GENEL - 19 Ekim 2017 Perşembe 16:44

Bitlis Valisi Ustaoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

A
A
A
Bitlis Valisi Ustaoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlarla öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlarla öğlen yemeğinde bir araya geldi.


Bitlis Öğretmenevinde muhtarlarla bir araya gelen Vali Ustaoğlu, kendi hayatında köy muhtarlarının çok büyük bir önemi olduğunu söyledi. Okuyup bugünlere gelmesinde köy muhtarlarının büyük bir emeğinin olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu, devletin muhtar gereken önemi verdiğini söyledi. Muhtarlar onuruna düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Vali Ustaoğlu, “Strateji Geliştirme Başkanı olarak görev yaparken, mevzuat çalışması içinde yer alan ve yönetmeliği çıkarılma sürecinde Muhtarlar Gününün ortaya çıkmasında bulunan birisiydim. Muhtarlık müessesi bizim kadim kültürümüzde ve tarihimizde çok ayrı bir yeri var. Osmanlıdan beri 1859 yılında ilk mevcudiyeti kurulan bu muhtarlık teşkilatı günümüze kadar devam etmiş ve yerel demokrasinin yerleştirilmesi ve yaşatılması adına en önemli müesseselerimizin başında gelmiştir. Geriye dönük geçmişimizde devletimizin imkanlarının en ücradaki vatandaşa ulaştırılmasında en önemli aracı kurum olan muhtarlarımız olmuştur. Adeta devletimizin işiten kulağı gören gözü ve konuşan dili olmuştur. Son dönemde esas olması gereken layık yere gelmesi gereken hükümetimiz çok güzel çalışmalar yaptı. Yapılan mevzuat düzenlemesi ile asgari ücretin üstünde maaş ve sosyal güvence altına alınmışlardır. Bu anlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.


Vali Ustaoğlu, kensine okul yıllarında yardımcı olan köy muhtarından da bahsederek sözlerine şöyle devam etti. “Ben 24 yıldır mülki idare amiriyim. Göreve ilk başladığımız günden itibaren muhtarlarımız bizim adeta ailelerimiz gibi olmuştur. Gittiğimiz her yerde mesaimizin ciddi bir kısmını muhtarlarımıza harcamışızdır. Benim kendi köyümün muhtarı da bende çok ayrı bir yer tutmuştur. Hayatımda çok ayrı bir yer olan hala sürekli görüştüğüm benim bugünlere gelmemde de çok emek sahibi olan köyümün muhtarıdır. O günlerde benim elimden tutan bana her şekilde bana yardımcı olan köyümün muhtarımdır. Her köye gittiğimde de ailemden sonra uğrayacağım ikinci adrestir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.