GENEL - 18 Eylül 2017 Pazartesi 12:22

Vali Ustaoğlu’ndan ‘İlköğretim Haftası’ mesajı

A
A
A
Vali Ustaoğlu’ndan ‘İlköğretim Haftası’ mesajı

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, 2017-2018 eğitim öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, 2017-2018 eğitim öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Vali Ustaoğlu, mesajında, öğrencilerin varlığının en büyük güçleri olduğunu ifade ederek, “Sizlerin varlığı bizim en büyük gücümüz olacaktır. Kaliteli bir birey olarak yetişme hedefine ulaşmak için bütün öğretmenlerinizden olabildiğince bilgi edinmelisiniz. Bununla birlikte insanları sevip saymalı, paylaşmayı bilmeli, arkadaşlık duygularınızı geliştirmeli, topluma yararlı bir birey olmalısınız. Bu değerlere önem vereceğinizi biliyor ve yeni eğitim öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.


Ustaoğlu, velilere de seslenerek, “Saygıdeğer anne babalar, evlatlarınız bize emanettir. Evlatlarınız bizim çocuklarımız olarak huzurlu ve emin bir eğitim ortamında, çağdaş normlar temelinde eğitimlerini sürdüreceklerdir. Günümüzde olduğu gibi gelecekte de kendinizden daha çok önemsediğiniz evlatlarınızın, kendilerine ve ülkemize faydalı bir insan olarak yetişmeleri için desteğinizi devam ettirmenizi arzu ediyor ve bütün velilerimize yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Öğretmenlerin öğrencileri bilgi ile donatmadan önce milli ve manevi değerleri aşılamaları gerektiğini belirten Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, “Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı hayata hazırlarken, onları bilgiyle donatmadan önce millî ve manevî değerleri özümsemiş, evrensel ahlak normlarına uygun bir vatandaş olmalarını sağlamalıyız. Günümüzde bilgiye sahip olma, iktisadi hayatta ve toplumsal ilerlemede en belirleyici rolü üstlenmiştir. Teknolojik gelişmeler günümüzdeki yaşamımızın sınırlarını tayin etmekte, istikbalimizi biçimlendirmektedir. Bilginin sınırlarını daha da ileriye götürmek için sizlerin en uygun ortamı değişik eğitim öğretim modellerinizle elde edeceğinize güvenim tamdır. Sizlere yürekten inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 eğitim-öğretim yılının bütün öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına hayırlar getirmesini arzu ediyor, herkese başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


15 Temmuz darbe kalkışması ve ülkemizdeki terör olaylarında yaralanan gazilere de acil şifalar dileyen Vali Ustaoğlu, “Vefat eden aziz şehitlerimize de Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.