- 14 Ağustos 2021 Cumartesi 13:26

Solhan’da vatandaşlara aşure ikram edildi

A
A
A
Solhan’da vatandaşlara aşure ikram edildi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde Sosyal Hizmet Merkezi tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde Sosyal Hizmet Merkezi tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Solhan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Aşure Günü etkinlikleri kapsamında, hazırladıkları aşureleri vatandaşlara ikram etti.İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile birlikte yapılan aşure ikramında, Muharrem ayının anlam ve önemine de değinildi.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir, “‘Her kim aşure gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder’ hadisine binaen her yıl Muharrem ayında bu tür etkinlikler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Muharrem ayının anlam ve önemini insanlarımızla paylaşarak aşure ikram ediyoruz. Muharrem ayı münasebeti ile Kaymakamımız Mustafa Hamit kıyıcı ve ilçe Belediye Başkanımız Abdulhakim Yıldız’ın katkılarıyla İlçe müftümüz, İlçe Gençlik Merkezi Müdürümüz ile birlikte ilçemiz Ulu Cami’de cuma namazı çıkışı aşure ikram ettik. Bu günün bereketinin tüm halkımızın evlerini doldurmasını dilerim Bu programın gerçekleşmesinde çok değerli katkılarda bulunan kaymakamımıza ve belediye başkanımıza şükranlarımı sunarım” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.