POLİTİKA - 26 Şubat 2019 Salı 15:54

AK Partili Yılmaz: “Kendisini gizleme gayreti içinde mahcup olan bir yapılanma görüyoruz"

A
A
A
AK Partili Yılmaz: “Kendisini gizleme gayreti içinde mahcup olan bir yapılanma görüyoruz"

Muhalefetin birlikteliği ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Karşımızda birbirine benzemeyen, asgari müştereklerde buluşamayan bir yapı görüyoruz.

Muhalefetin birlikteliği ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Karşımızda birbirine benzemeyen, asgari müştereklerde buluşamayan bir yapı görüyoruz. Birbirine benzemedikleri için zorlamayla bir araya getirilen, ortak hedeflerde buluşmayan, şeffaf olmayan, adeta kendisini gizleme gayreti içinde mahcup olan bir yapılanma görüyoruz. Bu yapılanmanın amacı esas itibariyle Türkiye’nin istikrarını bozmak. Arkasındaki güçlerin en azından niyeti bu” dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan, basın mensupları ile bir araya geldi.


Türkiye’nin 31 Mart’ta önemli bir seçimden geçeceğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Biz yerel düzeyi çok değerli buluyoruz, çok önemsiyoruz. İddialı olduğumuz bir alan. Önümüzdeki süreçte de gerek AK Parti olarak gerek Cumhur İttifakı olarak bu seçimlerde başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyoruz, bu yönde de çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnşallah huzur içinde güzel bir süreç yaşarız. Demokratik bir süreç içinde, demokratik bir rekabet ortamı içinde yerel seçimlerimizi gerçekleştiririz. Yerel düzey yerel kalkınma açısından önemli olduğu gibi yerel demokrasi açısından da önemli. Aslında demokrasi yerelden başlıyor, kalkınma yerelden başlıyor. Yerelde değişik taraflarla istişare içinde olduğunuzda, katılımcılığı sağladığınızda, yerel düzeydeki demokrasiyi güçlendirdiğinizde ülke genelinde de demokrasinin temellerini sağlam bir şekilde kurmuş oluyorsunuz. Kalkınmada aynı şekilde. Aslında kalkınma sağlayacak unsurlar yerelde üniversitesiyle, belediyesiyle, kamu kurumlarıyla iş dünyasıyla, sivil toplumuyla yerel düzeyde bir kalkınma süreci başlatıldığı zaman bu topyekün kalkındırmayı da desteklemiş, güçlendirmiş oluyor. Dolayısıyla yerel demokrasi açısından yerel kalkınma açısından yerel yönetimlerde AK Parti iddiasını devam ettiriyor” ifadelerini kullandı.



“Cumhur İttifakı aslında 15 Temmuz’da başladı, sokaklarda kuruldu"


Cumhur İttifakın 15 Temmuz hain darbe girişiminde kurulduğunu ve halen devam ettiğini anımsatan Yılmaz, “Bizim bu süreçte bir Cumhur İttifakımız var. Bu Cumhur İttifakı aslında 15 Temmuz’da başladı, sokaklarda kuruldu. Tanka, topa karşı ülkenin istikrarını bozmaya çalışanlara karşı milletimiz göğsünü siper etti ve gerçekten aslında o gece Cumhur İttifakı sokaklarda kurulmuş oldu. Bu devam etti, yeni kapı ruhuyla devam etti, yeni sistemin kurulmasında devam etti, yeni sistem sonrası Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde devam etti. Şimdi de yerel seçimlerde de olabilecek en geniş çerçevede de bu ittifakın devam ettiğini görüyoruz. Bunu biz ülkenin geleceği açısından önemsiyoruz, değerli buluyoruz. Çevremizde yaşanan gelişmelere baktığımız zaman Suriye, Irak başta olmak üzere Türkiye’nin çok önemli meselelerinin gündemde olduğu bir süreçten geçiyoruz. İçeride terörle mücadele konusunda çok önemli bir yere gelmiş durumdayız. Büyük ekonomik saldırıları bertaraf edip ekonomimizi daha da geliştirmeyi arzuluyoruz. Bütün bu noktalarda Cumhur İttifakının büyük bir desteğiyle bu süreç devam ediyor” diye konuştu.



