- 19 Mart 2018 Pazartesi 10:51

Lise öğrencileri stajını Avrupa’da yaptı

A
A
A
Lise öğrencileri stajını Avrupa’da yaptı

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanından 3 öğrenci ile Elektrik Elektronik Teknolojisi alanından 3 öğrenci, refakatçi 2 öğretmen gözetiminde Almanya’nın Köln kentinde 21 gün süren staj yaptı.

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanından 3 öğrenci ile Elektrik Elektronik Teknolojisi alanından 3 öğrenci, refakatçi 2 öğretmen gözetiminde Almanya’nın Köln kentinde 21 gün süren staj yaptı.


Staj yapan öğrenciler Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’u makamında ziyaret ederek, yapmış oldukları staj hakkında bilgi verdiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Durmuş, “Yurt dışında staj çalışmalarını sürdüren Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin bir yandan meslekleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerini geliştirirken bir yandan da Avrupa kültür ve medeniyetini, sosyal hayatını tanıma fırsatı buldular. Yurt dışında gerçekleştirilen staj çalışmaları geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizin ufkunu açıyor. Meslekleriyle ve gelecekleriyle ilgili daha geniş bir bakış açısı kazanmalarını sağladı. Öğrencilerimiz yurt dışında ülkemizi, kültür ve medeniyetimizi de en güzel şekilde temsil ederek tanıttıklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.