GENEL - 20 Şubat 2018 Salı 10:21

Başkan Memiş’in 21 Şubat kurtuluş günü mesajı

A
A
A
Başkan Memiş’in  21 Şubat kurtuluş günü mesajı

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü münasebetiyle mesaj yayınladı.


Başkan Memiş, mesajında şu ifadelere yer verdi:“Tarihin çeşitli dönemlerinde önemli roller üstlenmiş, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra ecdadımızın Anadolu’da yazdığı birçok destanda imzası bulunan yiğitler diyarı Bayburt’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.


Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca vatanına, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış; onlara yönelen her türlü tehdidi varını yoğunu ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir. Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 21 Şubat 1918’de Bayburt’umuzu da aydınlatmış, Allah’ın izniyle aziz ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır.


Bu kahraman ecdadın torunları olarak bizlere düşende, onların canlarından aziz bilip şehadet şerbetini içerek bize emanet ettikleri bu cennet vatanı, aynı bilinçle yarınlara taşımak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakmaktır.


Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin 21 Şubat Kurtuluş gününü tebrik ediyor, başta bu kutlu mücadelenin isimsiz kahramanları olmak üzere Afrin’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde bu aziz vatan için seve seve şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.“

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Sandıkçı: “Canik’e modern şehir yapısı kazandıracağız” Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçeyi planlı ve örnek bir şehir yapısına kavuşturacaklarını söyledi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçeyi örnek bir şehir kimliğine kavuşturacaklarını ifade etti. Soğuksu Kentsel Dönüşüm Projesi’ni büyük bir titizlikle sürdürdüklerini ifade eden Başkan Sandıkçı, Mert Irmağı Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi ile yeni sosyal donatı alanlarının ilçede hayat bulacağını belirtti. Canik Yeni Bulvar Yolu’nun ilçenin şehir içi trafik yoğunluğu azaltacağını belirten Sandıkçı, güvenli ve konforlu yolları vatandaşların hizmetine sunacaklarının altını çizdi. Güvenli konutlar, konforlu yollar ve örnek yaşam alanlarıyla ilçenin değerine değer katacaklarını belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik’imizin geleceğini planlı şehirleşme ile şekillendiriyoruz” dedi. Yatırımların odağı Canik’teki büyük gelişimi ve değişimi sürdürdüklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde yer alan güvensiz yapı stoklarını, kentsel dönüşüm çalışmalarımızla ortadan kaldırıyoruz. Güvenli konutları, konforlu yolları ve yeni sosyal yaşam alanlarını vatandaşlarımızla buluşturmak için gayretle çalışıyoruz. Canik’imiz için kazandırdığımız Merkezi Hükümet Yatırımları ve belediyemizin öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla planlı bir şehir yapısını ilçemizde oluşturacağız. Canik’e modern şehir yapısı kazandıracağız” diye konuştu.
Erzurum İrfan Meclisi Erzurum’un dününü ve bu gününü konuştu İrfan Meclisi’nin ikincisi “Erzurum’un Sosyo-Kültürel Kimliğinin Tarihi Arka Planı” başlığıyla toplandı. Programda bir sunum yapan TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Erzurum insanının dünden bugüne, olaylar karşısındaki tutum ve davranışlarını anlamak için şehrin bir hudut, bir geçit, bir yol ve kavşak, bir su, bir harp, bir Kafkas, bir Anadolu şehri olduğunu unutmamak gerektiğini söyleyerek Erzurum’un sosyo-ekonomik, sosyo-politik, sosyo-kültürel kimliğini şehrin jeopolitik konumunu dikkate alarak, tarihî hikâyesindeki anlam katmanlarını titizlikle ortaya çıkararak anlayabileceklerini ifade etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı 17 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan Fuar Alanında başlayacak Doğu Anadolu Kitap Fuarı ve EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kaymakamlardan yerinde tespitler Programa katılan Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, bir Türk toprağı olan Erzurum’un dünden bugüne Anadolu’yu Asya’ya bağlayan yolların taşıdığı zengin düşünce, kültür ve irfanın yaşayan en önemli temsilcisi bir şehir olduğunu ve şehrin kalkınmasında son yıllarda ivme kazandığını görmekten; şehirde bir araya gelme kültürünün irfan meclisi adıyla yaşatılmasından mutluluğunu dile getirdi. Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım da 11 yıl evvel stajyer kaymakamlık yaptığı Erzurum ile bugünkü Erzurum’un arasında gelişmişlik anlamında çok fark olduğunu, bugün şehrin kendisini daha toparladığını dile getirerek şehrin ikliminden dolayı databank, Türkiye’nin bulut teknolojisi ve veri depolama merkezi olması için çok uygun olduğunu, şehrin tarım ve hayvancılıkta bir an evvel modern üretim sanayi hamlesini gerçekleştirmesi ve çok sayıda marka üretmesi gerektiğini ifade etti. Sonraki toplantı Dumlubaba’da İrfan Meclisi üyeleri dil ve kültürden ticaret alışkanlığına, göçten sosyal hayata şehir kimliğini etkileyen birbirinden farklı konuları dile getirdi, çözüm önerileri sundu. Programda Nusret Kızılca okuduğu gazellerle şehrin geleneksel sohbet kültürünün önemli bir parçasını yansıtırken İrfan Meclisi Ali Akbulut hocanın Kuran tilaveti ve duayla sona erdi. STK temsilcilerinden, akademisyenlerden, ticaret erbabından, kanaat önderlerinden, emekli bürokratlardan, çeşitli meslek gruplarından isimlerin katıldığı programda, İrfan Meclisinin kitap fuarında kendilerine tahsis edilen salonda sohbetlerine devam edeceği belirtildi ve bir sonraki meclisin temmuz ayında efsanevî Dumlubaba suyunun olduğu yaylada yapılması kararlaştırıldı.