- 17 Eylül 2018 Pazartesi 15:51

Bozüyük’te 14 bin öğrenci için ders zili çaldı

A
A
A
Bozüyük’te 14 bin öğrenci için ders zili çaldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte yaklaşık 14 bin öğrenci için ders zili çaldı.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte yaklaşık 14 bin öğrenci için ders zili çaldı.


İlk ve orta öğretime başlayan binlerce öğrenci sabah ilk ders zilinin çalması ile birlikte sınıflardaki yerlerini alırken, Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ile birlikte yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğrencileri sınıflarda ziyaret ederek başarılar dilediler. Bozüyük Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokula başlayan 2 bin öğrenciye kırtasiye ürünleri ücretsiz olarak dağıtıldı. Özellikle görevli öğretmenler ve öğrenci velileri eğitime vermiş olduğu destek için Başkan Bakıcı’ya teşekkür ettiler.


Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte Bozüyük Metristepe İlkokulunu ziyaret eden Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve beraberindekiler sınıfları gezerek, öğrencilerin ilk gün heyecanını paylaştılar. Ziyaretleri sırasında devlet tarafından ücretsiz olarak dağıtılan kitapları hatırlatan Başkan Bakıcı, "Hepimizin çok iyi hatırladığı üzere, geçmişte çocuklarımızın kitapları için kırtasiye kırtasiye gezerek yüklü ücretler karşılığı bu kitapları temin etmeye çalışıyorduk. Bugün çocuklarımız okula geldiklerinde tüm kitaplarını masalarında hazır halde buluyorlar. Bu vesile ile bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.


Sınıflarda dağıtılan kitapların ve okul gereçlerinin ardından Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman , Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, öğretmenler ile bir araya gelerek, onlar tarafından yöneltilen talepleri ve istekleri dinlediler.


