GÜNDEM - 08 Kasım 2025 Cumartesi 08:48

Bayburt’ta gece yarısı domuz paniği: "Geliyorlar" diyerek kaçtılar

A
A
A
Bayburt’ta gece yarısı domuz paniği: "Geliyorlar" diyerek kaçtılar

Bayburt’ta gece saatlerinde atlarını kontrol etmeye giden iki arkadaş, karşılarına çıkan domuz sürüsü nedeniyle kısa süreli panik yaşadı. Ata sporu ciritle ilgilenen gençlerin heyecanlı halleri, yüzlerde tebessüm oluşturdu.


Her akşam olduğu gibi atlarının bakımını yapmak için ahıra giden Muhammet Dağ ve Yusuf Yılmaz, saat 23.00 sıralarında cirit sahası yakınlarında araçlarıyla seyir halindeyken bir ses duydu. Araçlarının farlarını çevredeki seslerin geldiği yöne doğru çeviren iki arkadaş, bir anda önlerinde beliren yaklaşık 10 domuzu görünce ne yapacaklarını şaşırdı. İki arkadaşın yaşadığı panik ve şaşkınlık anları, cep telefonu kamerasına da yansıdı.



Kuru otların sesi panik yaşattı


Dağ ve Yılmaz araçtan inerek, domuzların uzaklaşıp uzaklaşmadığını kontrol etmek istedi. Ellerine aldıkları büyükçe odun parçalarıyla iki arkadaş, domuzları gördükleri alana doğru sessiz adımlarla ilerledi. Issız ve karanlık ortamda bastıkları kuru yaprak ve dalların çıkardığı sesle panik yaşayan arkadaşlar, "Geliyorlar" diyerek koşmaya başladılar.



"O anı ölümsüzleştirelim dedik"


Yaşadıkları anı anlatan Muhammet Dağ, saat 23.00 civarında atlarını kontrol etmek için gittiklerinde çevreden gelen sesleri duyduklarını belirterek, "Arkadaşım Yusuf’la beraber atlarımızı kontrole geldiğimiz sırada bir ses duyduk. Tabii o arada hemen kamerayı açtık. Arabanın farlarını sesin geldiği tarafa doğru yönelttik. Baktık 4 tane domuz. Biraz ses çıkarttıktan sonra 5-6 tane domuz daha geldi. Sürü şeklinde geziyorlar" dedi.


Dağ, o anda ister istemez korktuklarını ifade ederek, "Arkadaşım Yusuf’un tedirginliği ve heyecanı vardı. Arabaya vururlar, bize bir şey yaparlar diye düşündük. Bizim at baktığımız bölge ıssız olduğu için bazen dağdan ya da nehir kenarından domuzlar gelebiliyor. O an insan ister istemez çekiniyor. Biz de hemen kamerayı açtık, bu anı ölümsüzleştirelim dedik" diye konuştu.



"İlk kez böyle bir şey yaşadık"


Yusuf Yılmaz ise yaşadıklarının hem ürkütücü hem de ilginç olduğunu dile getirerek, "Arkadaşım Muhammet ile birlikte akşamları atlarımızı bakıma geliyoruz. Yine atlarımızı kontrole geldiğimizde domuz sürüsüyle karşılaştık. İlk etapta dört tane domuz gördük. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık. Daha önce yaşamadığımız bir durumdu, ilgimizi çekti. Biraz da ürperticiydi tabii. Merak edip araçtan indik, gözlemlemek istedik" dedi.



