GENEL - 16 Ocak 2018 Salı 14:13

Bilecik’te hamsinin fiyatı el yakarken, kilosu 15 TL’den satılıyor

A
A
A
Bilecik’te hamsinin fiyatı el yakarken, kilosu 15 TL’den satılıyor

Son günlerde etkili olan lodos nedeniyle balıkçılar denizlere açılamazken, Bilecik tezgahlarındaki balıkların fiyatları da yüzde 50 arttı.

Son günlerde etkili olan lodos nedeniyle balıkçılar denizlere açılamazken, Bilecik tezgahlarındaki balıkların fiyatları da yüzde 50 arttı.


Son günlerde etkili olan lodos balıkçılara zorluklar yaşatırken bu durum tezgaha da yansıdı. Bilecik’te haftalardır 10 TL’den satılan Karadeniz hamsisi 15 TL’te çıkarken, diğer balıkların fiyatlarında da yüzde 50 ile yüzde 100’lük artış yaşandı. Bu durumun balıkçıları da etkilediğini belirten balık satıcısı Anıl Küçük, “Aşırı rüzgar nedeniyle balıkçı tekneleri denize açılamıyor. Haliyle balık az çıkınca da fiyatları böyle yükseliyor. Hamsinin fiyatı geçtiğimiz günlerde 10 TL’den 15 TL’ye çıktı. Bu fiyata vatandaşlarda tepki gösteriyor. Balık fiyatları bu mevsimde hiç bu kadar artmamıştı. Şu an alabalık fiyatı 15 liradan 18 liraya, çupra 25 liradan 30 liraya levrek 25 liradan 30 liraya yükseldi. Sardalya 10 lira, somon 50 lira, mırlan 30 lira uskumru ise 15 liradan satılıyor. Tezgahlarda balık az, fiyat pahalı, müşteri yok biz bu sene ne yapacağız bilmiyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.