GÜNDEM - 07 Haziran 2025 Cumartesi 10:06

Söğüt’te su arızası giderildi

A
A
A
Söğüt’te su arızası giderildi

Bilecik’in Söğüt ilçesinde, TOKİ inşaatına ait hafriyatın zemine aşırı yüklenmesi sonucu ana şebeke hattında meydana gelen ikinci su arızası, belediye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla giderildi.


Dün yaşanan ilk arıza, hafriyatın oluşturduğu baskı nedeniyle 600’lük asbest borunun çatlaması sonucu oluşmuş ve ekipler tarafından kısa sürede onarılmıştı. Ancak benzer nedenle, bu sabah farklı bir noktada yeni bir çatlak tespit edildi. Su kesintisine yol açan arıza, belediye ekiplerinin sabahın erken saatlerinden itibaren sürdürdüğü yoğun çalışmalar neticesinde tamamen giderildi.


Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bayram öncesinde ilçemizi susuz bırakmak ve vatandaşlarımızı mağdur etmek asla istemeyeceğimiz bir durumdur. Çok şükür ki böylesine büyük bir arızayı ekiplerimiz en kısa sürede çözüme kavuşturdu. İlçemize yeniden su verilmiş olup, vatandaşlarımıza gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Yetkililer, benzer bir durumun yeniden yaşanmaması için ilgili alanda gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.



Söğüt’te su arızası giderildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da yılbaşı öncesi geniş çaplı uygulama: Kaçak ve sahte alkole geçit yok Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde, il genelinde yılbaşı öncesi huzur ve güven ortamının korunması amacıyla kapsamlı bir asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamaya Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme ile İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler katıldı. Çok sayıda noktada eş zamanlı olarak sabit yol ve hareketli yol denetimleri yapılırken, alkollü ve alkolsüz umuma açık işyerleri de detaylı şekilde kontrol edildi. Denetimlerin özellikle yılbaşı öncesi artış gösteren kaçak ve sahte alkol satışının tespiti ve önlenmesi amacıyla yoğunlaştırıldığı belirtildi. Halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden kaçak ve sahte alkolle mücadele kapsamında işyerlerinde ruhsat, bandrol ve ürün içerikleri titizlikle incelendi. Gerçekleştirilen uygulamalarda ayrıca aranan şahısların yakalanması, uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin önlenmesi, suç ve suç unsurlarının tespiti hedeflendi. Bu kapsamda bin 620 şahıs ile bin 200 araç sorgulandı. Emniyet yetkilileri, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içinde geçirebilmesi için denetimlerin artarak süreceğini vurgularken, özellikle kaçak ve sahte alkol konusunda vatandaşların dikkatli olmaları ve şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri çağrısında bulundu.