GENEL - 15 Şubat 2018 Perşembe 13:20

Zabıta ekipleri okul servislerini denetledi

A
A
A
Zabıta ekipleri okul servislerini denetledi

Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde bulunan okul servislerine yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirdi.

Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde bulunan okul servislerine yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirdi.


Zabıta trafik ekipleri tarafından taşımalı eğitimde olan öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşmalarını ve sağlıklı bir hizmet almalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, birçok başlıkta incelemeler yapıldı. Okul servislerinin denetimlerinde çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesinin olup olmadığını denetleyen zabıta ekiplerince, okul servis araçlarında araç sürücülerinin ehliyet-ruhsat ve araçların yolcu kapasitesinin kontrolü yapıldı.


Araç içi temizliği, okul taşıtı ibaresi ve araç arkasında kırmızı ışıklı ‘Dur’ lambasının bulunup bulunmadığı da kontrol edildi. Araç yaşı, araç bakım onarım takip formu, iç dizaynı ve malzemelerin yapısının denetlendiği incelemelerde, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayenelerin yapılıp yapılmadığına bakıldı. Ayrıca sürücü ve rehber görevlilerine uyarılar ve bilgilendirmeler de yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.