Bayburt’ta gece yarısı domuz paniği: "Geliyorlar" diyerek kaçtılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Sakarya Valiliği’nden ’köpek ölümü’ iddialarına ilişkin açıklama Sakarya Valiliği, sosyal medyada "Valilik Konağı’nda köpek ölümü" başlığıyla yayılan ve görevli polislerin bu nedenle cezalandırıldığı öne sürülen iddialara ilişkin açıklama yaptı. Olayın aslına yönelik yapılan incelemede, ehliyetsiz bir bahçıvanın resmi aracı izinsiz kullandığı ve güvenlik zafiyeti oluştuğu belirlendi. Bazı sosyal medya mecralarında, Sakarya Valilik Konağı’nda görev yapan emniyet mensuplarının bir köpek ölümü hadisesi gerekçe gösterilerek görev yerlerinin değiştirildiği ve haklarında soruşturma başlatıldığı iddiaları üzerine Valilik harekete geçti. Konuya dair kamuoyunu bilgilendiren Valilik, gerçek durumun paylaşımlardan farklı olduğunu vurguladı. Ehliyetsiz bahçıvan emniyet aracını kullandı Yapılan incelemeler neticesinde, Valilik Konağı’nın bahçesinde görevli olan ve ehliyeti bulunmayan bahçıvanın, emniyet hizmetine tahsis edilen aracı yaklaşık 15 dakika boyunca kullandığı tespit edildi. Konutta görevli polis memurlarının ise bu durumdan haberdar olmadıkları, bahçedeki yavru bir köpeğin ölümüyle sonuçlanan üzücü olaydan ancak yarım saat sonra bilgi sahibi oldukları belirlendi. Valilik tarafından yapılan açıklamada olayın saptırıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu olayın köpek ölümüyle ilişkilendirilerek farklı mecralara çekilmesi ve kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine yönelik paylaşımların gerçeği yansıtmadığı değerlendirilmektedir." İdari inceleme başlatıldı Valilik açıklamasında, emniyet aracının ehliyetsiz bir kişi tarafından kullanılmasına engel olunmaması ve gerekli güvenlik prosedürlerine riayet edilmemesi nedeniyle ilgili personel hakkında idari inceleme başlatıldığı ifade edildi.
Samsun Thorsten Fink: "Galibiyetten dolayı mutluyuz, kurayı dört gözle bekliyoruz" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Shkendija’yı eledikleri için mutlu olduklarını, son 16 turundaki rakiplerini ise dört gözle beklediklerini söyledi. UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında Samsunspor, sahasında Kuzey Makedonya ekibi KF Shkendija’yı 4-0 yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, karşılaşmayı değerlendirdi. Galip geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Fink, "3 puan almak önemliydi. Ülke puanına katkı anlamında da mutluyuz. Bunu başardığımız için mutluyuz. Hoca olarak ben de bu galibiyetten dolayı mutluyum. İlk yarı performansımızı gösteremedik. İlk yarıda biraz gergindik. Bu sebepten dolayı performansımızı gösteremedik. İlk golden sonra oyunun kilidini açtık. Rakibimize herhangi bir fırsat vermedik. Küçük de olsa fırsat vermedik. Şuanda kurayı dört gözle beklediğimizi söyleyebilirim. İki forvetle oynamak riskliydi. Kendi evimizde ve taraftarımızın önünde kazanmak istemiştik. 4-0 kazanmak da 1-0’a oranla iyiydi. Totalde 5 gol atmış olduk" dedi. "Türkiye’de beklentilerin çok yüksek olduğunu biliyorum" Avrupa’da çeyrek finale yükselmek için mücadele edeceklerini dile getiren Fink, "İyi bir yıl geçirmiş bir takıma gelmek kolay değil. Takımda Avrupa’da oynamamış oyuncular var, ritmi farklı oyuncular var. Kulüp geçmişte çok doğru işler yaptı. Belki şampiyon olmadı ama sonuç olarak 7. sıradayız. Türkiye’de beklentilerin çok yüksek olduğunu biliyorum. Kulüp çok doğru ve iyi işler yapıyor. Bazı sakatlarımız da var. Beklentimiz şimdi gidebildiğimiz kadar Konferans Ligi’nde gitmek istiyoruz. Ben tecrübeli bir hocayım ve bu durumlarla nasıl başa çıkılması gerektiğini biliyorum. Pazar günü oynayacağımız lig maçında 1 veya 2 genç oyuncumuza şans vermeyi düşünüyorum. Sadece kendim için değil, takım ve kulüp için de mutluyum. Ben şu anda sahanın kenarındayım. Kurayı bekleyeceğiz. Rayo Vallecano veya Shakhtar Donetsk’ten biri olacak. İki rakip de güçlü. Belki favori olmayacağız ama sürprizi gerçekleştirebiliriz. Biz sadece karşılaşmaları oynamak için oynamayacağız. Çeyrek finale kalmak için oynayacağız. Shakhtar’ın güzel oyuncuları var. Rayo Vallecano topa sahip olmada çok iyi bir takım. Onlara karşı dostluk maçında oynamıştım. Hedefimiz önümüzdeki turu da geçmek" diye konuştu.