GÜNDEM - 25 Mart 2025 Salı 11:24

Üniversite öğrencileri camileri temizledi

A
A
A
Üniversite öğrencileri camileri temizledi

Bayburt’ta öğrenim gören üniversite öğrencileri, camilerde temizlik yaptı. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle camilerde temizlik gerçekleştiren öğrenciler, temizlik işlerini gönüllü olarak sürdürdüler.


Bayburt İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlerinin organizasyonu ile üniversite öğrencileri, Ramazan Bayramı öncesinde cami temizliği yaptı. Merkez Ketenci Camii ve Yerlice Köyü Camii’nde temizlik yapan öğrenciler, camileri bayrama hazırladı. Severek temizlik yaptığını belirten öğrenciler, kısa sürede işlerin bittiğini söylediler. Kadın öğrenciler, kadınlara ayrılan bölümü temizlerken, erkek öğrenciler ise minber, mihrap, korkuluklar, lambalar gibi erişilmesi zor olan yerleri merdiven yardımıyla silerek, temiz hale getirdiler.



Üniversite öğrencileri camileri temizledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.