanmış bir cinayet olduğunu ileri sürdü. Olayın yaşandığı mahallede bir grubun HÜDA-PAR’ın bildirilerini silah zoruyla dayatmak isteyen ve HÜDA-PAR adına silahlarıyla mahalleye gelen gruplar olduğunu ifade eden Kışanak, “Çok açıkça HÜDA-PAR’ın bildirisiyle ve HÜDA-PAR’ın ismiyle gelmişlerdir. O nedenle HÜDA-PAR büyük bir sorumluluk ve büyük bir vebal altındadır. Bu cinayeti aydınlatmak katilleri bulmak devletin işidir, polisin işidir. Ancak en az onlar kadar HÜDA-PAR da ondan sorumludur. HÜDA-PAR ve ona yakın bütün çevreler açıkça bu cinayeti kalkıp lanetleyecekler. Kınayacaklar, karşısında tavır alacaklar ve katilleri yakalayıp bulup adalete teslim edecekler. Ancak o zaman sorumluluktan kurtulabilirler" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir