GÜNDEM - 23 Temmuz 2025 Çarşamba 10:07

Bakan Yumaklı’dan yangın bölgesinde çalışan ekiplere moral ziyareti

A
A
A
Bakan Yumaklı’dan yangın bölgesinde çalışan ekiplere moral ziyareti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sakarya’da başlayıp Bilecik’e sıçrayan orman yangında gece mücadele eden orman ekipleriyle bir araya geldi. Telsizle orman yangınında gece mücadele eden ekiplere seslenen Bakan Yumaklı, "Bu memleketin bir tek dalını, bir taşına halel gelmemesi için canınızı tehlikeye atıyorsunuz" dedi.


Sakarya’nın Geyve-Pamukova ilçeleri arasındaki ormanlık alanda 3 gün önce başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Bilecik’in Osmaneli ilçesine ilerlemişti. Yangın sonrası ilçeye bağlı Kızılöz, Büyükyenice, Kazancı ve Borcak köyleri tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Yangın bölgesinde dün gece incelemelerde bulunan Yumaklı, basın açıklamasının ardından yangının sıfır noktasında mücadele eden ekipleri ziyaret etti. Ekiplerden yangının son durumu hakkında bilgi alan Yumaklı, fedakarca çalışmalarından dolayı orman çalışanlarına teşekkür etti.



"Tek bir dal zarar görmesin diye canınızı tehlikeye atıyorsunuz"


Ardından telsizden personellere hitap eden Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:


"Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Verdiğiniz mücadeleyi her birinizin yanındaymış gibi hissediyorum. Bu memleketin bir tek dalını, bir taşına halel gelmemesi için canınızı tehlikeye atıyorsunuz. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Ayağınıza taş değmesin. Bugüne kadar olduğu gibi bu yangın da evelallah sönecek. İnşallah her biriniz evinize, işletmenize sağ salim döneceksiniz. Allah’a emanet olun."



Bakan Yumaklı’dan yangın bölgesinde çalışan ekiplere moral ziyareti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da aşırı yağışlar sebebiyle vatandaşlara kritik uyarılar Manisa genelinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle bazı ilçelerde dere taşkınları, toprak kaymaları, alt geçit su baskınları ve ağaç devrilmeleri meydana geldi. Olumsuzluklar özellikle dere yatakları, taşkın riski taşıyan alanlar, alt geçitler, heyelan riski olan yamaçlar ve kırsal bağlantı yollarında yoğunlaşıyor. Manisa Valiliği, Kriz Merkezi koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların güvenliğini sağlamak için sahada etkin bir şekilde görev yapıyor. AFAD, emniyet, jandarma, belediyeler, DSİ ve karayolları ekipleri, gelişmeleri anlık takip ederek meydana gelen olaylara hızlı müdahale sağlıyor. Manisa Valiliği’nin etkin koordinasyonu ve saha ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde, riskli bölgelerde güvenlik önlemleri artırılırken, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yaşanan olaylar nedeniyle bazı yol kesimlerinde ulaşım kontrollü olarak sürdürülürken, bazı güzergahlar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, özellikle dere yatakları, taşkın riski olan alanlar, alt geçitler, heyelan riski taşıyan yamaçlar ve kırsal yolların vatandaşlar için riskli olduğunu vurguladı. Vatandaşlara, riskli bölgelerden uzak durmaları, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olmaları, sürücülerin ise trafik ekiplerinin uyarı ve yönlendirmelerine riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan yetkililer, ani su baskınları veya heyelan gibi durumlarda ise 112 Acil Çağrı Merkezi, AFAD ve yerel birimlerle iletişime geçilmesini istedi.