SPOR - 22 Mayıs 2023 Pazartesi 11:46

Hayvan otlatırken dağlarda koşuyordu, şimdi Balkan şampiyonu oldu

A
A
A
Hayvan otlatırken dağlarda koşuyordu, şimdi Balkan şampiyonu oldu

Bingöl’ün dağlarında hayvan otlatırken koşan ve antrenörüyle tanışması sonrası dağ şampiyonalarına katılan Abdulmecit Açan, Karadağ’da düzenlenen Balkan Dağ Şampiyonası’ndan altın madalya ile döndü.

Bingöl’ün dağlarında hayvan otlatırken koşan ve antrenörüyle tanışması sonrası dağ şampiyonalarına katılan Abdulmecit Açan, Karadağ’da düzenlenen Balkan Dağ Şampiyonası’ndan altın madalya ile döndü.


Bingöl’ün Solhan ilçesinin dağlarında hayvan otlatırken koşma alışkanlığı edinen Abdulmecit Açan, antrenör Ümit Sekin ile tanıştı. Antrenörünün yönlendirmesi ile dağ koşularını sporcu olarak yapmaya başlayan Açan, Siirt’in Eruh ilçesinde yapılan Balkan Dağ Şampiyonası elemelerinde Türkiye üçüncüsü olarak milli davet aldı. Ardından çalışmalarını sürdüren Açan, Karadağ’da düzenlenen Balkan Dağ Şampiyonası’na katılarak şampiyon oldu. Karadağ’dan altın madalya ile dönen Açan, 10 Haziran’da Avusturya’da düzenlenecek olan Dünya Dağ Şampiyonası’na hazırlanıyor.



Abdulmecit Açan: "Ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğime inanıyorum”


Siirt’in Eruh ilçesinde Balkan Dağ Şampiyonası elemelerinde üçüncü olduktan sonra milli takıma davet edildiğini belirten Açan, “Balkan Dağ Şampiyonasına gitmeden önce şampiyonluk hedeflemiştim. Allah’ıma şükürler olsun ülkemi en güzel şekilde temsil ederek şampiyon oldum. Döndüm tekrar kaldığım yerden devam edeceğim. 10 Haziran’da Avusturya’da düzenlenecek olan Dünya Dağ Şampiyonası’na hazırlıklarıma devam ediyorum. Ülkemi en güzel şekilde temsil etmek için antrenmanlarda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Kocaeli Başiskele’de düzenlenen dünya dağ seçmelerinde üçüncü olarak tekrar milli takıma davet edildim. Balkan Dağ Şampiyonası’nda olduğu gibi Dünya Dağ Şampiyonasında da ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğime inanıyorum” dedi.



Ümit Sekin: "Ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyoruz"