“Bunun yapay bir birliktelik olduğunu görüyoruz”


Muhalefetin kurduğu ittifakın yapay olduğuna değinen Yılmaz, "Karşımızda ise birbirine benzemeyen, bırakın azami müştereklerde birleşmeyi asgari müştereklerde buluşamayan bir yapı görüyoruz. Birbirine benzemedikleri için zorlamayla bir araya getirilen, ortak hedeflerde buluşmayan, şeffaf olmayan, adete kendisini gizleme gayreti içinde mahcup olan bir yapılanma görüyoruz. Bu yapılanmanın amacı esas itibariyle Türkiye’nin istikrarını bozmak. Arkasındaki güçlerin en azından niyeti bu. AK Parti’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde oluşan siyasi istikrarı bozmaya dönük bir gayret olarak görüyoruz biz bunu. Genel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunu başaramadılar, şimdi yerel seçimlerde böyle bir hava oluşturup Türkiye’de farklı bir siyasi atmosfer oluşturma gayretleri var. Ama bunun da başarılı olmayacağını düşünüyoruz. Birbirine benzemedikleri için, zorlamayla bir araya geldikleri için iç tartışmaları da arttırıcı bir süreç olduğunu görüyoruz. İYİ Parti, CHP ve HDP’den bahsediyorum. Aslında her biri birbiriyle çok uzak ve çatışma içinde olan birtakım fikirlere sahip partiler. Dolayısıyla bir araya gelip sırf karşıtlık üzerinden muhalefet üzerinden bir araya gelince iç çatışmalarının da arttığını ifade edebiliriz. Bunun yapay bir birliktelik olduğunu görüyoruz. Adete birbirine yapıştırılmaya çalışılan bir birliktelik olduğunu görüyoruz. Bu şeffaf olmayan, ortak amaçlar, politikalar, vizyon oluşturmayan azami müşterekler bulamayan yapılanmanın başarılı olacağını düşünmüyoruz. Mücadelemizi biz sonuna kadar devam ettireceğiz ve inşallah 31 Mart’ta yine AK Parti ve Cumhur İttifakı önemli bir başarıyla bu seçimi kapatmış olacak” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Son yağışlar Akgöl’ü tekrar canlandırdı Van’ın Özalp ilçesinde 407 hektar alanı kaplayan ve "kuş cenneti" olarak adlandırılan Akgöl, karların erimesi ve son yağışların etkisiyle tekrar canlanarak yaban kuşlarına tekrar ev sahipliği yapmaya başladı. Son 4 yıldır ülke genelinde yaşanan kuraklık, birçok göl ve barajlar kurumaya neden olurken, bu göllerden biri de Van’ın Özalp ilçesinde yer alan ve onlarca kuşa ev sahipliği yapan Akgöl idi. Geçtiğimin yaz mevsimlerinin yağışsız ve kurak geçişi sebebiyle kuruyan Akgöl, karların erimesi ve son yağışların etkisiyle tekrar canlandı. İlçeye 20 kilometre uzaklıkta yer alan ve yazın aşırı buharlaşma nedeniyle çorak araziye dönüşen 407 hektar yüzölçümüne sahip göl, suyla dolarak tekrar göçmen kuşların konaklama ve üreme alanı oldu. Konuyla ilgili bilgi veren Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, Van Gölü havzası sulak alan yönünden ülkenin en önemli bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Ülkemizde bulunan sulak alanların beşte biri Van Gölü havzasında bulunduğu ifade eden Prof. Dr. Lokman Aslan, “Sulak alanla tabiatın rahimleridir, canlılığın devamıdır. Ne kadar sulak alan olursa orada biyoçeşitlilikte boldur. 