GÜNDEM - 02 Nisan 2024 Salı 15:36

Batman Üniversitesi’nden 2 Nisan Dünya Otizm farkındalık günü etkinliği

A
A
A
Batman Üniversitesi’nden 2 Nisan Dünya Otizm farkındalık günü etkinliği

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle, Batman Üniversitesi ve Batman Renkli Eller Otizm Derneği Özel Eğitim Okulları işbirliğiyle farkındalık etkinliği düzenlendi.


Etkinliğe, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi Engelsiz öğrenci Birimi sorumlusu Öğretim Görevlisi Elif Dilan Atılgan, Batman Renkli Eller Otizm Dernek Başkanı Tevfik Gayretli ve TOKİ Kazım Karabekir Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri katıldı.


Özel Eğitim Sınıfı bireyleri tarafından icra edilen resim sergisinin ardından piyano başına geçen özel eğitim sınıfı öğrencilerinden Suriyeli otizmli birey İbrahim Hacı Ahmed, göstermiş olduğu piyano resitali nedeniyle ayakta alkışlandı.


Etkinlikte konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, "Batman Üniversitesi olarak evlatlarımıza, ciğer parelerimize yönelik yaptıklarımızı bir gün ile sınırlamıyoruz, her zaman yanındayız, her zaman destek olmak istiyoruz. Üniversitemizin imkanları çerçevesinde bugünümüzün hazırlıklarını yapıyoruz ki, yarınımızın geleceği siz kıymetli, sevgili öğrencilerimiz, kıymetli evlatlarımız, bugünden dolu dolu, doyurucu bir şekilde yetişmeliler ki, biz cumhuriyetimiz, yarınımız, teminat altına alınabilsin. Bugün burada, şu anda bu müzik dinletisini dinledik, çok etkilendik. Keza, resim sergisini beraber ziyaret ettik. Ama Batman Üniversitesi olarak öncesinde birebir atölye çalışması yaptık hatırlarsanız. Birlikte yemek yaptık otizmli evlatlarımızla. O gözlerindeki ışıltıyı görmek bize çok umut verdi. Keza öncesinde yine toprakla bir araya geldik. Çeşitli sebze, meyve fidanları diktik. Bunların her birinin çok büyük faydaları olduğunu düşünüyorum. Yine bunun yanı sıra, üniversitemizin imkanlarını el verdiği ölçüde siz kıymetli evlatlarımızla, velilerimizle bir araya gelmek, üniversitemizin imkanlarını sizlere sunmak. Sadece velilerimize değil, evlatlarımıza ve özel eğitim öğretmenlerimize bu imkanları sunmak bizim için vazgeçilmez önceliklerimiz arasındadır" dedi.