Sporcunun Antrenörü Ümit Sekin ise, “Federasyon faaliyetlerimde dağ şampiyonaları üç kısma ayrılıyordu. Bunlar Balkan Dağ Şampiyonası, Dünya Dağ Şampiyonası ve Avrupa Dağ Şampiyonası’ydı. Siirt’te düzenlenen Balkan Dağ Şampiyonası’nda Abdulmecit, Türkiye üçüncüsü oldu. 14 Mayıs 2023 tarihinde Karadağ ülkesinde yapılan Balkan Dağ Şampiyonası’nda da birinci oldu. Şampiyon olarak bizi gururlandırdı. Türk bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yarışma Dünya Dağ Şampiyonası’dır. Ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımız devam ediyor. Allah’ın izniyle Dünya Dağ Şampiyonası’nda da Balkan Dağ Şampiyonasında yaptığımız başarıların devamını getirmek için bütün emeklerimizi, çabalarımızı sergiliyoruz. Allah’ın izniyle Balkan Dağ Şampiyonası’nda Şampiyon olduk. İnşallah Dünya Dağ Şampiyonasında da aynı performansı göstereceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluk heyecanını paylaştı Ankara’da Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının 26. şampiyonluğunun mutluluğunu paylaştı. Galatasaray’ın Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 sezonda 26. şampiyonluğun ardından 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanında taraftarlar mutluluklarını paylaştı. Galatasaray taraftarı Zeynep, "Çok mutluyuz öncelikle. 10 yaşında kardeşim var resmen doğduğundan beri şampiyonluk görüyor. Böyle bir şey görülmedi herkesten Allah razı olsun, bıktık ama olsun. Her sene buradayız şampiyonluğumu kutlu olsun" dedi. Efe isimli minik taraftar ise, "Dördüncü kez şampiyon olduk çok mutluyuz, bütün Galatasaray cemiyetine hayırlı olsun" diye konuştu. Galatasaraylı Muhammed ise, "Dört sene üst üste şampiyonluk olduk bestesiyle büyüdük şimdi yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Hasan Sayındı ise, "Çok mutluyuz, gururluyuz, coğrafi olarak tek şampiyonuz. Sabaha kadar buradayız, burada sabahlayacağız" şeklinde konuştu. Galatasaray taraftarı Kemal ise, "Üniversiteye başlayalı 4 sene oldu, 4 senede 4 şampiyonluk. İnşallah önümüzdeki 50 senede 50 kere şampiyon olacağız. Bu takım bu sene şampiyon, hakkımızla, gururumuzla" dedi. Bir başka taraftar olan Mehmet ise, "Bu takımda emeği olan herkesin emeğine sağlık. Şampiyon olmak gerçekten güzel, Galatasaraylı olup şampiyon olmakta daha güzel. Şimdi bizim tek bir konsantrasyonumuz var hedef 27 diyoruz, çünkü kupalara layıksın sen şanlı Galatasaray" diye konuştu.
İstanbul Okan Buruk: "Şampiyonluğu yakaladığımız için çok mutluyum" Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, çok uzun bir sezon geçirdiklerini belirterek, kazandıkları şampiyonluktan dolayı için de çok mutlu olduğunu söyledi. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Antalyaspor’u 4-2’lik skorla mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan etti. Müsabakanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Stresli bir maç oynadıklarını söyleyen Buruk, "Çok fazla gol pozisyonunu girdik. Moralimizi düşürecek, seyircimizi düşürecek iki gol yedik. Devamında ikisinde de ayağa kalktık. Pozisyonlara girdik, goller atmayı başardık. Oyuncularımı tebrik ederim. Başkanımız Dursun Özbek her zaman bize destek oldu. Bugün seyircimizle birlikte çok güzel ortam yaptık. Erken bitirip daha rahat şampiyonluk alabilirdik. Heyecanlandırıp maçın sonunu 2 golle bitirdik. Çok yoğun bir sezon geçirdik. Şampiyonlar Ligi oynadık. Çok maç yaptık. Ülke adına iyi işler yaptığımız bir sezon oldu. Galatasaray adına çok uzun bir sezon oldu. 4 sene üst üste şampiyonluktan dolayı oyuncularıma teşekkür ederim. En iyisini hep yapmaya çalıştılar. Sezon içerisinde yanlışlarımız da oldu. Galatasaray taraftarını üzdüğümüz dönemler de oldu ama Allah’a şükür 4 senelik periyotta onların hep yüzü güldürdük. 4 şampiyonluk yaşattık. Bu sene Avrupa’da önemli galibiyetler aldık. Galatasaray takımının artık dünya çapında bir takım olduğunu, orada iddialı olduğunu net bir şekilde gösterdik. Türkiye Ligi’nde şampiyonluk önemli. Bu sene Şampiyonlar Ligi’ndeki başarımız, oradaki ulaştığımız oyun, sonuçlar taraftarımızla birlikte Avrupa’ya verdiğimiz mesajlarla bence dünya çapında da birçok takım, ülke ve insan Galatasaray’ı konuştu, Türkiye’yi konuştu. Bence en önemli şeylerden biri bu. Bunu konuşturduğumuz için çok mutluyum. Bunun yanında şampiyonluğu yakaladığımız için de çok mutluyum" diye konuştu.