GÜNDEM - 02 Mart 2026 Pazartesi 11:22

Bayburt’ta üniversite öğrencilerine yönelik iftar ve sahur programları düzenleniyor

A
A
A
Bayburt’ta üniversite öğrencilerine yönelik iftar ve sahur programları düzenleniyor

Bayburt İl Müftülüğü, ramazan ayı dolayısıyla üniversite öğrencilerine yönelik iftar ve sahur programları düzenliyor. Kentin farklı noktalarında gerçekleştirilen buluşmalarda gençler hem aynı sofrada buluştu hem de ramazanın manevi atmosferini paylaştı.


Diyanet Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen programda gençlerle bir araya gelen Müftü Yardımcısı İlim Tatlı, gençlere zamanın kıymetini anlattı. Bir önceki gün ise Bayburt İl Müftülüğü tarafından üniversiteli gençlere yönelik bir başka iftar programı organize edildi. Terzi Hacı Mustafa Efendi 4-6 Yaş Kur’an kursunda kurulan sofrada öğrenciler oruçlarını açtı. İftarın ardından Tatlı, gençlere ramazan ayı ve orucun önemine ilişkin bilgiler vererek, yöneltilen soruları cevapladı.


İl Müftülüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yurtlarda kalan üniversite öğrencileri için sahur buluşması düzenlendi. Tarihi Ulu Camii’nde sahur yapan gençler, sahurdan sonra okunan mukabeleyi dinledi. Sabah namazının hep birlikte kılınmasının ardından program tamamlandı.



