GENEL - 06 Ekim 2017 Cuma 11:11

Bozüyük’te TCDD alt ve üst geçit yapım çalışmaları hız kazandı

A
A
A
Bozüyük’te TCDD alt ve üst geçit yapım çalışmaları hız kazandı

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Bozüyük’te yapılacak 3 adet üst ve alt geçit çalışmaları Yeşilkent Mahallesi ile 4 Eylül Mahallesini birbirine bağlayacak olan üst geçit yapım çalışmaları ile devam ediyor.

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Bozüyük’te yapılacak 3 adet üst ve alt geçit çalışmaları Yeşilkent Mahallesi ile 4 Eylül Mahallesini birbirine bağlayacak olan üst geçit yapım çalışmaları ile devam ediyor.


Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın Yeşilkent üst geçidinin yapım çalışmalarının başlamasının ardından diğer 2 geçidin de çalışmalarının bir an evvel başlatılması amacıyla TCDD üst düzey yetkilileri ile yaptığı görüşmeler meyvelerini vermeye başladı. Yeşilkent üst geçidinin yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ederken mevcut demiryolu alt geçidinin bulunduğu alana bat çık yöntemi ile yapılacak geçidin ihalesi de yapılarak çalışmalara başlandı. Çalışmaları yakından takip eden Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ihaleyi alan firma temsilcisi ile birlikte mevcut TCDD alt geçidine gelerek yeni geçidin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu ve firma temsilcisi ile birlikte projeyi de inceleyen Başkan Bakıcı ilçedeki trafik akışını kolaylaştıracak ve hemzemin geçitlerin sorun olmaktan çıkmasını sağlayacak


TCDD alt ve üst geçitlerinin bir an evvel yapılması noktasında yoğun bir gayret sarf ettiklerini belirterek “Güçlü Bozüyük İçin Çalışıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.