YEREL HABERLER - 21 Temmuz 2017 Cuma 11:52

Tarım İl Müdürü, Gökçedere’de kurbanlık yetiştiricileri ile toplantı yaptı

A
A
A
Tarım İl Müdürü, Gökçedere’de kurbanlık yetiştiricileri ile toplantı yaptı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut yaklaşmakta olan kurban bayramı öncesinde Gökçedere Beldesinde kurbanlık hayvan yetiştiricileri ile ilgili toplantı yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut yaklaşmakta olan kurban bayramı öncesinde Gökçedere Beldesinde kurbanlık hayvan yetiştiricileri ile ilgili toplantı yaptı.


Yaklaşmakta olan kurban bayramı öncesinde Bayburt’ta hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Gökçedere Beldesinde yapılan toplantıya, Belde ’de kurbanlık hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçiler, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Kani Yavuz, Belde Belediye Başkanı Necmettin Bakır ve İl Müdürü Abdulkadir Karabulut katıldı.


Toplantıda yetiştiricilerin talep ve sorunlarını dinleyen İl Müdürü Abdulkadir Karabulut son yıllarda Bayburt’ta hayvancılığın gelişmekte olduğunu ve bu anlamda Gökçedere beldesinin potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek şunları söyledi:


“İlimizde hayvancılık yetiştiricilerimiz için olduğu kadar il ekonomisi bakımından da çok önemli. Özellikle kurban dönemi yetiştiricilerimizin için kritik bir önem arz ediyor. Bu dönemde yetiştiricilerimize verilen hizmetlerin aksamaması için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Nöbetçi personellerimizle 24 saat hizmet devam edecek inşallah. Diğer yandan İl Müdürlüğü olarak yetiştiricilerimize yardımcı olmak amacıyla her yıl il dışına kurbanlık getiren yetiştiricilerimizi özellikle İstanbul’daki Bayburt dernekleri ile irtibata geçiriyoruz. Yetiştiricilerimizin emeği bizim için çok kıymetli, çok kutsal. Bu anlamda benimde sık sık geldiğim Gökçedere Beldemizde sizlerin bize ilettiği bu talep, öneri ve sorunları her zaman olduğu gibi ciddiyetle takip edeceğiz gereken çalışmaları yapacağız.”


Toplantıda Hayvan sağlığı Şube Müdürü Veteriner hekim Kani Yavuz tarafından yetiştiricilere kurban bayramına yönelik uygulamalar hakkında bilgi verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Turuş Kaya Mezarlarında kazı ve temizleme çalışmaları başladı Adıyaman’da Roma ve Bizanslılar tarafından kullanılan binlerce yıllık Turuş Kaya Mezarlarının turizme kazandırılması için kazı ve temizleme çalışmaları başladı. Adıyaman-Şanlıurfa Karayolu üzerinde Kuyulu köyü sınırlarında bulunan Turuş Kaya Mezarları’da son üç yılda yapılan temizleme ve kazı çalışmalarında 60 mezar ortaya çıkartıldı. Bu yıl Nisan ayında başlayan kazı çalışmalarında şuana kadar 2 kaya mezar ortaya çıkartılırken, mezarlar yeniden temizleniyor. İlk kazıların 1999 yılında yapıldığı Turuş Kaya Mezarlarının temizleme ve kazı çalışmaları 2021 yılına kadar ara verilmişti. Kommagene Canlandırma Projesi ile 2021 yılında yeniden başlayan çalışmalarda şuana kadar 10 dönümlük alan temizlendi. Mezarlarının içerisindeki taş ve toprak yığınları temizleniyor. Yağmur sularının mezarlara girmesini engellemek için üstte drenaj sistemi yapılıyor. Kazı ve temizleme çalışmalarının Eylül ayına kadar sürmesi bekleniyor. Adıyaman’ın önemli tarihi yapılarından birisi olan Turuş Kaya mezarlarının her birisinde değişik mimari ve farklı kabartmalar, bezemeler, bukranyumlar bulunuyor. Yaklaşık 2 yıllık kaya mezarların Roma ve Bizans döneminde kullanıldığı biliniyor. Kazı ve temizleme çalışmalarının başladığını söyleyen Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, “Turuş Kaya Mezarlarında bu yıl kazıya başladık. 1999 yılında başlayan ve ara verilen kazılar 2021 yılında başladı. 3 yıl aralıksız devam eden kazılarda yaklaşık 10 dönüm bir alan temizliği yapıldı. Temizliğin yanında mezar odalarını ortaya çıkartıyoruz. Önceki dönemde 60 adet kaya mezarı çıkartmıştık, bu yıl ise şuana kadar 2 adet kaya mezarını ortaya çıkarttık” diye konuştu.