Gerçekleştirilen okul ziyaretine Kaymakam Hasan Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Komiser Tahir Oğul, okul yöneticileri ve öğretmenler yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ünlü sunucu Erkan Yolaç, son yolculuğuna uğurlandı Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybeden ünlü sunucu Erkan Yolaç, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç 89 yaşında uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ünlü sunucu, Levent Basbaros Hayrettin Paşa Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zekeriyaköy Aile Kabristanlığına defnedildi. Cenaze törenine İstanbul Valisi Davut Gül, sanatçı Gülben Ergen, İzzet Yıldızhan, Mehmet Ali Erbil, Ragıp Savaş, sevenleri ve yakınları katıldı. Erkan Yolaç’ın kızı Göksu Yolaç ve oğlu Mehmet Yolaç taziyeleri kabul etti. “Herkesin ailesinden bir parça olarak gördüğü bir büyümüzdü” Erkan Yolaç’ın Türkiye’nin sevdiği bir büyüğü olduğunu söyleyen İstanbul Valisi Davut Gül, “Türkiye’nin sevdiği herkesin ailesinden bir parça olarak gördüğü bir büyümüzdü. Rabbim rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah” dedi. “Tüm ülkenin babama gösterdiği bu ilgiye çok teşekkür ederim” Erkan Yolaç’ın kızı Göksu Yolaç, “Tüm ülkenin babama gösterdiği bu ilgiye çok teşekkür ederim. Zaten her gün senelerce bu sevgi hissettiğimiz bir şeydi ama bugün daha çok, en koyu şekilde hissediyoruz. Herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu. “Yeri asla dolduramayacak” Erkan Yolaç’ın aile dostu olduğunu söyleyen oyuncu ve sunucu Mehmet Ali Erbil, “Bu isimler bir üçlemeydi. Duayen Orhan Boran, Erkan Yolaç ve Halit Kıvanç. Bu üç değerli ismi yitirdik. Çok üzgünüm. Sanatçı ve sunuculuğunun yanında aile dostumuzdu. Bende çok önemli bir yeri var. Bu üç ismin kaybıyla bir devir kapandı. Yerleri asla dolduramayacak. Ailesine sabırlar diliyorum, başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı. “Hayata dair çok şey öğrendim ondan” Yolaç’ı çok eski tanıdığını söyleyen Oyuncu Ragıp Savaş, “Ben de İzmit’te doğdum eşi Asuman Hanım da İzmit kızıdır. Erkan Abi, İzmit’in eniştesidir. Gençlik zamanımda çok defa beraber zaman geçirdik. Hayata dair çok şey öğrendim ondan. Çok özleyeceğim. Her ölüm erken ölümdür. Erkan Abi’yi kaybetmek bizim için de öyledir. Mekanı cennet olsun” dedi. “Türkiye için çok kıymetli bir insandı” Hayatını kaybeden Erkan Yolaç için Türkiye için çok kıymetli bir insan olduğunu söyleyen Halk müziği sanatçısı İzzet Yıldızhan ise “Erkan abi, Türkiye için çok kıymetli bir insandı. Bende büyük emeği olan bir insandı. Sanat hayatıma başlangıç dönemimde beni gönülden destekleyen, beni her programına davet eden, “Gel oğlum bu hafta 3 şarkı oku” diyen biriydi. Asuman anne de benim için çok kıymetli. İyi bir değeri kaybettik. Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar diliyorum” diye konuştu.
Balıkesir Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen öğrenciler engel tanımadı Görme Engelli Kur’an Kursunda eğitim gören 10 öğrenci, başarıyla tamamladıkları dönem sonunda öğrenmiş olduklarını sergileme fırsatı buldu. Görme Engelli Kur’an Kursu dönem sonu programı, Altıeylül Belediyesi Abdülhamid Han Gelişim Merkezi çok amaçlı salonda yapıldı. Altıeylül Müftülüğü’nün desteklediği ve Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde açılan kursta eğitim-öğretim gören 10 görme engelli öğrenci, yaşadıkları mutluluğu yakınlarıyla paylaşma fırsatı buldu. Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derdiman, “Bu güzel günü bizlere yaşatan siz değerli öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Oku emrini yerine getiren ve yerine getirmek için çaba sarf eden, bu imkanları bu kardeşlerimize sunan herkesten Allah razı olsun. Engel diyorlar, engel insanların kalbinde, imanlarında olmasın. Kuran’ı Kerim’i öğrenmek için çaba sarf eden sizlere hayatlarınız boyunca başarılar diliyorum. Kıymetli kardeşlerimizin çabasından dolayı Allah razı olsun. Bizlerin üzerine ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Cenab-ı Hak hiçbir engel tanımayan bu kardeşlerimizin hayat boyu yüzlerinin gülmesini tebessüm etmesini nasip eylesin” diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı Altıeylül İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan ise, “Görme engelli öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerimi öğrenme konusundaki gayretlerini ve azimlerini takdirle karşılıyor, başta kurs hocamız olmak üzere tüm emeği geçenlere ve ailelerine can-ı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. Görme Engelliler Kuran Kursu Öğretmeni Feyza Arslan da, “Engelli insanların da sağlıklı olanlardan herhangi bir farkı yoktur. Onlara doğru eğitim verildiğinde en az sağlıklı insanlar kadar başarılı olmaktadırlar. Burada bulunan arkadaşlarımız bu durumun en güzel örneğidir. Onlar parmak uçlarıyla Kur’an-ı kerimi harf harf okuma konusunda büyük gayret gösterdi ve başardılar. Birey alfabesi ile görme engellilere yönelik Kuran-ı Kerim’den sureler, Kuran-ı Kerim’den seçme dualar, 40 hadis gibi eserleri hazırlayan kendisi de görme engelli olan ve birey alfabesinde büyük emek harcayan Rıdvan Cinkaya hocamıza, Diyanet İşleri Başkanlığımızın müftülüklerimizin vesilesiyle açmış olduğu kurslarla Türkiye’nin bir çok yerinde eğitim ve öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Bunlardan biri de il ve ilçe müftülüklerimizin bu konudaki hassasiyetleri ve Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezi’nde bizlere sınıf açarak verdiği destek ile açılan Kur’an kursumuzdur. Bizlere desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.