ÇEVRE - 15 Kasım 2017 Çarşamba 15:41

Bingöl’de, üstyapı çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı

A
A
A
Bingöl’de, üstyapı çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı

Bingöl’de belediyenin doğalgaz çalışmalarından dolayı tahrip edilen yollar, imara yeni açılan yerleşim alanları ile kentin muhtelif cadde ve sokaklarındaki üstyapı çalışmalarını yüzde 80 oranında tamamladığı bildirildi.

Bingöl’de belediyenin doğalgaz çalışmalarından dolayı tahrip edilen yollar, imara yeni açılan yerleşim alanları ile kentin muhtelif cadde ve sokaklarındaki üstyapı çalışmalarını yüzde 80 oranında tamamladığı bildirildi.


Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, Saray Mahallesi’nden start verilen üstyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı ifade edildi.


Üstyapı çalışmaları kapsamında doğalgaz çalışmalarından dolayı tahrip edilen yolların onarıldığı, imara yeni açılan yerleşim alanlarının alt yapısı ve üst yapılarının yapıldığı aktarılan açıklamada, “Kültür Mahallesi ile İnalı Mahallesi’nde imara yeni açılan yerleşim alanlarının altyapısı ve üstyapısı tamamlandı. Kınalı Caddesi’nde çalışmalar devam ediyor. Saray Mahallesi ve Düzağaç bölgesindeki asfalt ve parke taşı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yeşilyurt Mahallesi’nde kilitli parke taşı çalışmaları devam ediyor” denildi.


Sanayi sitesinin iç yollarının da asfaltlanacağı belirtilen açıklamanın devamında ise, “Sanayi sitesinin bir kısmında zemin çalışmaları tamamlandı. Diğer kısımlardaki çalışmaların da tamamlanmasıyla asfalt çalışmalarına başlanılacak. Yine kent genelinde muhtelif cadde ve sokaklarda yol kaldırım kanalizasyon yapım işleri yapılacak" ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.