GENEL - 11 Haziran 2021 Cuma 09:26

‘Uluslararası Günümüzde İslami İlimler Algısı Sempozyumu’ açılış töreniyle başladı

A
A
A
‘Uluslararası Günümüzde İslami İlimler Algısı Sempozyumu’ açılış töreniyle başladı

‘Uluslararası Günümüzde İslami İlimler Algısı Sempozyumu’nun ilki Bayburt Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

‘Uluslararası Günümüzde İslami İlimler Algısı Sempozyumu’nun ilki Bayburt Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreniyle başladı.


Bayburt Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinin paydaşlığı ile gerçekleştirilen sempozyumun açılış programı Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sadruşşerîa Konferans Salonunda yapıldı. Programa, Bayburt Vali Vekili Burak Çimşir, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Uçurum, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenler katıldı.


Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Ana teması “Sünnet Algısı” olan sempozyumun açılışında konuşan Rektör Türkmen; “Bu sempozyumun düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Karabük Üniversitesinin değerli rektörlerine, fakültelerimizin dekanlarına, bildirileriyle katkı sunacak olan tüm katılımcılara, çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘Günümüzde İslami İlimler Algısı’ üst başlığı ile düzenlediğimiz bu sempozyumda; tarihi süreç içerisinde oluşan anlam kaymaları ve genişlemeleri ilim adamlarımızın değerlendirmesine sunmayı amaçlıyoruz. Üniversitelerimizin ortak çabası ile ev sahipliğimizde gerçekleştirilen bu sempozyumun uzun soluklu iş birliğine ve verimli toplantılara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.


İki gün sürecek olan sempozyumda; Kaynaklık Değeri Açısından Sünnet, Sahabe ve Sünnet Algısı, Oluşum Dönemi İslam Literatüründe Sünnet Algısı, Klasik Dönem İslami İlimlerde Sünnet Algısı, Oryantalizm ve Sonrası Modern Dönemde İslami İlimlerde Sünnet Algısı, Kur’an Eksenli Ekol ve Anlayışların Sünnet Algısı, Günümüz İslam Dünyasında Sünnet Algısı ve Yansımaları, Dijital Ortamlar ve Sünnet gibi konularda onlarca farklı görüş ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.


Canlı yayın yöntemiyle gerçekleştirilecek olan eş zamanlı oturumlar, /bayburtilahiyat (YouTube) kanalından takip edilebilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Samsat’ta birlik meclis toplantısı yapıldı Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 1. olağan meclis toplantısı yapıldı. Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan başkanlığında, Kaymakamlık Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Birlik Müdürü Fahrettin Çelik ve İlçe Özel İdare Müdürü Haşim Uçar’ın yanı sıra birlik meclis üyeleri katıldı. İlk olarak iki yıl görev yapmak üzere iki divan katibinin seçimi yapıldı. Bu seçim sonucunda İl Genel Meclis Üyeleri Osman Deniz ve Nuri Kuştepe meclis divan katibi olarak seçildiler. Daha sonra bir yıl görev yapmak üzere dört encümen üyesinin seçimine geçildi. Yapılan gizli seçimde Kuştepe Köyü Muhtarı Ahmet Kuştepe ve Ovacık Köyü Muhtarı Bahattin Ertan 17’şer oy alarak bir yıl görev yapmak üzere asil üye olarak seçildi. Yapılan seçimlerden sonra 2023 yılı kesin hesaplarının incelenmesine geçildi. Kesin hesap cetvelleri olan; bütçe giderleri kesin hesap cetveli, bütçe gelirleri kesin hesap cetveli, Aralık 2023 ayı sonu itibariyle genel mizan tablosu, bilanço ve muhasebe yetkilisine ait liste üzerinde gerekli inceleme ve görüşmeler yapılarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada 2023 yılı kesin hesabı oybirliği ile kabul edildi. 2024 Yılında yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak yapılan değerlendirmede yol, su ve altyapı hizmetlerinin aralıksız devam edeceği belirtildi. Muhtarların söz alarak ihtiyaç ve talepleri iletmesi ve Kaymakam Süleyman Bakan’ın teşekkür konuşması ile toplantı sona erdi.
Mersin Mersin’de orman zararlılarıyla biyolojik mücadele sürüyor Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce ormanlara zarar veren çamkese böceğine karşı yürütülen biyolojik mücadelenin devam ettiği bildirildi. Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, mücadelede özellikle çevre dostu, çevreye zarar vermeyen, ekolojik dengeyi bozmayan biyolojik mücadele tercih ediliyor. 2011 yılından itibaren Mersin’de orman zararlılarına karşı kimyasal mücadele yapılmıyor. Beraberinde ilgili birim müdürleriyle birlikte laboratuvarda incelemelerde bulunan Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, “Zararlı bir böcek olan çamkese böcekleri, çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek zarar vermekte, artım kayıplarına neden olmaktadır. Ancak hiçbir zaman kurutmamaktadır. Bu kapsamda araziden toplanan yaklaşık 2 bin 700 çamkese böceği yırtıcısı calosoma sycophanta ergini, Davultepe üretim laboratuvarına getirilerek mart ayı başı itibariyle üretime başlamıştır. Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün kontrolünde Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Davultepe İşletme Şefliğince 2 bin 700 adet olarak planlanan calosoma larvaları, çamkese böceği zararı görülen bölgemizin ormanlık alanlarına salınımı nisan ayı itibariyle başlamıştır. Yine bu yıl 9 orman işletme müdürlüğümüzün görev alanında bulunan ormanlarda zarar yapan çamkese böceğine karşı 36 bin adet calosoma larvası salınımı ile bin 600 hektarlık alanda hedeflerimizi aşarak biyolojik mücadele gerçekleştirilmiştir" dedi.