GÜNDEM - 08 Ağustos 2025 Cuma 15:40

AK Parti Meclis Üyesi Sünetçi sordu, CHP’li Başkan Subaşı cevapladı

A
A
A
AK Parti Meclis Üyesi Sünetçi sordu, CHP’li Başkan Subaşı cevapladı

Bilecik Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı 2’nci birleşiminde AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Rafet Sünetçi, CHP’li Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’na belediyenin borç durumu ve haciz süreçleriyle ilgili sorular yöneltti.


Toplantıda söz alan İbrahim Rafet Sünetçi, geçtiğimiz günlerde belediyeye gelen haczi hatırlatarak, "Bundan sonra belediyemizde başka bir hacizle karşı karşıya kalacak mıyız?" diye sordu. Başkan Melek Mızrak Subaşı ise konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Subaşı, "Geçtiğimiz günlerde bir hacizle karşılaştık. Bunun ardından olağanüstü belediye meclis toplantısı yaparak gerekli yetkileri aldık. Satış alanlarımızı belirledik ve ihalelere çıkmak için düğmeye bastık. Satış oldukça ödeme olacak, ödeme olmazsa tabii ki hacizle tekrar karşı karşıya kalabiliriz. Biz de yeni bir hacizle karşılaşmadan süreci tamamlayıp ödemeleri yapmak istiyoruz" dedi.



"Belediyemize haciz gelmesi onur kırıcıdır"


Bir inşaat firması tarafından uygulanan haciz sürecine de değinen Subaşı, "Yaklaşık 2-3 hafta boyunca hacizli kaldık. Elimiz kolumuz bağlanınca olağanüstü meclis topladık. Belediyemize haciz gelmesi bizim için onur kırıcıdır. Bizler kamu kurumuyuz, siyasetle bu koltuklara otursak da sonuçta kamu hizmeti veriyoruz. Bizi zorlayan umarsız harcamalar değil, geçmişten gelen dava dosyalarının bu döneme denk gelmesidir. Hep birlikte bu sürecin bedelini ödüyoruz" diye konuştu.


