EKONOMİ - 16 Aralık 2021 Perşembe 17:13

Bingöllüler asgari ücreti değerlendirdi

A
A
A
Bingöllüler asgari ücreti değerlendirdi

Bingöl’deki vatandaşlar yüzde 50 civarında artış gösteren asgari ücreti değerlendirdi.

Bingöl’deki vatandaşlar yüzde 50 civarında artış gösteren asgari ücreti değerlendirdi.


Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de çalışanların gözü kulağı, bugün açıklanan asgari ücretteydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak açıklamasının ardından Bingöl’deki vatandaşlar rakamı değerlendirdi. Açıklanan rakamın işçiyi rahatlattığını belirten esnaflardan Hayri Dursun, "Asgari ücret açıklandı ve bir nebze de olsa vatandaşı rahatlattı. Ama işveren konusunda biraz sıkıntılı oldu. Devletimiz SGK primlerinde bir destek verirse gayet iyi olur diye düşünüyorum. Asgari ücrete yüzde 45-50 civarında bir zam yapıldı. Bu yeni ücret gayet iyi bir rakamdır. Bence kimsenin beklemediği bir rakamdı yani. Herkes daha düşük beklerken Cumhurbaşkanımızın bu konudaki duyarlılığını gördük. 4 bin 250 küsura çıkardı, bu gayet iyi oldu" dedi.


Beklentilerinin 5 bin lira olduğunu aktaran çalışan Serhat Bürkük ise, "Asgari ücret 4 bin 250 olarak açıklandı. Hükümetimizden bunu 5 bin yapmasını isterdik. Şimdiki hayat şartlarına göre az görünüyor ama yine iyidir diyebiliriz. Şimdiki şartlara göre normaldir” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat AFAD Başkanı Pehlivan: "Taşkın tedbiri kapsamında 464 hanede tahliye yapıldı" Tokat’ta taşkın riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında kente gelen AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, yıkımı gerçekleştirilen ÇEDAŞ Köprüsü bölgesinde incelemelerde bulundu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Ali Hamza Pehlivan, Yeşilırmak’taki su seviyesinin yükselmesi ve Almus Barajı’ndan gelebilecek suyun oluşturabileceği taşkın riskine karşı alınan tedbirleri değerlendirmek üzere kente geldi. İlk olarak taşkın tedbiri kapsamında yıkımı tamamlanan ÇEDAŞ köprüsüne gelen Pehlivan’a Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu tarafından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. "Bugün itibariyle 454 hanede tahliye çalışması yapıldı" İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde risk azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, "DSİ ekipleri tarafından taşkın korumaya yönelik tahkimatlar yapıldı. Çok şükür bu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı. Yaralanmamız olmadı. Risk azaltmanın bir boyutu da tahliyeler. Bugün itibariyle 464 hanede tahliye çalışması yapıldı. Yaklaşık 850 vatandaşımız kamu misafirhanelerinde misafir edildi" dedi. Hayvan tahliyelerine de önem verildiğini ifade eden Pehlivan, "10 bin 333 büyükbaş hayvan, yaklaşık 3 bin 500 küçükbaş hayvan ve 2 bin 500 civarında arı kovanının tahliyesi gerçekleştirildi" diye konuştu. "250 ihbarın 206’sı su baskını" 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 250 ihbar ulaştığını belirten Pehlivan, bunların 206’sının su baskını yaşanan evlerle ilgili olduğunu kaydederek, tüm ihbarlara ekipler tarafından müdahale edildiğini söyledi. Su baskını yaşanan evlerde AFAD, belediye ve valilik koordinasyonunda tahliyeler yapıldığını aktaran Pehlivan, 42 iş yerinde de tahkimat ve tahliye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti. "Su seviyesinin artmasına karşı her türlü önlemi aldık" Kentte muhtemel taşkın riskine karşı birçok noktada koruma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Pehlivan, "Almus Barajı’nın dolusavaktan gelmesi muhtemel, beklenenden fazla su seviyesinin artması riskine karşı her türlü önlem alındı. Bugün itibariyle bu önlemler sayesinde çok şükür herhangi bir kaybımız yok" ifadelerini kullandı.