EKONOMİ - 13 Şubat 2026 Cuma 13:09

Valiliğin itirazına rağmen belediye ve TSO’nun oylarıyla pideye zam geldi

A
A
A
Valiliğin itirazına rağmen belediye ve TSO’nun oylarıyla pideye zam geldi

Bilecik’te Ramazan aynın yaklaşmasıyla birlikte her sene olduğu gibi bu yıl da pide fiyatlarının belirlenme süreci başlarken, bu yıl sadece pideye 5 TL zam yapıldı.


Bilecik’te geçen yıl 330 gram pide 25TL’den satılırken, bu yıl Bilecik Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin teklifi üzerine Ramazan pidesinin gramajı 300’e düşürülüp fiyat ise 30 TL’ye çıkarılması komisyona sunuldu. Teklif edilen zammın enflasyon oranının üzerinde olması sebebi ile Bilecik Valiliği itirazda bulundu. Vali Yardımcısı Şahin Arsal’ın başkanlığında tekrar toplanan fiyat ve tarife belirleme komisyonunda Valilik, Ticaret Müdürlüğü ve Defterdarlığın ’Red’ oyuna rağmen Bilecik Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Güven Sönmez, Esnaf Odası Başkanı Halit Gölcan ve Bilecik TSO adına Genel Sekreter Gürkan Akyol’un kabul oylarıyla eşitlik sağlandı. Mevzuata göre eşitlik olması halinde komisyon başkanının oyunun 2 sayılması nedeniyle pidede gramaj düşümü yapılmazken, sadece 5 TL zam yapıldı.


Yapılan zam oranının enflasyon oranının üzerinde olması ve vatandaştan yana oy kullanması gereken Bilecik Belediyesi’nin karşı oy kullanması kamuoyunda tepkilere neden oldu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de evlilik kredisinden faydalanan çiftler için temsili kına gecesi Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi" çerçevesinde evlilik kredisinden faydalanan gençleri bir araya getiren aile buluşması etkinliği gerçekleştirildi. Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan evlilik kredisinden faydalanan çiftler için huzurevinde temsili kına gecesi etkinliği düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, geleneklere uygun olarak gelinin kınası yakıldı. Gençlerin mutluluğuna ortak olan huzurevi sakinleri, bu özel günde tecrübelerini paylaşarak çiftlere nasihatlerde bulundu. Etkinliğe katılan çiftler, büyük heyecan yaşadı. Evlilik yolundaki ilk adımı atan genç çiftler, huzurevi sakinleriyle bir araya gelerek keyifli bir gün geçirdi. Gençlik yıllarını hatırlayan huzurevi sakinleri de zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesinin ardından evlenecek gençlerin desteklenmesi çerçevesinde evlilik kredisi programı uygulanmaya başlandı. Edirne’de de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, ‘Gençlerin Desteklenmesi Projesi’ kapsamında, aile buluşmaları etkinliği gerçekleştirildi. Programda, proje kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu’ndan sağlanan krediden yararlanarak evlenecek çiftlere hediyeler verildi. Etkinliğe, Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, müdürlük çalışanları ve huzur evi sakinleri katıldı. Etkinlikte yeni evlenecek çiftlerle, huzurevi sakinleri buluştu. Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, bakanlığın 2025 yılı içerisinde evlenecek gençlere rahat evlilik yapsınlar, evlilik masraflarının bir kısmını karşılasınlar diye evlilik kredisi çıkardığını hatırlattı. Kredilerden faydalanan gençlerle yıl içerisinde birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Tohumcu, "Bugün de bu gençlerimizle yine bir araya gelelim, bugün de bir kendileriyle buluşalım, nişanlı olup bu krediden faydalanıp evlenecek bir gencimize de temsili bir kına yapalım, hep beraber eğlenelim, kendilerini bir tebrik edelim istedik" dedi. Tohumcu, desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a ve projeye katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu. Tohumcu’nun konuşmasının ardından pasta kesildi ve temsili olarak kına gecesi etkinliğine geçildi. Etkinlikte oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenen gençler, yaşlılarla birlikte keyifli bir gün geçirdi. Düzenlenen etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, kurum müdürleri, personeller ve huzurevi sakinleri katıldı.