DÜNYA - 20 Mayıs 2026 Çarşamba 23:07 | Son Güncelleme : 20 Mayıs 2026 Çarşamba 23:39

Trump: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çok iyi bir görüşme gerçekleştirdim"

A
A
A
Trump: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çok iyi bir görüşme gerçekleştirdim"

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la çok iyi bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Erdoğan ile benim sahip olduğum türden bir ilişkiye kimse sahip değil" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Connecticut'ta ABD Sahil Güvenlik Akademisi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmanın ardından Maryland eyaletinde bulunan Joint Base Andrews Havalimanı'na dönerek burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. ABD'nin Küba'ya özgürlük getireceği mesajıyla başlayan Trump, Küba'ya yönelik ambargonun daha ne kadar süreceği sorusuna, "Bunu yakında açıklayacağız" cevabını verdi.

Küba ile gerilimin artması durumunun söz konusu olup olmayacağı sorusuna Trump, "Hayır, bir tırmanma olmayacak. Buna gerek olduğunu düşünmüyorum. Bakın, ülke çöküyor. Tam bir karmaşa içinde. Kontrolü kaybettiler. Küba üzerindeki kontrolü gerçekten kaybettiler" dedi.

"Her şey çok hızlı gelişebilir"

Dün İran'ı vurmaya bir saat kala vazgeçtiklerini açıkladıktan sonra bugün durduğu yerin ne olduğu ve İran'dan bir cevap alıp almadıkları sorusu üzerine Trump, "İnanın, tam sınırdayız. Eğer doğru cevapları alamazsak, her şey çok hızlı gelişir. Hepimiz hazırız. Doğu cevapları almamız gerekiyor. Bunların tamamen, yüzde yüz tatmin edici cevaplar olması gerekiyor. Başarırsak, çok fazla zaman, enerji ve de en önemlisi hayat kurtarmış oluruz. Her şey çok hızlı gelişebilir. Ya da birkaç gün sürebilir" ifadelerini kullandı.
İran'da görüştükleri kişilerin İran'ın önceki yöneticilerinden çok daha makul insanlar olduğunu söyleyen Trump, "Bu yüzden umarım herkes için harika olacak bir anlaşma yaparlar. Ama bilmiyorum. Eğer birkaç gün bekleyerek savaşı önleyebilirsem, birkaç gün bekleyerek insanların ölmesini engelleyebilirsem, bunun harika bir şey olduğu düşüncesindeyim" dedi.

"İran'a hiçbir şey teklif etmedik"

ABD'nin barış görüşmeleri çerçevesinde İran'a petrol yaptırımlarının gevşetilmesini teklif etmesinin söz konusu olup olmadığı sorusuna Trump, "Onlar bir anlaşma imzalayana kadar hiçbir gevşetme söz konusu değil. Anlaşmayı imzaladıkları zaman, orayı tekrar inşa edebiliriz ve bu hem ülke hem de halk için gerçekten iyi bir şey olur. Fakat hayır, İran'a hiçbir şey teklif etmedik" cevabını verdi.

"Bu durum şu veya bu şekilde yakında sona erecek"

"İran nükleer silaha sahip olmak üzere olduğu için, ABD'nin İran'a saldırıdan başka seçeneği kalmadığı için bunu yaptığını" ifade eden Trump, "Fakat bu durum şu veya bu şekilde yakında sona erecek. Petrol fiyatları hızla düşecek. Hürmüz Boğazı'nda petrol yüklü bin 600 gemi var ve bunlar çok yakında çıkış yapacak. Bu yüzden göreceğiz" dedi.

