GENEL - 23 Kasım 2017 Perşembe 13:28

Vali Ustaoğlu’dan Kur’an kursuna ziyaret

A
A
A
Vali Ustaoğlu’dan Kur’an kursuna ziyaret

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu ile birlikte Fatih Yatılı Kız Kur’an Kursunu ziyaret etti.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu ile birlikte Fatih Yatılı Kız Kur’an Kursunu ziyaret etti.


İl Müftüsü M. Faysal Geylani ve Kur’an kursu sorumlusu Elanur Güven’den bilgi alan Vali Ustaoğlu, 30’u yatılı 55’i de gündüzlü olmak üzere 85 öğrencinin hafızlık ve Kur’an-ı Kerim eğitimi aldığı kursu ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Diyanet İşleri Bakanlığının öncülüğünde devletin her türlü imkanı verdiğini hatırlatan Vali Ustaoğlu, “Kur’an kurslarımız çok önemli. Özellikle bu bölgemizde daha da önemli. Küçük yaşta hafız olan çocuk bizim için çok değerlidir. Bu başarılı çocuklarımızın geleceğini bazı ailelerin kaderine bırakmamak lazım. Bu anlamda devletimiz her türlü imkanı sunuyor. Alacakları eğitim için bizde elimizden geleni yapmaya hazırız. Amacımız vatana, millete, bayrağa, Peygambere, Kur’an’a sahip çıkacak güzel nesiller yetiştirmektir” dedi.


Ziyaret, İl Müftüsü M. Faysal Geylani’nin yaptığı duayla son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de feci kazaya tanık olan vatandaş o anları anlattı Mersin’de 10 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin de yaralandığı feci kazaya tanık olan vatandaş o anları anlattı. Kaza, akşam saatlerinde Mersin-Adana Otoyolu Tarsus ilçesi Yenice Kütüklü mevkiinde meydana geldi. Adana istikametinden gelen Mercedes marka 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsünün yağışlı havada kayarak devrilip karşı şeride geçmesiyle biri otomobil, biri pikap, biri de kamyon olmak üzere üç araca çarpması sonucu zincirleme kaza meydana geldi. Kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi de yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Adana ve Mersin’deki hastanelere kaldırıldı. 28 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu otobüsün sebebiyet verdiği kazaya tanık olan 41 yaşındaki Murat Şahin, o anları İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Şahin, ”Mersin istikametinden Adana istikametine gidiyorduk, hava yağışlıydı. İşte bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm. Aracı dayım kullanıyordu zaten, ben yolcu konumundaydım. Otobüsün muavininin kazadan sonra, ’Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik’ dediğini duydum. Zaten otobüsün şeklinden de belliydi. Otobüs direkt kırınca bu şekilde takla atarak geldi. Yolcular yolun sağına doğru savruldu. Takla atınca seyir halindeki iki aracın üzerine düştü. Kaza sonrası hemen yaralılara müdahale ettik. Maalesef küçük çocuklar da vardı. Allah rahmet eylesin” dedi.
Mersin Hatayspor - Ç. Rizespor maçının ardından Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "İnşallah önümüzdeki sezon Hatayspor’umuz daha iyi olacak" dedi. Vali Masatlı, Trendyol Süper Lig’in son haftasında Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup ederek ligde kalan Hatayspor maçının ardından açıklamada bulundu. Hatay için sevinçli, mutlu ve gururlu bir akşam olduğunu belirten Masatlı, "Öncelikle 6 Şubat’ta Hatay’ımız tarihin en büyük afetiyle karşı karşıya kaldı. Bu afette hayatını kaybeden sporcularımıza, Hataylı canlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz" diye konuştu. Hatayspor’un zorlu bir sezon geçirdiğini ifade eden Masatlı, şöyle devam etti: "Tabii bu sezonda biz maçlarımızı burada oynadık. Yer yer işte deplasmanlara gitti takımımız. Ama şükür Süper Lig’de kalmayı başardık. Ben bu noktada başta yönetim olmak üzere teknik direktörlerimiz Volkan Hoca dahil, şimdiki teknik direktörümüze, tüm futbolcularımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Onları kutluyorum. İnşallah önümüzdeki sezon Hatayspor’umuz daha iyi olacak. Onun için hep beraber tüm Hataylılar olarak bunun için gayret edeceğiz, destek vereceğiz. Ve tekraren Hatayspor’umuzu kutluyorum. Güzel bir akşam yaşattılar, sağ olsunlar, var olsunlar." Vali Masatlı, açıklaması sırasında bir taraftarın "Sizden transfer bekliyoruz" talebi üzerine, "İnşallah bakalım. Biz elimizden geldiği kadar destek olmaya gayret edeceğiz" şeklinde cevap verdi. "Bu takımı daha kurumsal bir hale getireceğiz" Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de 6 Şubat’ın asrın felaketi yaşandığını belirterek, "Hakikaten acımız büyüktü. Hatay olarak iyi günlere, güzel günlere ihtiyacımız vardı. Bugün bize bunu Hatayspor yaşattı. Ben tüm futbolcularımızı tebrik ediyorum, taraftarlarımızı kutluyorum. Hatay halkının bugün bayramı hayırlı uğurlu olsun. İnşallah biz şehrimizi ayağa kaldıracağız, yapacağız. Spor kulübümüz de bizim motivasyonumuz olacak, birliğimiz olacak, beraberliğimiz olacak, kardeşliğimiz olacak" dedi. Takımın 6 Şubat’tan bugüne kadar ciddi sıkıntılar çektiğini ifade eden Öntürk, kendi şehrinde futbol oynayamadığını kaydetti. Bu nedenle maçların Mersin’de oynandığını vurgulayan Öntürk, şöyle konuştu: "Sizler büyük cefa çektiniz. Geldiniz buralarda destek verdiniz. Allah razı olsun. Bakanlığımız destek verdi. Allah razı olsun. Ama en önemlisi Hatay kazandı, birlik kazandı, beraberlik kazandı. Şimdi inşallah, bu takımı daha kurumsal bir hale getireceğiz. Borçsuz, harçsız, ligde sürekli kalan ve başarılar elde eden bir takım haline inşallah getireceğiz. Bunun için her türlü çalışmayı yapacağız. Ben hakikaten depremden sonra takımın başında olan Volkan Hocaya çok teşekkür ediyorum. Volkan Hoca hakikaten burada destek verdi takıma. Ailesini bıraktı, geldi çalıştı. Onun yerine gelen Özhan Hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Hiç mağlubiyeti yok. Onun da hem emeğini hiçbir zaman için unutmayacağım." Yönetimin de elinden geleni yaptığını, mücadele ettiğini ve sahip çıktığını dile getiren Öntürk, emeği geçen herkese teşekkür etti.