GÜNDEM - 23 Mart 2026 Pazartesi 09:51

Bilecik’te drone destekli trafik denetimi

A
A
A
Bilecik’te drone destekli trafik denetimi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde drone destekli trafik denetimi gerçekleştirildi.


Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe merkezi ile şehirlerarası karayollarında drone destekli trafik denetimleri yapıldı. Havadan yapılan denetimlerde sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığı titizlikle kontrol edildi. Denetimlerde özellikle kırmızı ışık ihlali, motosiklet sürücülerinin kask kullanımı, araçlarda emniyet kemeri takılması, makas atma, şerit ihlali ve ters yönde ilerleme ile seyir halinde cep telefonu kullanımı gibi kural ihlalleri üzerinde duruldu. Kurallara uymayan sürücüler hakkında gerekli idari işlemler uygulandı.


Yetkililer, bayram yoğunluğu nedeniyle trafikte artış yaşandığına dikkat çekerek, sürücülerden özellikle dönüş yolunda daha dikkatli olmalarını istedi. Açıklamada, tüm vatandaşlara kazasız ve güvenli bir bayram temennisinde bulunuldu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Seyit Onbaşı’nın yazarı öğrencilerle buluştu İzmir Sarıgöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği, yazar Vicdan Efe’yi Sarıgöllü öğrencilerle buluşturdu. Çanakkale ruhunun anlatıldığı söyleşide duygu dolu anlar yaşandı. İzmir Sarıgöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Ahmetağa Neslihan Urgancı Ortaokulu ile Çanakçı Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikte, Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın hayatını kaleme alan yazar Vicdan Efe öğrencilerle bir araya geldi. İzmir Sarıgöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Yıldırım, gerçekleştirilen söyleşilerin oldukça verimli geçtiğini belirterek, "Öğrencilerimiz yazarımıza, ‘Koca Seyit vatan savunmasını canını ortaya koyarak yaptı. Bugün bize düşen görev nedir?’ diye sordu. Yazarımız da öğrencilere, ‘Kendinizden, dürüstlüğünüzden ve bir işi en iyi yapma kararınızdan vazgeçmeyin. Ortamı geldiğinde zaten başaracaksınız. Koca Seyit, kendi kişiliğinden ödün vermeyip kahramanlığını çıkarı için kullanmamıştır’ şeklinde cevap verdi." dedi. Sarıgöl köylerinde 10’uncu söyleşiyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yıldırım, önümüzdeki günlerde de öğrencilere kitap hediye etmeye ve yazar buluşmalarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Etkinlik kapsamında İzmir Sarıgöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından iki okulda toplam 150 kitap öğrencilere hediye edildi. Öğrenciler, yazar Vicdan Efe ile uzun süre sohbet etme fırsatı bulurken, Efe kitaplarını da imzaladı.