- 07 Aralık 2018 Cuma 11:01

“Bir Kitap Getirene Bir Bilet” kampanyası başlatıldı

A
A
A
“Bir Kitap Getirene Bir Bilet” kampanyası başlatıldı

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri’nde “Bir Kitap Getirene Bir Bilet” kampanyası başlatıldı.

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri’nde “Bir Kitap Getirene Bir Bilet” kampanyası başlatıldı.


Kampanya 6 Aralık Perşembe sabahı verilmeye başlandı ve “Kaç Baba Kaç” adlı oyun için ücretsiz tiyatro biletini almaya gelen vatandaşlar yanlarında getirdikleri kitabı vererek biletlerini aldı. Kampanya kapsamında toplanacak kitapların ihtiyacı olan okulların kütüphanesine bağışlanacağı öğrenilirken her oyun için biletler bir gün öncesinden Metristepe Kültür Merkezi’nden veriliyor. Yetişkin oyunlarına yönelik olan bu kampanya ile birlikte çocuk oyunları için de “Bir Oyuncak Getirene Bir Bilet” kampanyası başlatılırken kampanyanın 8 ve 9 Aralık Cumartesi ve Pazar günü sahnelenecek olan çocuk oyunları için geçerli olacağı kaydedildi. Çocuk oyunları için bilet almak isteyenler yine oyunun 2 gün öncesinden Metristepe Kültür Merkezi’nden yanlarında getirdikleri oyuncakları vererek bilet alabilecekler. Çocuklara paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğretmek amacı ile başlatılan kampanya çerçevesinde toplanacak eski ve kullanılabilecek durumdaki oyuncaklar ihtiyaç sahibi çocuklara verilecek. Bu sabah verilmeye başlanacak “Hapşuu” ve 8 Aralık Cumartesi sabahı verilmeye başlanacak “Hayy” oyunu için geçerli olacağı kaydedildi. Ayrıca kampanyaya katılımın zorunlu olmadığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.