Bayburt’ta üniversite öğrencilerine yönelik iftar ve sahur programları düzenleniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da bir haftada 100 şüpheli ve 19 düzensiz göçmen yakalandı Bolu’da son bir haftada il genelinde gerçekleştirilen asayiş, kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonlarında 100 şüpheli ile 19 düzensiz göçmen gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 23 Şubat-1 Mart tarihlerinde geniş çaplı denetim ve operasyonlar yürüttü. Uyuşturucu operasyonlarında 1 tutuklama Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 5 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda 6 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda 1 kilogram sentetik kannabinoid, 26,79 gram esrar, 2,70 gram metamfetamin, 3 sentetik ecza hapı ile uyuşturucu kullanımına ve öğütülmesine yarayan aparatlar ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kent genelinde kaçakçılığın önlenmesine yönelik 4 ayrı adrese yapılan baskınlarda ise 4 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. Bu adreslerdeki aramalarda 64 tarihi eser, 12 muhtelif kaçak kazı malzemesi, 160 paket gümrük kaçağı sigara, 2 ruhsatsız tabanca ve 33 fişek ele geçirildi. Aranan 27 kişiden 9’u cezaevine gönderildi Asayişin sağlanmasına yönelik çalışmalarda, bir hafta içinde meydana gelen 170 farklı olaya müdahale eden güvenlik güçleri, bu olaylara karışan 73 şüpheliyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklandı. Öte yandan, il genelindeki uygulamalarda çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş yakalama kararı bulunan 27 kişi tespit edilerek gözaltına alındı. Bu kişilerden 9’u sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 19 düzensiz göçmen yakalandı Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik denetimlerde, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 19 düzensiz göçmen yakalandı. Yabancı uyruklular hakkında yasal işlem başlatıldı.
Zonguldak Zonguldak’ta ruhsatsız 10 maden ocağı kapatıldı Zonguldak’ta 23 Şubat-1 Mart 2026 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen uygulama ve faaliyetlerin haftalık bilançosu açıklandı. Operasyonlarda çok sayıda aranan şahıs yakalanırken, ruhsatsız işletilen 10 maden ocağı da kapatıldı. Haftalık faaliyet raporuna göre, çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik çalışmalarda toplam 66 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslardan 31’i kesinleşmiş hapis cezası bulunanlardan oluşurken, 35 kişinin ise ifade için arandığı belirtildi. Hapis cezası bulunanların 24’ünün 5 yıla kadad, 4’ünün 5-10 yıl ve 3’ünün 10 yıl üzeri cezası olduğu kaydedildi. Uyuşturucu madde ticaretine ve kullanımına yönelik düzenlenen 25 operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklanırken, 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonlarda; 605.97 gram sentetik kannabinoid, 130 gram bonzai emdirilmiş tütün, 11 gram metamfetamin, 10 gram bonzai, 5 gram kokain, 4 gram kenevir tohumu, 1 gram kubar esrar, 4 adet ecstasy, 13 adet sentetik hap ve 4 adet uyuşturucu aparatı ele geçirildi. 10 ruhsatsız maden ocağı kapatıldı Kaçak madencilikle mücadele kapsamında yapılan 10 denetlemede, tespit edilen 10 ruhsatsız maden ocağı kapatıldı. 10 ton kömür, 90 metre profil ray, 50 metre demir ray ve 1 adet vagon ele geçirilerek kayıt altına alındı. Ayrıca silah denetimlerinde 1 adet yivli-yivsiz tüfek ele geçirildi. Trafik ve göçmen denetimleri Hafta boyunca icra edilen 352 trafik uygulamasında 14 bin 256 araç ve 12 bin 352 kişi denetlendi. Düzensiz göçle mücadele çerçevesinde ise gerçekleştirilen 3 uygulamada bin 779 kişi sorgulandı; sorgulananlardan 14’ünün yabancı uyruklu olduğu tespit edildi.
Batman Minik yüreklerden yürek ısıtan çalışma Batman’da bir ilkokul sınıfında başlayan iyilik hareketi, Ramazan ayının ruhunu en saf haliyle yansıttı. Küçük yaşlarına rağmen büyük bir bilinç ve merhamet örneği sergileyen öğrenciler, hem okul çevresinde hem de kentte takdir topladı. Batman TOKİ Kazım Karabekir İlkokulu’nda dördüncü sınıf öğrencisi Metin Kaçmaz, Ramazan etkinlikleri kapsamında örnek bir davranışa imza attı. Henüz ilkokul çağında olmasına rağmen büyük bir duyarlılık gösteren Kaçmaz, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerini unutmamak adına "Ramazan Kumbarası" oluşturdu. Kumbarasına ilk parayı kendi harçlığından koyan Kaçmaz, başlattığı iyilik hareketini sınıf arkadaşlarıyla paylaşmak üzere kumbarayı okuluna götürdü. Metin’in sınıf arkadaşı Çınar Arda Deniz de kampanyaya destek verdi. İki minik öğrenci, arkadaşlarının katkılarıyla kumbarayı kısa sürede doldurdu. Hatta kumbaranın dolmasının ardından gelen bağışlar için ayrı bir poşet hazırlanarak yardımlar toplanmaya devam edildi. Toplanan bağışlar, Gazze’deki iki yetime ulaştırılmak üzere sivil toplum kuruluşuna teslim edildi. Kumbarayı bizzat derneğe götüren Metin Kaçmaz ve Çınar Arda Deniz, yaptıkları bağışla Ramazan’ın paylaşma ve kardeşlik ruhunu somut bir şekilde ortaya koydu. STK başkanı Mehmet Latif Kaya, minik öğrencileri alınlarından öperek tebrik ederek, "Ramazan ayı merhametin, paylaşmanın ve kardeşliğin ayıdır. Bu yaşta çocuklarımızın Gazze’deki yetim kardeşlerini düşünmesi bizleri son derece duygulandırdı. Ramazan ruhunun yeni nesillerde bu şekilde yeşerdiğini görmek, geleceğe dair umutlarımızı artırıyor. Bu anlamlı davranışlarından dolayı Metin evladımızı, Çınar Arda Deniz’i ve onların yetişmesinde emeği olan ailelerini ve öğretmenlerini gönülden kutluyorum" dedi. Minik hayırsever Metin Kaçmaz ise, Gazze’deki çocukları televizyonda gördüğünü belirterek, "Oradaki çocukların zor durumda olduğunu gördüm. Ben de harçlığımı paylaşmak istedim. Arkadaşlarımla birlikte yardım edince çok mutlu oldum. İnşallah Gazze’deki iki yetim kardeşimiz biraz da olsa sevinir. Ramazan’da paylaşmak çok güzel bir duygu" diye konuştu. Sınıf arkadaşı Çınar Arda Deniz de, "Metin kumbarayı getirince ben de destek olmak istedim. Arkadaşlarımızla birlikte doldurduk. Yardım edebildiğimiz için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Antalya Toplu ulaşım şoförlerine eğitim Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda görev yapan şoförlere yönelik hizmet içi eğitimleri sürdürüyor. Engelli vatandaşların şehir içi toplu taşımadan yararlanmalarındaki sorunların çözümüne yönelik başlatılan eğitimlerin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Engelli vatandaşların yaşadıkları sorunları en aza indirmeyi hedefleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım şoförlerine yönelik eğitimlerini de sürdürüyor. Ulaşım Koordinasyon Merkezinde düzenlenen eğitim seminerinde, toplu ulaşım şoförlerine bedensel engelli vatandaşların toplu ulaşım araçları kullanımında yaşadıkları problemler başta olmak üzere durak ve rampaların daha rahat ve sorunsuz kullanımı gibi konularda bilgilendirme yapıldı. "Otizm" konulu bilgilendirme yapıldı Eğitime; Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Karavural, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Fatin Iltar, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Otobüs Birimi Şube Sorumlusu Fatih Turan ile toplu taşıma araçlarında görevli şoförler katıldı. Eğitimde Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli sosyal çalışmacılar Mustafa Emre Yakalı ve Şerife Yerkesikli tarafından "Otizm" konulu bilgilendirme yapıldı. Erişilebilir Antalya için eğitimler önemli Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural bu tür eğitimlerin son derece önemli olduğunu belirtti. "Engellilerin toplu taşımada yaşadığı sorunları farklı engel gruplarıyla tartışıyoruz. Burada gelen talepleri değerlendirerek şoförlerimize engelli vatandaşlarımızla doğru iletişim kurabilmeleri adına bu tür toplantılar düzenliyoruz. Ortak noktalarda işbirliği yapıp daha erişilebilir bir Antalya için özellikle ulaşımda erişilebilir bir Antalya için bu eğitimlerin devamlılığı bizim için önemli" dedi. Engelli vatandaşların talepleri anlatılıyor Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Otobüs Birimi Şube Sorumlusu Fatih Turan da engelli vatandaşların sahada yaşadıkları sorunları öncelikli olarak çözmek için gayret gösterdiklerini söyledi. Turan, "Verimli bir eğitim gerçekleşti. Bu eğitimlerde engelli vatandaşlarımızın bizden taleplerini daha iyi anlıyoruz. Otobüs şoförlerimiz ilk işe alımlarında ve çalışma sürelerinde belli periyotlarda bu eğitimleri alıyor. Elimizden geldiğince Antalya halkımıza kaliteli ve güvenli hizmet vermeye çalışıyoruz" diye konuştu. Eğitime katılan şoförler de engelli vatandaşlara nasıl davranmaları gerektiği konusunda önemli bilgiler edindiklerini söyledi.