KÜLTÜR SANAT - 05 Mayıs 2026 Salı 10:19

Çocuk Senfoni Orkestrası’nın konseri ayakta alkışlandı

A
A
A
Çocuk Senfoni Orkestrası’nın konseri ayakta alkışlandı

Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası ile Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi Korosu birlikteliğinde verilen konser, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.


Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konseri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş takip etti. Büyük bir beğeniyle izlenen konser sonunda, Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Şef Serhan Gencer, eğitmenler ve koro üyelerine çiçek takdim etti.



‘’Bu güzel konserin ardında büyük bir emek ve özveri var’’


Konser sonunda konuşan Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, ‘’İyi ki çocuklarımızla bu anlamlı etkinlikte buluştuk’’ ifadelerini kullanarak, ‘’Bu güzel emeğin ve konserin arka planında büyük bir çalışma ve özveri var. Ahmet Başkanımıza böyle bir projede yer almak istedik. Kendisi büyük bir memnuniyetle karşıladı. Üç yıl önce bu anlamlı koroda bir araya gelen çocuklar şimdi büyüdü. Geleneksel olarak çocuklarımız için 23 Nisan bayramında bu konseri düzenlemek istedik. Kardeş belediye protokollerimizi de imzalamıştık. Bizim için kardeş belediyecilik sadece kağıt üzerindeki bir anlaşma değil bu tür güzel etkinliklerde bir araya gelmektir. Ahmet Başkanımızın bizde emeği çok. Her zaman arkamızda desteğini hissediyoruz. Bizim koromuzdaki çocuklarımızla Tepebaşı Belediyesi’ndeki çocuklarımızı bir konserde buluşturmak istedik. Sağ olsunlar eğitmenlerimiz de kabul etti. Burada çok ciddi bir emek var. Ben burada hem belediye başkanı hem de bir anne olarak bulunuyorum. Öylesine güzel öylesine büyük bir emek var ki bizlere mutluluk veriyor. İyi ki Tepebaşı Belediyesi var. Atatürk çocuklarına kocaman bir alkış istiyorum’’ ifadelerini kullandı.


Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise ‘’Çocuklarımız imkan verdikçe bu şekilde güzel bir tablo oluşuyor. Bu çocuklarımız gerçekten bizlerin yüz akı. Bilecik ile Eskişehir ve Tepebaşı’nın çok büyük bir kardeşliği var. Gerçekten çok büyük bir emeğin varlığı burada görünüyor. Bugün Türkiye’de zannetmiyorum başka bir belediyede böyle bir çalışma var. Bilecik’te de böyle bir çalışmanın olmasını ısrarla söylüyorum’’ ifadelerini kullandı.



