GÜNDEM - 17 Ocak 2026 Cumartesi 16:06

Uzun kuyrukların oluştuğu festivalde 2 ton 11 kilogram hamsi dağıtıldı

A
A
A
Uzun kuyrukların oluştuğu festivalde 2 ton 11 kilogram hamsi dağıtıldı

Bilecik’te düzenlenen Gölpark Kış Festivali’ne binlerce kişi soğuk havaya rağmen akın ederken, 2 ton 11 kilogram hamsi dağıtıldı.


Bilecik Valiliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Gölpark Kış Festivali’ne binlerce kişi soğuk havaya rağmen Pelitözü Gölpark’a akın etti. Davetlilere kentteki kurumlar tarafından kurulan stantlarda başta yöresel ve tescilli ürünler olan Pazaryeri helvası ve bozası, Kızıldamlar Köyü’nde üretilen kabak tatlısı ikram edilirken, tanıtıcı broşürlerde dağıldı. Başta Karadeniz bölgesinde Trabzon, Rize, Ordu, Artin olmak üzere Bursa, Eskişehir, Sakarya’dan binlerce kişini akın ettiği festivalde ayrıca 2 ton 11 kilogram hamsi dağıtıldı.


"Kar yağışının hemen arkasından böyle bir festival gerçekleştirdi"


AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir festivale katılan tüm davetlilere güzel bir gün geçirmelerini dileyerek, "Hava soğuk ama güzel bir hava var, böyle kar yağışının hemen arkasından böyle bir festival gerçekleştirdik. Bilecikli hemşirelerimiz ve çevre illerden gelen vatandaşlarımız da böyle güzel organizasyonlarda buna destek verip buralarda katılımcı olarak buralara şenlendirdiler. Bizlerde onlara festivalimize katılarak, vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.



"Pelitözü Gölpark alanımız yazıyla kış ile bambaşka güzel"


AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ise, "Pelitözü Gölpark alanımız yazıyla kış ile bambaşka güzel. Şehrimizin en güzel noktalarından bir tanesi. Valimize, İl Özel İdaresi çalışanlarımıza, stantları kuran tüm derneklerimize teşekkür ediyorum. Çok güzel maşallah, yaz kadar kış da farklı oldu. 2 ton 11 kg hamsi dağıtıldı ve farklı ikramlarımızla da güzel geçiyor" dedi.



"Buradaki amacımız çocuklarımız eğlensin, gençlerimiz güzel bir vakit geçirsin"


Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, soğuk ama güzel bir günde binlerce kişiyle bir araya geldiklerini anlatarak, "Bilecik Valiliği Gölpark Kış Festivali yapmak istedik. Buradaki amacımız çocuklarımız eğlensin, gençlerimiz güzel bir vakit geçirsin, Bilecik’imizin misafirperverliğini, beraberliğini, dayanışmasını gösterme adına burada güzel bir festival yaptık, kış festivali yaptık. 2 ton 11 kilo hamsimizi vatandaşlarımızla buluşturduk. Tabii yöresel ikramlarımız vardı, malum Pazaryeri helvamız çok meşhur ve tescilli bir ürünlerimiz. Devamında Kızıldamlar kabağımızı ikram ettik. Çocuklarımıza eğlence alanları yaptık, sanatçılarımız sahneye çıktı, güzel bir dayanışma oldu. Bu soğuğa rağmen vatandaşlarımız da teveccüh gösterdiler, buraya geldiler, bundan da çok mutluluk duyduk. İyi ki de yapmışız diyoruz bu festivalimizi" dedi.


Festival gün boyu ikramların ardından İsmail Türüt konseriyle son bulacak.



Uzun kuyrukların oluştuğu festivalde 2 ton 11 kilogram hamsi dağıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.