ASAYİŞ - 05 Mayıs 2024 Pazar 14:57

5 araç ve sürücüleri dron denetiminden kaçamadı

A
A
A
5 araç ve sürücüleri dron denetiminden kaçamadı

Bilecik’te dron denetimine yakalanan araçlara ve sürücülerine toplam 7 bin 530 TL idari para cezası uygulandı.


Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince dron destekli trafik denetimi gerçekleştirildi. Denetimlerde, kural ihlali yapan 5 araç ve sürücüsüne, ‘Kırmızı Işık Kuralına Uymamak’ maddesi gereğince toplamda 7 bin 530 TL trafik idari para cezası uygulandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Hari Vukas: "Ligde kalmayı garantiledik, mutluyuz" Kayserispor Teknik Sorumlusu Hari Vukas, Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla ligde kalmayı garantiledik. Bundan dolayı çok mutluyuz" dedi. Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Kayserispor evinde karşılaştığı Konyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Sorumlusu Hari Vukas, şansın yanlarında olduğu anlar yaşadıklarını ve bugün itibarıyla de ligde kalmayı garantiledikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "Sonrasında gelen kırmızı kart ufak bir şok etti. Maçın ondan sonra kalan 70 dakikadan daha fazla bir kısmını on kişi oynamak zorunda kaldık. Kırmızı kart gördükten sonra takımım bu şoku atlattıktan sonra iyi bir reaksiyon gösterdi ve ilk golü attık, öne geçtik. Golü attıktan sonra çabuk bir şekilde yakalandık. Rakip beraberliği yakaladı, gol attı. İlk yarı bu şekilde bitti. İkinci yarıya başladığımızda kalemizi korumamız, iyi savunma yapmamız gerektiğini biliyorduk. Topun arkasında durduk. Kalemizi savunmaya çalıştık. Aslında beklemediğimiz bir anda da rakip 2-1’i yakaladı. Ama sonrasında tekrar mücadele ederek 2-2’yi bulduk. Bu bizim için çok çok önemliydi. Maçın sonlarına da doğru da rakip haliyle baskı kurdu. Oyun içinde şans faktörünün yanımızda olduğu anlar da yaşandı. Neticesinde bugün itibarıyla ligde kalmayı garantiledik. Bundan dolayı çok mutluyuz. Burada emeği geçen herkese, bütün sporculara teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.
İstanbul Esenlerli gençler “Filistin Özgürlük Dansı Gösterisi”nde bir araya geldi Esenler Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kapsamında düzenlediği 3. Esenler Gençlik Günleri’nde Gazze direnişine destek vermek amacıyla “Filistin Özgürlük Dansı Gösterisi” yapıldı. Esenlerli gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu 3. Esenler Gençlik Günleri’nde yaşadı. Esenler Gençlik Günleri’nde Gazze direnişine destek vermek amacıyla “Filistin Özgürlük Dansı Gösterisi” düzenlendi. Esenlerli gençler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde direnişin sembolü olan “dabke” dansını yaparak Filistin’e destek oldu. Öte yandan programda “Grup Yürüyüş” Filistin için hazırladıkları parçalarını seslendirdi. “İnsanlığın gözü önünde büyük bir soykırım yapılıyor” Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu Gazze’de insanlığın gözü önünde büyük bir soykırım gerçekleştirildiğini belirterek, “Bugün Türkiye’nin siyasi tarihinde önemli bir gün. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye’nin siyasi tarihinde cumhuriyetimizin kurucusunun Samsun’a çıkışı o kadar önemli ve anlamlı ki gençlerimize armağan edilmiş bir bayram haline gelmiştir. Bu ülkemizin siyasi tarihi açısından anlamlı ve kıymetli ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı anlamlı bir gün. Öbür tarafta da insanlık tarihi açısından anlamlı bir dönemi geçiriyoruz. 21’inci yüzyılda bilgi çağında, iletişim çağında, her şeyin rahatlıkla ulaşılabileceği bir dönemde insanlığın gözü önünde büyük bir soykırım yapılıyor. Filistin’de, Gazze’de katil siyonist İsrail çocukları katlediyor, kadınları katlediyor. Sivil, asker demeden herkesi katlediyor. İşte biz her zaman yeryüzünde adaletin ve vicdanın sesi olmuş milletin çocukları olarak bu güzel bayramımızda gençlerle beraber dünyaya şunu seslendik; Filistin’in özgürlüğü bizim özgürlüğümüz, Gazze’nin özgürlüğü bizim özgürlüğümüz, Gazze’nin acısı bizim acımız, Filistin’in açısı bizim acımız. Her zaman Filistin’in yanındayız. Her zaman Gazze’nin yanındayız. Her zaman da katil ve siyonist İsrail’in karşısındayız” ifadelerini kullandı.
