GÜNDEM - 08 Ocak 2025 Çarşamba 11:49

Bilecik’te ’Güzel Masa’ya 2 bin 859 adet talep geldi

A
A
A
Bilecik’te ’Güzel Masa’ya 2 bin 859 adet talep geldi

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı 2024 yılında ’Güzel Masa’ya 2 bin 859 adet talep geldiği söyledi.


Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı Güzel Masa’ya vatandaştan gelen taleplerin kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Güzel Masa’nın Bilecik Belediyesi ile vatandaşlar arasında önemli bir köprü işlevi gördüğünü anlatan Başkan Subaşı, "2024 yılı verilerine göre Bilecik Belediyesi Güzel Masa birimine iletilen 2 bin 859 adet talebin 2 bin 685’i ilgili birimlerin çalışmasıyla çözüme kavuştu. Başta fiziki çalışmalar olmak üzere Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçe Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili birçok konu arasında gerekli iletişimi sağlayan Güzel Masa, vatandaşlardan gelen talebin yerine getirilmesini sağladı” ifadelerini kullandı.


Son olarak Başkan Subaşı, Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgili olarak da vatandaşların bilgilenmesini sağlayan Güzel Masa’nın, yeni yılda da çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da ’Süper Lig’ heyecanı: kent ve taraftarlar tek yürek Amed Sportif Faaliyetler’in kritik Iğdır Futbol Kulübü deplasmanı öncesi Kayapınar’daki Parkorman ve Kent Meydanı’na dev ekran kuruldu. Şehirde maç saati yaklaştıkça hem büyük bir coşku hem de heyecan yaşanıyor. Diyarbakır’da tarihi maç öncesi adeta bayram havası yaşanıyor. Amed Sportif Faaliyetler, Trendyol 1. Lig’in son haftasında deplasmanda Iğdır Futbol Kulübü ile sezonun en kritik karşılaşmasına çıkarken, taraftarlar da bu heyecana ortak olmak için sokaklara akın etti. Kayapınar ilçesinde bulunan Parkorman ve Kent Meydanı’nda kurulan dev ekranlar, binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Şehir genelinde araç kornaları susmazken, vatandaşlar sokaklarda tezahüratlar yaparak takımlarına destek veriyor. Diyarbakır temsilcisinin karşılaşmayı kazanması halinde Süper Lig’e yükselmesi, kentteki heyecanı zirveye taşıdı. Diyarbakır’da herkes tek yürek olurken, gözler tarihi karşılaşmadan gelecek sonuçta. "Dün akşamdan beri heyecandan uyumadım" Mardin’den sabahın ilk ışıklarında Diyarbakır’a gelerek dev ekranın kurulduğu parkta arkadaşlarıyla maç saatini bekleyen Fırat Akar, "Amedspor’u desteklemek için Mardin’den geldik. Heyecanla maçı bekliyoruz. Muhtemelen kazanacağız. Kazanmasak dahil play-off maçıyla Süper Lig’e çıkacağız. Kesinlikle kazanacağımızı düşünüyorum. Kendimizden eminiz" ifadelerini kullandı. Maç için Mardin’den Diyarbakır’a gelen Harun Yüksel ise saatler öncesinden dev ekranın kurulduğu alana gelip en önden izlemeyi beklediğini söyledi. Yüksel, "Çok heyecanlıyız. Umarım bu yolun sonu şampiyonlukla biter. Amedspor sadece Diyarbakır’ın takımı değil bütün Güneydoğu’nun takımıdır. Mardin’den buraya geldik. İnşallah şampiyon olacağız" şeklinde konuştu. Taraftarlardan Hüseyin Angay da dün akşamdan beri heyecandan uyumadığını dile getirdi. Angay, "Kent Meydanı’nda heyecanla maçı beklemekteyiz. 21 yıla yakındır Diyarbakır şehri, Süper Lig hasreti çekiyor. İnşallah bu hasret bugün son bulacak. Amedspor sadece bizim değil, tüm Güneydoğu’nun takımıdır. Bizim dileğimiz futbolcularımız çok iyi bir maç çıkarıp, 21 yıllık hasretimize son vermeleri" dedi.
Balıkesir Edremit’in el yapımı bıçakları dünya vitrininde Balıkesir’in Edremit Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan El Yapımı Bıçakçılık Kursu, geleneksel sanatı uluslararası platforma taşıdı. Kursiyerlerin usta öğretici Metin Manav öncülüğünde hazırladığı özgün eserler, Bursa’da düzenlenen Uluslararası Bıçak Festivali’nde estetik ve işçiliğiyle ziyaretçilerin gözdesi oldu. Balıkesir’in Edremit ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Edremit Halk Eğitimi Merkezi, önemli bir başarıya imza attı. Merkez bünyesinde faaliyet gösteren El Yapımı Bıçakçılık Kursu’nda eğitim gören kursiyerlerin büyük bir titizlikle ürettiği bıçaklar, Bursa’da kapılarını açan Uluslararası Bursa Bıçak Festivali’nde sergilendi. Geleneksel tekniklerin modern tasarımlarla harmanlandığı stantta yer alan ürünler; kalite, keskinlik ve estetik açıdan yerli ve yabancı ziyaretçilerden tam not aldı. Kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında kritik bir rol üstlenen kursta, çeliğin ateşle buluştuğu zorlu üretim süreçleri bilimsel ve sanatsal bir disiplinle ele alınıyor. Uluslararası festivalde yer alan ürünler, Edremit’in yöresel zanaat potansiyelini küresel ölçekte tanıtma fırsatı sunarken, usta öğretici Metin Manav’ın rehberliğinde yetişen kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri, fuarın en çok ilgi gören bölümleri arasında yer aldı. Ziyaretçiler, geleneksel Türk bıçakçılık sanatının modern dokunuşlarla nasıl sanata dönüştüğünü yakından inceleme şansı buldu. Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, kursiyerlerin mesleki becerilerini geliştirmek ve motivasyonlarını artırmak adına bu tür uluslararası organizasyonların hayati önem taşıdığını vurguladı. Yapılan açıklamada, yöresel sanatların tanıtımını uluslararası platformlara taşıma hedefinin başarıyla gerçekleştirildiği belirtilirken; usta öğretici ve kursiyerlerin özverili çalışmaları takdirle karşılandı. El sanatlarının ekonomik bir değere dönüşmesini destekleyen merkezin, geleneksel sanatları yaşatmaya yönelik projelerine hız kesmeden devam edeceği bildirildi.