GÜNDEM - 25 Aralık 2025 Perşembe 09:35

Üretici kadınlar Bilecik Belediyesi’nde ağırlandı

A
A
A
Üretici kadınlar Bilecik Belediyesi’nde ağırlandı

Bilecik merkeze bağlı Yeniköy’de üretim yapan çiftçi kadınlar, Bilecik Belediyesi’nde ağırlandı.


Yeniköy’de üretim yapan çiftçi kadınlar, Yeniköy Muhtarı Abdullah Keskin ile birlikte Bilecik Belediyesi’ni ziyaret etti. Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, belediyede gerçekleşen ziyarette Yeniköylü çiftçi kadınlarla bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Kadınların tarımsal üretimde üstlendiği role dikkat çeken Başkan Subaşı, üretimin ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Melek Mızrak Subaşı, "Toprağa emek veren, üretimi ve dayanışmayı büyüten kadınlarımızla bir arada olmak bizlere de güç verdi. Nazik ziyaretleri ve içten sohbetleri için her birine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.


Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.



Üretici kadınlar Bilecik Belediyesi’nde ağırlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de av yasağı başladı Balıkesir Bölgesinde yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve avcılığın sürdürülebilir bir şekilde düzenlenmesi amacıyla Balıkesir Valiliği Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdürlüğü av hayvanlarının avlanmasının yasaklandığı belgesini duyurdu. Balıkesir Valiliği, Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdürlüğünün av yasağı genelgesini yayınladı. Buna göre 2025-2026 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonu 01.03.2026 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanacağı açıklandı. Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. "18 yaşını doldurmuş silah taşıma ehliyetine sahip av ve yaban hayatı ile ilgili eğitim alarak sınavda başarılı olan avcılar, avcılık belgesi ve avlanma izin kartı alma şartıyla yasal olarak av yapabilmektedirler. Kanunun 3. maddesi uyarınca oluşturulan Merkez Av Komisyonu (MAK) her yıl av ve yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi için karar almaktadır. 2025 -2026 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı 06 Temmuz 2025 tarihli ve 32948 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanmıştır. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alan 2025-2026 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu kararı avın kapanış tarihini belirlemiştir.2025-2026 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonu 01.03.2026 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanacaktır. 01.03.2026 tarihi itibariyle; Av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığından, avın açılacağı Ağustos ayına kadar olan dönemde ülke genelinde avcılık faaliyetleri yasaklanmıştır" açıklaması yapıldı.
Diyarbakır DicleFest’te teknoloji ve bilim yarışmaları başlıyor Dicle Elektrik, hizmet bölgelerinde gerçekleştirdiği enerji ve teknoloji festivali DicleFest’in dördüncüsünü 14 Mayısta Şanlıurfa’da düzenleyecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan altı ilde sürdürülebilirlik odaklı elektrik dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik, teknoloji ve insan odaklı projeleriyle bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı sürdürüyor. Bu amaçla hizmet bölgesinde DicleFest etkinliğini hayata geçiren şirket, festival serisinin dördüncüsünü 14 Mayısta Şanlıurfa’da düzenleyecek. Festival kapsamında bu yıl gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirmek ve bu alanlarda üretimlerini teşvik etmek amacıyla yeni bir proje yarışması da başlatıldı. "Geleceğin Enerjisini Sen Tasarla" mottosuyla düzenlenen proje yarışmasına, Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerindeki ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ekiplerini kurarak katılabilecek. DicleFest kapsamındaki bilim ve teknoloji yarışmaları toplam altı farklı kategoride düzenleniyor. Yarışma ekibini kuran öğrenciler, 5 Nisana kadar internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek. Finale kalan ekipler projelerini Şanlıurfa DicleFest’te sergileme şansı bulurken, kendi kategorilerinde ilk üçe girenler ödüllerini yine festival kapsamında düzenlenecek törenle alacak. Gençlerin hem üretkenliklerini, hem