Kayseri Ali Çamdalı: “Haftaya istediğimiz puanları alıp ligi garantileyeceğiz” Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Kaçırdığımız çok pozisyon, iki tane direkten dönen topumuz, sayılmayan 1 golümüz var. Yine de 1 puan çok değerli. Hatay’ın berabere kalması bu günü sadece ötelemiş olduğunu düşünüyorum. Haftaya istediğimiz puanları alıp, ligi garantileyip yeni sezona hazırlanacağız” dedi. Süper Lig’in 37. haftasında Konyaspor, deplasmanda Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı. Maç sonu açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, maçın başında Kayserispor’a gelen kırmızı kartın kendileri için dezavantaj olduğunu söyledi. Çok gol pozisyonu kaçırdıklarını kaydeden Çamdalı, “İki taraf için de kritik bir maçtı. 11’e 11 oynamak bizim için bir avantaj olabilirdi. Bir kişi fazla olmamız bizim için dezavantaj oldu. Hakem de ikinci yarı takdir haklarını Kayseri’den yana kullandı. Bu bir mazeret değil tabii ki; kaçırdığımız çok pozisyon, iki tane direkten dönen topumuz, sayılmayan 1 golümüz var. Yine de 1 puan çok değerli. Hatay’ın berabere kalması bugünü sadece ötelemiş olduğunu düşünüyorum. Haftaya istediğimiz puanları alıp, ligi garantileyip yeni sezona hazırlanacağız” dedi. “Hakem takdir haklarını Kayseri’den yana kullandı” Hakem Halil Umut Meler’in kararlarını değerlendiren Çamdalı, “İlk yarı kırmızı kart netti, bence çok doğru bir karar. İkinci yarı bunun etkisinde kalmış olabilir, takdir haklarını Kayseri’den yana kullandı. Penaltıyı çalmasa var çağırır mı? Ondan da şüpheliyim. Ama öyle karar verdi, yapacak bir şey yok. Pozisyonları değerlendirseydik bunları konuşmayacaktık” ifadelerini kullandı. “Galatasaray maçında gerekeni yapacağız” Ligin son haftasında oynayacakları Galatasaray maçına da aynı şekilde hazırlanacaklarını ve hedeflerinin istedikleri puanları almak olduğunu vurgulayan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, “Haftaya Galatasaray maçı var. Aynı şekilde bu maça nasıl hazırlandıysam aynı şekilde hazırlanıp, gerekeni yapacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
Ankara Bakan Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi ve ardından Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ‘Cumhuriyet’e Doğru’ adlı tiyatro oyununu izledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders kitapları ve okul duvarlarında görülen Atatürk portresinin orijinalini ve 1990 yılından 2002 yılına kadarki ders kitaplarında yayınlanan halini gösteriminin yapıldığı sergiye katıldı. Bakan Tekin, burada sergiyi dolaşarak resimleri inceledi. Bakan Tekin, ardından Bakanlığın ‘Cumhuriyetin 100’üncü Yıl Projeleri’ kapsamında hazırlanan ‘Cumhuriyete Doğru’ adlı tiyatro gösterimine de katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Tekin, sergi ve tiyatro gösterimine bütün vatandaşların izlemesi gerektiğini ifade etti. “Portrenin kamuoyuyla da paylaşılmasını istedik” Bakan Tekin, Mustafa Kemal Atatürk’ün mevcut portresinin milli eğitimle ilgili okul ders kitabı veya bu benzeri tüm etkinliklerde Milli Eğitim Bakanlığı’yla özdeşlemiş bir resim olduğunu belirterek, "Biz bu portreyi arşivlerimizde bulunca bunun kamuoyuyla paylaşılmasını da istedik. 1932 yılında Atatürk’ün Bursa’da çekindiği bir fotoğrafında, Ressam Şeref Soner’in sulu boyayla yaptığı bir tablo. Daha sonra da bizim ders kitaplarımız başta olmak üzere tüm materyallerimizde yerini almış durumda. Burada ilgili bilim kurulunun raporu da var. Oradaki ifadelerde de ‘buna en iyi sahip çıkacak yere vermek gerekiyor’ deniyor. Buna en iyi sahip çıkacak yer de Milli Eğitim Bakanlığı. Biz bu vesileyle tablonun kamuoyuyla paylaşılmasını istedik” açıklamasında bulundu. “Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu oyunu vatandaşlarımıza buluşturma imkanı nasip oldu” ‘Cumhuriyete Doğru’ oyunu hakkında da konuşan Tekin, TBMM’nin açılışının 100’üncü yılı sebebiyle de böyle bir oyun organize ettiklerini fakat pandemi nedeniyle yarım kaldığını ifade etti. Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı sürecinde aynı ekibi tekrar topladıklarını söyleyerek, "Tekrar sıfırdan başladık. Bu kez de Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bu oyunu tiyatro severler, sanat severler ve bütün öğrencilerimize, gençlerimize, vatandaşlarımıza buluşturma imkanı nasip oldu. Oyunun özüne baktığımızda milli mücadeleye Cumhuriyete, Cumhuriyetin değerlerine ve Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarına sahip çıkmak, onları hak ettiği şekilde anlamak ve bunu gelecek kuşaklara öğretmek bizim bakanlığımızın işi. Bu vesileyle çok anlamlı bir etkinlik oldu” ifadelerini kullandı.