2019 yılında bu tarafa küresel ısınmanın etkisi ve iklimin kurak geçmesine bağlı olarak birçok sulak kurumak üzereydi ve yok olmak üzereydi. Kuruyan göllerinde başında ise Özalp ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Akgöl geliyor. Akgöl kapalı bir havzaya sahip. Sadece kar suları ile kar sularından oluşan derelerden beslenen ve derinliği 4 metreyi geçmeyen 2 bin 300 rakımlı bir yerde bulan ve tabiata, ekosisteme ve çevresine hayat veren bir göl. İsmini de suyunun beyaz görünmesinde alıyor. Son 20 yılın en yağışlı Mart ayını yaşadık. Yağan karın erimesi ve yağmurlarla birlikte Akgöl eski günlerindeki canlılığına kavuşmak üzere. Koruma alanı olarak ilan edilen Akgöl bu sene sulak alanıyla beraber birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapacak.
Çorum Teknoloji ile buluşan kütüphanede okurlar tarihe yolculuk yapıyor Çorum’da yapay zeka ve ’VR’ gözlüklerle buluşturulan halk kütüphanesini ziyaret eden okurlar, yapay zeka sayesinde yazarların hayatlarına şahit olabilirken ve büyük sanat eserlerini de 3 boyutlu olarak inceleme fırsatı buluyor. Çorum İl Halk Kütüphanesi, “Akıllı Kitap Teknolojisi” ile buluştu. Kütüphanedeki akıllı cihazlar ve "VR" gözlükleri kullanan okurlar, yazarları yakından görüyor, onlara sesli ve yazılı olarak sordukları sorulara yapay zeka ile cevap alabiliyor. Gözlükler sayesinde dünyaca ünlü ressamların eserlerini 3 boyutlu olarak görme fırsatı bulan okurlar, akıllı kitaplarda yer alan eğitimler sayesinde de kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Kütüphaneye gelen vatandaşlar teknoloji sayesinde önemli bilgiler edindiklerini söyledi. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Galip Çağatay Kayan, dünyada ilk kez yerli yazılımcı ve yayıncılar tarafından geliştirilen “akıllı kitap teknolojisi” sayesinde artık okurların, il halk kütüphanesinden aldıkları referans kodları ve kütüphanede yer alan ayaklı panodaki kod sayesinde dijital üyelik oluşturabildiğini söyledi. Okurların yazarları yakından görerek, onlarla konuşabildiğini, kitaplarını okuyup, istedikleri takdirde sesli olarak dinleyebildiklerini anlatan Kayan, “Ayrıca bu sayede okurlar yazarların, hayatlarına dair nesneleri, yapıları ve anları 3 boyutlu olarak sanal gerçeklik ortamında görebiliyorlar. Sistem sayesinde kullanıcılar isterlerse burada özel hocalar tarafından hazırlanan eğitimleri izleyebiliyor ve resim galerisi sayesinde dünyaca meşhur birçok resmi yapay zeka sayesinde o resimlerin içerisindeymiş gibi gerçekçi bir şekilde deneyimleyebiliyor” dedi. Yalnızca kamu kurum ve kuruluşlarına hizmet veren teknoloji tüm kullanıcıların sistemin tüm eğitici ve yenilikçi özelliklerini kullanabildiğini açıklayan Kayan, “Telefon doğrulaması ve kişiye özel üyelikle çalışan sistem. Aynı zamanda yılda üç kez yeni teknolojilerle güncellenerek kullanıcılara sürekli gelişen bir deneyim sunuyor. Teknoloji şu anda İl Halk Kütüphaneleri ve Rami Kütüphanesinde kullanılıyor” diye konuştu. Akıllı kitap teknolojisini deneyimleyen Derya Ersoy ise “Çok sevdiğim yazarların eserlerini yakından inceleme fırsatı buldum. Daha önce kütüphanelere sadece ders çalışmak için geliyordum, sadece ders çalışmak için gelindiğini düşünüyordum. Ama uygulama sayesinde hem edebiyat hem sanat tarihine yolculuk yaptım. Bu fırsatı veren İl Halk Kütüphanesi yetkilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.