- 22 Nisan 2019 Pazartesi 11:37

Başkan Şahin’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

A
A
A
Başkan Şahin’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında mesaj yayımladı.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında mesaj yayımladı.


Başkan Şahin, mesajında; ‘’Bizleri çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracak olan çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum’’ ifadesine yer veren Belediye Başkanı Semih Şahin, şunları kaydetti: ‘’Öncelikle bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarını rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıl dönümünde, hep birlikte Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kıvanç ve mutlulukla kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu toprakların vatan olması ve korunması vazifesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Aziz milletimiz, en zor şartlar altında dahi azim ve inancını muhafaza ederek kazandığı bağımsızlık zaferinin ardından, kendi kaderini belirlemek üzere Büyük Millet Meclisi’ni kurmuş ve böylece Büyük Atatürk’ün ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünde özünü bulan egemenlik haklarına kavuşmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal’in aynı zamanda çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu güzel günü, aynı heyecan ve istekle kutluyoruz. Bilecik Belediyesi olarak çocuklarımız bizim için her zaman en önemli varlıklarımız olmuştur. Bu anlamda bu yıl da 27 -28 Nisan tarihlerinde bütün çocuklarımızı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Şenliği’ne davet ediyor. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan yarınımızın büyükleri çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Vali ile görüşmek isteyen engelli kadın özel araçla makamı getirildi Adıyaman’da Vali ile görüşmek isteyen engelli kadın evinden özel araç ile alınarak makama getirildi. Her hafta Salı günlerini ‘halk günü’ olarak belirleyen Adıyaman Valisi Osman Varol’un bu hafta özel bir ziyaretçisi vardı. Telefonla ile ilgililere ulaşan ve Vali Osman Varol ile makamından görüşmek istediğini belirten yüzde 96 bedensel engelli Sema Uladı’nın (57) talebi yerine getirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, Esentepe Mahallesi TOKİ konutlarında yaşayan bedensel engelli Sema Uladı’yı almak için özel donanımlı araç ile evinden aldı. Valilik makamına getirilen Engelli Sema Uladı’yı kapıda karşılayan Vali Osman Varol, bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi. Engelli Sema Uladı, “Valimizle görüşmek için başvuru yaptım. Valimizden Allah, Peygamber razı olsun. Beni evimden aldılar, buraya kadar getirdiler, çok teşekkür ediyorum” dedi. Kapıların sonuna kadar halka açık olduğunu vurgulayan Vali Osman Varol ise, “Yoğun bir tempomuz var Adıyaman’da, büyük bir afetten çıktık. Kamu tarafında çok ciddi bir mesai ve yoğunluk var ama bir taraftan da vatandaşlarımızın da bizlere aktarmak istediği, bizimle görüşmek istediği çok önemli hususlar var. Elimizden geldiğince zaten sokakta vatandaşlarımızın içinde, esnaf gezilerinde, sürekli olarak vatandaşlarımızı dinleme imkanı buluyoruz ama özellikle bir gününün belirli bir periyodunu, hatta eğer başvuru çok olursa bizle görüşme talebi, günün tamamını da vatandaşlarımıza ayırıyoruz. Bu kapsamda da Salı günleri burada kapımız açık. Daha önceden vatandaşlarımıza duyuruyoruz, biliyorlar. Devletimizin kapısı vatandaşımızın kapısıdır. Oranın her zaman vatandaşımızın kapısı olduğunu gösterip onların meselelerine, sorunlarına, ihtiyaçlarına çare bulmaya gayret ediyoruz. Sema ablamızı evine gidip orada da ziyaret edebilirdik. Ancak kendilerine özellikle makama gelmek istediler” dedi.