Batman Üniversitesi’nden 2 Nisan Dünya Otizm farkındalık günü etkinliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin’de şampiyonluk gecesinin adresi Mardian Mall oldu Mardin’de futbol heyecanı ve şampiyonluk coşkusu, Mardian Mall önünde düzenlenen büyük kutlamayla taçlandı. Mardin 1969 Spor’un elde ettiği tarihi başarı sonrası binlerce taraftar AVM önünde bir araya gelerek unutulmaz bir gece yaşadı. Ellerinde bayraklar ve meşalelerle alanı dolduran taraftarlar, marşlar ve tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Şehir genelinde oluşan araç konvoyları ve yoğun katılım, Mardin halkının takımına duyduğu bağlılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Gece boyunca devam eden kutlamalarda vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çekerek tarihi anları ölümsüzleştirdi. Kurulduğu günden bu yana Mardin’in sosyal, kültürel ve sportif değerlerine destek veren Mardian Mall, şampiyonluk sürecinde de takımını hiçbir zaman yalnız bırakmadı. AVM yönetimi, bugün oynanan kritik mücadelede taraftar standında aktif şekilde yer alırken; mağazacıları, personelleri ve yöneticileriyle birlikte yaklaşık 100 kişilik bir ekiple tribündeki yerini aldı. Ayrıca taraftar desteğini büyütmek amacıyla yaklaşık 500 adet maç bileti dağıtılarak yüzlerce futbolseverin takımlarına destek vermesi sağlandı. Mardian Mall tarafından hazırlanan kutlama alanı ailelerin, gençlerin ve taraftar gruplarının yoğun ilgisiyle dolup taşarken, gece boyunca birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Şampiyonluk sevincinin tüm kente yayıldığı gecede Mardin adeta tek yürek oldu. Mahmut Yıldızhan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Şehrimizin gururu olan Mardin 1969 Spor’un elde ettiği bu büyük başarı hepimizi son derece mutlu etti. Mardin halkının bu coşkuyu bir arada yaşaması bizler için çok kıymetli. Mardian Mall olarak şehrimizin sosyal ve kültürel değerlerine destek vermeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de takımımızın yanındayız. Çünkü biz inanıyoruz ki; ‘Şehrin Alışveriş Merkezi, Şehrin Takımının Yanında.’ Bu tarihi başarıda emeği geçen tüm futbolcularımızı, teknik ekibi, yönetimi ve büyük taraftarımızı gönülden kutluyoruz." Gece geç saatlere kadar süren kutlamalar, Mardin 1969 Spor şampiyonluğunun şehirde büyük bir gurur ve birlik atmosferi oluşturduğunu bir kez daha ortaya koydu.
İstanbul İstanbul’da 3 ilçede yollar kapanacak İstanbul’da 10 Mayıs tarihinde düzenlenecek 2 farklı etkinlik için 3 ilçede yollar kapanacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar için açıklama yayınladı. İstanbul’da 10 Mayıs sabahı düzenlenecek 2 farklı etkinlik için 3 ilçede bazı yollar trafiğe kapanacak. Saat 09.00’da başlayacak etkinlik için kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. Kapanacak yollar: Galata Köprüsü Beyoğlu istikameti, Atatürk Köprüsü Fatih istikameti, Sahil Kenndey Caddesi (Çatladıkapı-Sirkeci ışıklar arası),Reşadiye Caddesi,Ragıp Gümüşpala Caddesi,Abdülezel Paşa Caddesi,Ayvansaray Caddesi,Kadir Has Caddesi,Meclisi Mebusan Caddesi,Kemeraltı Caddesi,Dolmabahçe Caddesi,Beşiktaş Caddesi,Eski Yıldız Caddesi,Barbaros Bulvarı Merkez Komutanlığı ışıklar arası,Çırağan Caddesi,Tershane Caddesi,Refik Saydam Caddesinden Unkapanı istikameti,İnönü Caddesi ile Şehitler Tepesi arası Alternatif Yollar: Vatan Caddesi,Millet Caddesi,Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi,Palanga Caddesi,Asariye Caddesi,Tarlabaşı Bulvarı,Portokal Yokuşu Caddesi,Dereboyu Caddesi,Asker Ocağı Caddesi,İnönü Caddesi,Evliya Çelebi Caddesi Saat 12.00’da başlayacak ikinci etkinlik için ise sadece Beşiktaş ilçesinde kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar da açıklandı. Kapanacak Yollar: Muallim Naci Caddesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi kesişiminden itibaren Bebek istikametine çift yönlü,Kuruçeşme Caddesi çift yönlü,Bebek Arnavutköy Caddesi Arnavutköy ışıklara kadar,Cevdetpaşa Caddesi İnşirah Cadde kesişiminden Arnavutköy istikameti Alternatif Yollar: Dereboyu Caddesi ,Portakal Yokuşu,Ahmet Taner Kışlalı Caddesi,Ahmet Adnan Saygun Caddesi,Kuruçeşme Çağrı Sokak,Yeşilpınar Sokak,Arnavutköy Dere Sokak,Bebek Hamam Sokak