Sünetçi ayrıca belediyenin 60 milyon TL civarında borcu olup olmadığını sordu. Bu soruya yanıt veren Başkan Subaşı, "60 milyon gibi bir rakam mümkün değil. En büyük borcumuz Bilecik Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi (BİOSUN) firmasına idi, ancak şu anda ona da doğrudan bir borcumuz yok. Ödemeler İller Bankası aracılığıyla kesiliyor" açıklamasında bulundu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Sarıkamış, bu yıl da uluslararası bir spor şölenine ev sahipliği yapıyor. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Alp Disiplini Uluslararası Kayak ve Snowboard Federasyonu düzenlenen (FIS) Sarıkamış Cup yarışları başladı. Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Sarıkamış Kayak Merkezi’ne başlayan ve 21 ülkeden 126 sporcunun katılımıyla yapılan yarışlarda sporcular kıyasıya mücadele ediyor. Şampiyonaya katılan yarışmacılara başarılar dileyen Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, "Bugün itibariyle ilçemizde Uluslararası Kayak Şampiyonası başlamış bulunmakta, avantajımız kendi ilçemizde kristal karlar diyarında doğal karın olması, bundan dolayı da yarışmacılar sarıçam ormanları arasında kaymaktan çok memnun. Bundan sonraki uluslararası şampiyonaların hepsine Sarıkamış olarak ev sahipliği yapmak" dedi. Öte yandan Sarıkamış’ın eşsiz doğasında gerçekleşen şampiyona, sadece sporcular için değil, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler için de tam bir görsel şölene dönüşmüş durumda. Sezonun açılmasıyla birlikte canlanan merkezde, yarışların yanı sıra atlı kızak turları ve çeşitli etkinliklerle kış turizmi heyecanı zirveye ulaştı. Sarıkamış’taki bu büyük heyecanın ardından kayak tutkunlarının gözü Erzurum’a çevrilecek. FIS Sarıkamış Cup’ın tamamlanmasıyla birlikte, 26-29 Aralık tarihlerinde FIS Palandöken Cup heyecanı başlayacak.
Yozgat Sorgun Belediyesi İtfaiyesi, kendilerine mektup yazan Belinay’a okulunda sürpriz yaptı Sorgun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta kendilerine mektup yazan lise öğrencisi Belinay’ın okuluna giderek sürpriz yaptı. İtfaiye ekiplerine duyduğu sevgiyi ve takdiri yazdığı mektupla ifade eden Belinay’ın bu davranışı ekipleri duygulandırdı. Bunun üzerine harekete geçen Sorgun Belediyesi İtfaiye ekipleri, Belinay’ın öğrenim gördüğü Şehit Nusret Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette itfaiye personeli, Belinay’a çiçek ve hediye takdim ederek sürpriz yaptı. Belinay’ın sınıfında gerçekleşen buluşmada duygu dolu anlar yaşanırken, Belinay itfaiye ekiplerini karşısında görünce büyük mutluluk yaşadı. "Mektuptan etkilendik ve ziyaret etmek istedik" İtfaiye Amiri Celalettin Güngör aldıkları duygu dolu mektuptan söz etti. Güngör, "Mektuptan etkilendik ve kendilerine teşekkür etmek amacıyla okulunda ziyaret ettik. Müdürümüz ve öğretmenlerimize böyle bir öğrenci yetiştirdiği için teşekkür ediyoruz. Ayrıca anne ve babasına da böyle bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum" dedi. "Takdir duygumu ifade etmek istedim" Mektubu kaleme alan 12. Sınıf öğrencisi Belinay Çakıcı itfaiye ekiplerini takdir duygusunu ifade etmek için mektup yazdığını söyledi. Çakıcı, "Olumlu düşünen insanların fazla olduğunu görüyorum. Bunu paylaşmak istedim. Okuluma ziyarete geldikleri için çok mutlu oldum. Hiç beklemiyordum" diyerek hislerini ifade etti. "Öğrencimizin empati kurması çok güzel bir davranış" Okul Müdürü Nagihan Şahin ise öğrencisine kıymetli davranışından dolayı teşekkür etti. Şahin, "Arkadaşlarına, gençlerimize çok güzel bir örnek oldu. Bulunduğumuz toplumda gördüğümüz işlerin arkasında neler olup bittiğini şöyle kısa bir süre de olsa durup düşündüğünde onları hissetmiş olması, o empatiyi kurmuş olması ve bunu dile getirip personelimizle bunu paylaşmış olması hakikaten çok düşünceli ve çok güzel bir davranış. Onu yetiştiren ailesi ve kıymetli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu güzel davranışı ödüllendiren fark eden ince düşünceli itfaiye erlerimize de gerçekten çok teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık" dedi.
Ankara Bakan Tunç’tan DEM Parti ziyaretine ilişkin açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti İmralı Heyeti üyelerinin gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin, "Ülkemizin ve milletimizin geleceği için büyük bir öneme sahip olan ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine ilişkin geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk" dedi. DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Van Milletvekili Pervin Buldan, Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve avukat Faik Özgür Erol, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u ziyaret etti. "‘Terörsüz Türkiye’ sürecine ilişkin geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk" Bakan Tunç, ziyaretin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmede kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını aktararak, "Ülkemizin ve milletimizin geleceği için büyük bir öneme sahip olan ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine ilişkin geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde Devletimizin ilgili kurumları tarafından büyük bir koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalar ile TBMM Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun ortaya koyacağı yol haritası kapsamında atılacak adımları konuştuk" ifadelerini kullandı. "Türkiye Yüzyılını terör olmadan daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz" Huzurlu ve güvenli bir geleceğe kavuşmanın herkesin arzusu olduğunu belirten Tunç, "Millet olarak hepimize büyük acılar yaşatan, ülkemizin kalkınmasının ve daha da güçlenmesinin önündeki en büyük engellerden biri olan terörün tamamen sona ermesi; gençlerimizin, çocuklarımızın, milletimizin daha huzurlu ve güvenli bir geleceğe kavuşması hepimizin ortak arzusudur. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine daima sahip çıkacak, süreci hassasiyetle yürütmeye devam edeceğiz. Ülkemizi geleceğe emin adımlarla taşıyacak, Türkiye Yüzyılını terör olmadan daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz" açıklamasında bulundu.