"Erdoğan ile benim sahip olduğum türden bir ilişkiye kimse sahip değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin bir soru üzerine Trump, "Evet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çok iyi bir görüşme gerçekleştirdim. Oldukça standart bir görüşmeydi. Çok iyi bir ilişkimiz var. Bazı oldukça zorlu liderlerle ilişkilere sahip olmak iyi bir şey değil mi? Kendisi çetin bir adam. Ama Erdoğan ile benim sahip olduğum türden bir ilişkiye kimse sahip değil. Kendisi iyi iş çıkardı. Bazıları buna şüpheyle yaklaşabilir ama ben onun çok iyi bir müttefik olduğunu düşünüyorum. Halkı ona saygı duyuyor. Halkı, ona büyük saygı gösteriyor" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Hakkari’de 6 bina çökme riski nedeniyle tahliye edildi Hakkari’de yapımı devam eden Toplum Sağlığı Merkezi’nin temel kazısı sonrası meydana gelen zemin kayması nedeniyle çökme riski bulunan 6 bina tedbir amaçlı tahliye edildi. Vatandaşlar güvenlik gerekçesiyle Öğretmenevi’ne yerleştirildi. Edinilen bilgilere göre olay, Çevreyolu üzerinde Rüya Plaza karşısında, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin arka kısmında yapımı süren yeni Toplum Sağlığı Merkezi inşaat alanında meydana geldi. Temel kazı çalışmalarının ardından çevrede bulunan bazı yapılarda kayma oluştuğu tespit edildi. Risk değerlendirmesi sonrası Beyterler, Seyitler, Erikler, Hacıoğlu ve Korkmazlar binaları başta olmak üzere bitişik 6 bina güvenlik amacıyla boşaltıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Kaymanın etkili olduğu alanda özellikle iki eczanenin bulunduğu bölümde kaldırım merdivenlerinde açılmalar meydana gelirken, bazı iş yerlerinin camlarında çatlama ve kırılmalar oluştuğu görüldü. Olay nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. Hakkari Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Burak Gürbüz, AFAD ve itfaiye ekipleriyle birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Ekipler tarafından çevrede ışıklandırma çalışmaları yapılırken, yapılan anonslarla vatandaşlardan binaları acilen tahliye etmeleri istendi. Tahliye edilen vatandaşların güvenlik amacıyla Öğretmenevi’ne yerleştirildiği öğrenilirken, bina çevresi güvenlik şeritleriyle kapatıldı. Yetkililer, can güvenliği nedeniyle vatandaşların binalara girmemeleri için bina ve iş yerlerinin kapılarını mühürledi. Öte yandan bölgede teknik incelemelerin sürdüğü, yapıların risk durumuna ilişkin detaylı rapor hazırlanacağı bildirildi.
Düzce Huzurevinde çıkan yangın kontrol altına alındı Düzce’de Kızılay Huzurevinde asansörden kaynaklı çıkan yangın kontrol altına alındı. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, "Çok şükür bir problem yaşanmadı. Yaşlılarımızın tahliyesini yaptık. Bir kısmı ilçe devlet hastanemize bir kısmı ise Karayolları misafirhanesine gönderildi" ifadelerini kullandı. Yangın, gece saatlerinde Kaynaşlı‘da bulunan Kızılay Akçakoca Huzurevi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre asansör akülerinin bulunduğu bölgede belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Dumanların sardığı binayı fark eden personeller durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Düzce Belediyesi’nden 6, Kaynaşlı Belediyesi’nden ise 2 itfaiye aracı kısa süre içerisinde bölgeye sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler 25’i yatalak 54 huzurevi Sakinini bulunduğu yerden çıkararak bina dışına tahliye etti. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Kızılay Batı Karadeniz Afet Depo Müdürü İsmail Hakkı Duru ve ilgili kurum amirleri bölgeye gelerek yangın hakkında bilgiler alırken, tahliye edilen vatandaşlarla da bir araya geldi. "Çok şükür bir problem yaşanmadı" Yangın ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, "Bu gece 01.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezimize düşen ihbar ile Düzce Belediyesi’nden 6 itfaiye aracı, Kaynaşlı Belediyesi’nden 2 itfaiye aracı yangına müdahale etmiş olup, çok şükür ki yaşlılarımızla ilgili bir problem yaşanmamıştır. Kaynaşlı Kızılay Huzurevinde hali hazırda 59 misafirimiz var. 5’i izinde olup 54 yaşlımız ilçe devlet hastanemiz, karayollarına ait kamu misafirhanesinde bu gece misafir kalacaklardır. Geçmiş olsun diyoruz. İtfaiye ekiplerinin aktardığı kadarıyla yangının çıkış nedeni asansörden kaynaklı olduğunu ifade etmekteler. Yaşlılarımız tahliyesi noktasında emniyetimiz, jandarmamız, Kaynaşlı Belediye personelimiz, sağlık teşkilatımız ve Kızılay personelimiz birlikte yardımcı oldular" dedi. Tahliye edilen 54 kişiden 25’i Kaynaşlı Devlet Hastanesi’ne gönderilirken kalan yaşlılar ise Karayolları Misafirhanesi gönderildi. Huzur evinde yangın kontrol altına alınırken, dumanın tahliye çalışmalarına başlandı. Konu ile ilgili ise inceleme başlatıldı.
İstanbul Ollie Watkins: "Bu sadece bir yıllık bir çalışmanın meyvesi değil, birkaç yılın emeği" Aston Villa’nın İngiliz futbolcusu Ollie Watkins, bu sezon sergiledikleri başarılı performansın bir yıllık bir çalışmanın meyvesi olmadığını, birkaç yılın emeği olduğunu söyledi. İstanbul’un ev sahipliğinde oynanan UEFA Avrupa Ligi finalinde Aston Villa, Freiburg’u 3-0 mağlup etti. Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aston Villa’nın santrforu Ollie Watkins, "Stadyuma çıktığımızda atmosfer inanılmazdı. Villa taraftarları çok sesliydi ve şarkı söylüyorlardı. Bence bu durum çocukları maça hazırladı. Taraftar desteğiyle ve sahada sergilediğimiz oyunla rakipten daha üstün olduğumuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. "Avrupa Ligi finali kazandığımızı görmek harika" Bu sezon bireysel olarak sezona iyi başladığını aktaran Watkins, "Arkadaşlarımın beni desteklemek için bugün buraya geldiklerini biliyorum. Bu sezon kişisel olarak pek çok iniş çıkış yaşadım. Bence sezona kötü başladım ama sezonu nerede bitirdiğimi ve kulüp olarak birlikte neler başardığımızı, üstesinden gelip bir Avrupa Ligi finali kazandığımızı görmek harika. Finallerde pek şanslı olamadım, bu maça çıkarken de aklımda bu vardı. Bir mağlubiyet daha olsun istemiyordum. Bu yüzden evet, inanılmaz" diye konuştu. "Bu sadece bir yıllık bir çalışmanın meyvesi değil, birkaç yılın emeği" Kazandıkları kupanın Unai Emery’nin göreve geldiğinden beri yaptıkları sıkı çalışmanın bir sonucu olduğunu belirten Watkins, "O sezonun sonunda Avrupa’ya katılmayı başardık, Konferans Ligi’ne gittik. Yani bu sadece bir yıllık bir çalışmanın meyvesi değil, birkaç yılın emeği. Bu yüzden bunun çok daha tatlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok fazla sıkı çalıştık. İnsanların görmediği o uzun deplasman günleri, bir perşembe gecesi geç saatte geri dönüp cuma günü toparlanma antrenmanlarına başlamak. Bu durum insanı yıpratıyor. Bu yüzden Şampiyonlar Ligi’ni garantilemek ve ardından bir de kupa kazanmak çok özel" cümlelerine yer verdi.