de teknik becerilerini sergileyebilecekleri proje yarışmalarında toplamda 1 milyon liraya yaklaşan para ödülü olacak. Dereceye girenlere tablet ve dizüstü bilgisayar gibi ödüller de verilecek. İlkokul öğrencileri ‘Suyumuz, Enerjimiz, Geleceğimiz’ temalı resim yarışmasında su ve enerji tasarrufuna dikkat çeken çalışmalarıyla, ortaokul öğrencileri ‘Su Kahramanları Görevde’ başlığı altında hikayeleriyle yarışmaya başvurabilecek. Lise düzeyinde ise ‘Tarımda Verimli Enerji Kullanımı’ proje yarışması altında akıllı tarım uygulamaları ve yenilenebilir enerji entegrasyonu üzerinden çalışmalar yürütülebilecek. ‘Verimli Enerji ile Sürdürülebilir Şehir Uygulamaları’ kategorisinin alt başlıklarında ise akıllı şehirler, enerji verimliliği ve elektrikli ulaşım çözümlerine ait projeler sunulabilecek. Üniversiteden başvuru yapmak isteyen ekipler de ‘Dijital Dönüşüm ve Enerji’ ile ‘Verimli Enerji ile Çalışan Fikirler’ başlıkları altında enerji sektöründe dijitalleşme, veri analitiği, akıllı enerji yönetimi ve inovasyon odaklı projeleriyle yarışmaya katılabilecek. Başvuruların 5 Nisan 2026 tarihine kadar tamamlanmasının ardından ön eleme ve yarı final süreçlerine geçilecek. Finale kalan projeler ise 28-29 Nisan 2026 tarihlerinde açıklanacak. Büyük final ve ödül töreni ise 14-17 Mayıs 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa’da düzenlenecek DicleFest kapsamında gerçekleştirilecek.
Ankara ASO Başkanı Ardıç: "Ülkemiz birçok sektörde Avrupa üretim ekosisteminin güçlü ve güvenilir bir paydaşıdır" Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, "Ülkemiz, otomotivden makineye, savunma sanayiinden kimyaya kadar birçok sektörde Avrupa üretim ekosisteminin güçlü ve güvenilir bir paydaşıdır" dedi. ASO Başkanı Seyit Ardıç, Avrupa Birliği’nin (AB) gündeminde yer alan ‘Made in EU’ projesinin Türkiye tarafından da yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Ardıç, önlerindeki süreçte bu projenin Türkiye’nin kazanımları korunarak yasalaşması yönündeki çabaların artırılarak devam etmesinin en büyük beklentileri olduğunu belirtti. Ardıç, bu sürecin Gümrük Birliği’nin güncellenmesi başta olmak üzere Türkiye-AB ekonomik entegrasyonunun daha ileri bir noktaya taşınması açısından da önemli bir fırsat olacağını sözlerine ekledi. "Bu adım Türkiye ile AB arasındaki sanayi iş birliğini derinleştirecektir" Made in EU projesi ile Türkiye ve Avrupa arasındaki sanayi ihracatının artacağını belirten Ardıç, "Avrupa Birliği’nin hazırlıklarını sürdürdüğü Sanayi Hızlandırma Yasası taslağında Gümrük Birliği çerçevesinde Türkiye’nin Avrupa değer zincirlerinin bir parçası olarak tanınmasını öngören düzenleme, ülkemiz sanayisi ve ihracatı açısından stratejik ve olumlu bir gelişmedir. Avrupa Birliği’nin gündemindeki ’Made in EU’ yaklaşımının ülkemiz sanayisi açısından yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Taslak metinde Gümrük Birliği kapsamında ürünlerimizin AB menşeli olarak değerlendirilmesine imkan sağlayan yaklaşımın yer alması, yürütülen yoğun temasların ve ticari diplomasinin olumlu sonuç verdiğini göstermektedir" ifadelerine yer verdi. "Ülkemiz, birçok sektörde Avrupa üretim ekosisteminin güçlü ve güvenilir bir paydaşıdır" Türkiye’nin birçok alanda Avrupa ekonomisinde öncü rol oynadığını ifade eden Ardıç, "Ülkemiz, otomotivden makineye, savunma sanayiinden kimyaya kadar birçok sektörde Avrupa üretim ekosisteminin güçlü ve güvenilir bir paydaşıdır. Küresel ticarette korumacılığın arttığı, değer zincirlerinin yeniden şekillendiği bir dönemde bu adım, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki sanayi iş birliğini derinleştirecektir. Önümüzdeki süreçte bu taslağın Türkiye’nin kazanımları korunarak yasalaşması yönündeki çabaların artırılarak devam etmesi en büyük beklentimizdir. Bu süreç, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi başta olmak üzere Türkiye-AB ekonomik entegrasyonunun daha ileri bir noktaya taşınması açısından da önemli bir fırsat olacaktır. Bu sürecin oluşmasında Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat önderliğinde kamu bürokrasisi ve özel sektör temsilcilerinin etkileşimiyle yürütülen yoğun diplomaside emeği geçen tüm kurum ve paydaşlara teşekkür ediyoruz" dedi.