GÜNDEM - 04 Mart 2026 Çarşamba 10:49

Bilecik’te minik öğrenciler davul ve manilerle Ramazan ayı coşkusunu yaşattı

A
A
A
Bilecik’te minik öğrenciler davul ve manilerle Ramazan ayı coşkusunu yaşattı

Bilecik merkez Mehmet Nuri Efendi Anaokulu öğrencileri, Ramazan ayının manevi atmosferini davul ve maniler eşliğinde yaşattı.


Minik öğrenciler Ramazan davullarıyla söyledikleri manilerle İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde renkli ve duygusal anlara sahne oldu. Ezberledikleri manileri coşkuyla seslendiren öğrenciler, ardından müdürlük personeline hurma ikramında bulundu.


Bilecik İl Millî Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, miniklerin Ramazan heyecanına ortak olarak programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Çocuklarımızın davul ve manilerle Ramazan ayının ruhunu yaşatması bizleri çok mutlu etti. Bu güzel etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.



Bilecik’te minik öğrenciler davul ve manilerle Ramazan ayı coşkusunu yaşattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Yıllardır yaptığı mesleğinin bilgisayar oyununu oynadı Eskişehir’de oto yıkamacı işletmecisi olan Fahri Toğrul, mesleğiyle ilgili simülasyon oyununu deneyimledi. Oyunun gerçek araba yıkamaktan daha zor olduğunu düşünen Toğrul, "Böyle oyunları oynamak isteyenlere ben ücretsiz araba yıkatabilirim" dedi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte oyun sektörü de önemli ilerlemeler kaydediyor. Büyük bütçelerin ayrıldığı yapımlar günümüzde milyonlara hitap ederken; tır şoförlüğünden araba yıkama, market kasiyerliğinden internet kafe işletmeciliğine kadar çeşitli meslekleri konu alan simülasyon oyunları gençler arasında ilgi görüyor. Eskişehir’de oto yıkamacı olan Fahri Toğrul da kendi mesleğiyle ilgili olan simülasyonu bilgisayardan deneyimledi. Oyunun gerçeğinden daha zor olduğunu düşünen Toğrul, bu mesleği merak eden insanlara ücretsiz araba yıkatabileceğini belirterek esprili bir yorumda bulundu. "Böyle oyunları oynamak isteyenlere ben ücretsiz araba yıkatabilirim" Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan oto yıkamacı Fahri Toğrul, "Teknoloji geliştikçe ilginç ilginç şeyler çıkmaya başladı. Son zamanlarda gördüğümüz kadarıyla bazı oyunlar varmış. Biz de bunu deneyimledik. Başarılı buldum ama insanların buna para verip almasını anlayamıyorum. İnsanlar illa böyle oyunları oynamak istiyorlarsa gelsinler, ben burada onlara ücretsiz araba yıkatabilirim. O deneyimi burada bizzat kendileri canlı canlı yaşayabilirler. Bu otomotiv sektöründe ne var, anlamıyorum. İnsanlar sürekli bu işe girişim sağlıyorlar. Açıkçası oyun bana zor geldi, gerçekte araba yıkamak daha kolay" şeklinde konuştu.