Çocuk Senfoni Orkestrası’nın konseri ayakta alkışlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Hububatı ‘süper hücre’ vurdu Gaziantep’te hafta sonu etkili olan ’süper hücre’ hayatı adeta felç ederken, hububat ekili binlerce dönüm arazi zarar gördü. Kent genelinde etkili olan ve süper hücre olarak adlandırılan doğal afet, tarım alanlarında hasara yol açtı. Hafta sonu bazı bölgelerde fındık ve bazı bölgelerde de ceviz büyüklüğündeki dolu ile etkili olan fırtına, Antep fıstığı, buğday, nohut ve arpa gibi ekili alanlarda zarara neden oldu. Etkili olan yağmur ve dolu eşliğindeki fırtına nedeniyle fıstık bahçeleri ciddi hasar gördü, birçok ağaç kökünden söküldü ve hububat ekili arazilerde de büyük zarar meydana geldi. Şiddetli fırtına, dolu ve beraberindeki yağış, başak yapma sürecindeki hububat bahçelerinde buğday ile arpayı yere yatırdı. "Buğdaylarımız yere yattı" Gaziantep Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Cuma Yiğit, kent genelinde etkili olan yağmur, dolu ve fırtınanın etkisiyle hububat ekili tarlaların büyük zarar gördüğünü belirtti. Başak yapma sürecinde olan arpa ve buğdayın kırılarak yere yattığını belirten Yiğit, "Çiftçilerimiz sağ olsunlar, ürün ekip biçmek için büyük gayret gösteriyorlar. Fakat buğday bahçelerinde buğdayların tamamı yere yatmış. Bu buğdayın geri kalkma imkanı yok. Bu ürün ne hasat verir ne de samanı işe yarar. Ürünlerin alt kısmında da küflenme oluşmuş. Sürekli yağış olduğu için ilaçlama da yapamayız. Her sene çiftçimiz, kuraklık, dolu veya şiddetli rüzgar nedeniyle zarara uğramaktadır. Geçen sene don oldu, ürünlerimizi zirai don vurdu. Bu sene yağış çok olduğundan dolayı buğdaylarımız yere yattı ve fıstıklarımızı dolu vurdu" dedi. "Bu seneki mahsul gitti" Çiftçinin zararının büyük olduğunu belirten Yiğit, "Çiftçilerimiz zarara rağmen yine de üretimden, ekip biçmekten vazgeçmiyor ve vazgeçmemesi lazım. Ekip biçmeye devam edeceğiz. İnşallah çiftçilerimize yetkililerimiz destek olur. Bereketli bir yıl diye sevindik, yağışımız çok oldu diye seviniyorduk. Fakat bu sene de böyle oldu. Çiftçilerimize çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yere yatan buğday toplansa da bir işe yaramaz. Çünkü mahsul olmaz, samanı da küflenir ve bu ürünü kurtarma imkanımız yoktur. Çünkü ürün kırıldığı için geri kalkıp düzelme şansı yoktur. Bu seneki mahsul gitti" ifadelerini kullandı. Yere yatan buğdaylardan bir beklentilerinin olamayacağını belirten çiftçi Yusuf Ok ise, "Çiftçi olarak büyük zarar yaşadık. Bu seneki mahsulümüz yok oldu. Ben sertifikalı tohum aldım ve gübre attım. Ama ürünümüzü fırtına ve dolu vurdu. Buğdaylarımız yerle bir oldu. O kadar çabamız ve emeğimiz yok oldu. Çiftçi olarak mağduruz" diye konuştu.
İstanbul Eyüpsultan’da kurban kesim alanında feci ölüm: Arkadaşını ziyarete geldi yanarak can verdi İstanbul Eyüpsultan’da bulunan kurban satış kesim alanında gece saatlerinde çıkan yangında Bekir Yazıcı konteynır içerisinde yanarak can verdi. Bekir Yazıcı’nın arkadaşını ziyarete geldiği öğrenilirken, cenazesi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Olayla ilgili Bekir Yazıcı’nın arkadaşı gözaltına alındı. Yangın, gece saatlerinde Eyüpsultan Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre kurban satış ve kesim yerinde bulunan esnafın kaldığı konteynırda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede tüm alana yayıldı. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Alevlerin yükseldiği yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışması yapıldı. Bekir Yazıcı’nın arkadaşının ise gözaltına alındığı öğrenildi. Çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti İtfaiye ekipleri, konteyner içerisinde bir kişinin cansız bedenini buldu. Yapılan çalışmada satış yerinde çalışan arkadaşını ziyarete gelen Bekir Yazıcı’nın yanarak can verdiği öğrenildi. Bekir Yazıcı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kurban satışı yapan Başaran Demir isimli kişi, " Misafir olarak arkadaşı gelmiş. Çay ve kahvelerini içmişler. Akşam on gibi evimize gidiyoruz. Saat 03.00 gibi arkadaşlar bizi arıyor. Yangın var deniyor. Cenaze var dediler biz de şaşırdık. Biz de şok olduk. Yaşamadığımız bir durum. Elektrikten mi başka bir durumdan mı olduğunu bilmiyoruz. Kesin net bilgi biz de bilmiyoruz. Biri demiş ki ben markete gidip geleyim sonra buralar alev almış" dedi. Alevlerin geceyi aydınlattığı yangın ise itfaiye ekiplerinin yaptığı soğutma çalışmalarının ardından tamamen söndürüldü. Yangın ile ilgili inceleme sürüyor.