GÜNDEM - 25 Şubat 2026 Çarşamba 13:31

Vatandaşların rögar kapağı imtihanı

A
A
A
Vatandaşların rögar kapağı imtihanı

Bilecik’teki bir sokakta döşenen kanalizasyon şebekesinde rögar kapağı konulmadığı ortaya çıktı. Yolda devamlı akıntı olmasından şikâyet eden çevre sakinleri, başvuru üzerine bölgeye gelen belediye ekiplerinin sokakta rögar kapağı olmadığını belirlemesi karşısında adeta şok oldular.


Olay; Ertuğrul Gazi Mahallesi Gören Sokak villalar bölgesinde meydana geldi. Villaların alt yolunda yolda devamlı bir su akıntısı olmasından rahatsız olan vatandaşlar durumu belediye bildirdi. Olay yerine gelen ekipler rögar kanallarında tıkanıklık tespit etti. Ardından tıkanıklığı gidermek isteyen ekipler bölgede rögar kapağı olmadığı fark ettiler. Hemen ellerindeki son teknoloji cihazlarla yer tespiti yapan ekipler kapak koyacakları bölgeleri belirlediler. Ardından o bölgeleri kazmaya başlayan ekipler 3 noktaya rögar kapağı koymak için çalışmalara başladı.


Öte yandan belediye ekiplerinin rögar kapakları bırakılmadan o bölgeyi komple parke taşı ile ördükleri görüldü.



Vatandaşların rögar kapağı imtihanı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Arkadaşına selam vermek için bastığı kornadan ses çıkmayınca çalındığını fark etti Antalya’da sabah işe giderken arkadaşına selam vermek için kornaya basan genç, aracından ses çıkmayınca şüphelendi. Sanayiye gidip kontrol ettirdiğinde ise aracının kornalarının ve teyp başlığının çalındığını fark etti. Gece saatlerinde yaşanan hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, Serik ilçesi Kökez Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah işe gitmek üzere evinden çıkan Durmuş Mavi, yolda bir arkadaşına selam vermek için aracının kornasına bastı. Kornanın çalışmadığını fark eden Mavi, kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Sanayiye gittiğinde aracını kontrol ettiren Mavi, kornaların yerinde olmadığını öğrendi. Bunun üzerine eve dönerek güvenlik kameralarını inceleyen genç, iki kişinin gece saatlerinde aracın yanına gelerek kornaları, teyp başlığını ve konsol örtüsünü söktüğünü gördü. Durumu polis ekiplerine bildiren Mavi’nin ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler inceleme yaptı. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Kameralara yansıyan şüphelilerin hırsızlık yaptığı anlardaki rahat tavırları dikkat çekti. "Manevi değeri maddiyatın çok ötesinde" Aracına büyük emek verdiğini belirten Mavi, "Bu araç benim göz bebeğim. Yıllardır emek veriyorum. Çalınan parçaların maddi değeri var ama benim için manevi değeri çok daha fazla. İnsan en çok da o rahat tavırlara üzülüyor" dedi. "Mesele maddiyat değil, emek" Aracının kendisi için manevi bir değeri olduğunu, yaşadığı üzüntüyü anlatan Durmuş Mavi, "Bu araba benim gençliğimin bir parçası, Tofaş sevdası başka bir şey. Kendi imkanlarımla, tırnaklarımla kazıyarak aldım. Maddiyatı gerçekten önemli değil, kornayı yine alırım ama evimin önünde böyle bir şeyin yapılması, elini kolunu sallayarak gelip emeğimin çalınması içime dokundu" dedi. "Evimin önüne gelip böyle bir şey yapmaları içime dokundu" Hırsızlara çağrıda bulunarak şüphelilerin bir an önce yakalanmasını isteyen Mavi, "Buradan sanayiye gidiyordum. Kavşakta birine selam verecektim, kornaya bastım kornanın çalmadığını fark ettim. Sonra sanayiye gidince arabama baktım, kornaların olmadığını gördü. Eve geldim kameraları inceledim. Kameralarda iki kişinin gelip elini kolunu sallayarak arabamdan kornalarımı söktüklerini gördüm. Teybi sökmüşler. Bir de örtüm vardı, konsol örtüm. Onu almışlar. Mavi bir örtüydü. Aracımı kendi imkanlarımla aldım, o yüzden benim için daha değerli. Maddiyat önemli değil de evimin önüne gelip böyle bir şey yapmaları içime dokundu. Kamera olmasa ne yapacaktık bilmiyorum. Emniyete gittik, ’size dönüş yapacağız’ dediler, o gün bugündür haber bekliyoruz. Yani geri getirip yerine takarsa belki bir ihtimal yine bir şey olmayabilir ama ben yine de şikayetçi olacağım. Bunların bir cezası olması lazım" şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Aydın Efeler’de Fenerbahçeliler Parkı için ilk kazma vuruldu Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Fenerbahçe taraftarlarına verdiği sözü tutarken, Fenerbahçeliler Parkı için ilk kazma vuruldu. Daha önce Fenerbahçe taraftarlarına verdiği sözü tutan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin öncülüğünde hayata geçirilecek Fenerbahçeliler Parkı projesinde "ilk kazma" vuruldu. Zeybek Mahallesi’nde hayata geçirilecek park için Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri iş makineleriyle dolgu ve zemin hazırlık çalışmalarına başladı. "Adını Fenerbahçe taraftarları belirleyecek" Başkan Yetişkin, daha önce Fenerbahçe taraftarlarıyla bir araya geldiği buluşmada, Aydın’daki spor kültürüne vurgu yaparak önemli bir müjde vermişti. Kentte Galatasaray taraftarları için Metin Oktay Parkı ve Beşiktaş taraftarları için Süleyman Seba Parkı bulunduğunu hatırlatan Yetişkin, Fenerbahçeliler için de özel bir park projesini hayata geçireceklerini açıklamıştı. Parkın adının ise Fenerbahçe taraftarlarının önerileriyle belirleneceğini duyurmuştu. Parkın tamamlanmasıyla birlikte Zeybek Mahallesi, hem dinlenme alanı hem de taraftarların buluşma noktası olacak yeni bir sosyal mekana kavuşacak. "Efeler’de her renge yer var" Çalışmaların başlamasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, "Aydın’da her renge, her sevgiye yer var. Fenerbahçeli hemşehrilerimizle bir araya geldiğimizde verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Adını Fenerbahçe taraftarlarımızla birlikte belirleyeceğimiz bu parkı Efeler’imize kazandırmak bizim için büyük bir gurur. Bu park, sadece bir yeşil alan değil, birlikteliğin, hoşgörünün ve sporun ortak dili olacak" dedi.