GENEL - 21 Mart 2018 Çarşamba 16:57

Tatvan’da “Basın-Yayın” eğitimi

A
A
A
Tatvan’da “Basın-Yayın” eğitimi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kamu kurumlarındaki basın-yayın işleri ile ilgilenen personellere yönelik “Basın-Yayın” konulu eğitim programı düzenlendi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kamu kurumlarındaki basın-yayın işleri ile ilgilenen personellere yönelik “Basın-Yayın” konulu eğitim programı düzenlendi.


Kaymakam Mehmet Ali Özkan’ın talimatları doğrultusunda Tatvan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi (PKM) öncülüğünde Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) toplantı salonunda eğitim programı düzenlendi. Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Umut Karacar ve Basın-Yayın Personeli Gazeteci Hakan Okay tarafından kurumsal basın-yayın faaliyetleri, haber yazımı, haber fotoğrafçılığı ve kurumsal iletişim konularında eğitim verildi.


Eğitim programıyla ilgili açıklamada bulunan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, eğitimin ilçedeki kamu kurumlarında yapılan çalışma ve faaliyetlerin daha etkin ve en doğru şekilde basın-yayın mecralarında yer edinmesi ve halkın yapılan çalışma ve faaliyetler hususunda bilgilendirilmesinin sağlanması amacıyla düzenlendiğini söyledi. Basın-Yayın faaliyetlerinin önemine vurgu yapan Özkan, “İlçemizdeki kamu kurumlarında yürütülen faaliyetlerin en doğru şekilde kamuoyu ile paylaşılması ve yapılan faaliyetlerle ilgili halkımızın bilgilendirilmesi hususunda ilçemiz kamu kurumlarındaki basın-yayın işleri ile ilgilenen personellerine yönelik ‘Basın-Yayın’ konulu bir eğitim programı düzenlendik. Eğitim kapsamında faaliyetlerin haberleştirilmesi konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar ve izlenmesi gereken yollar ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Eğitim sayesinde artık kurumlarımızın yapmış olduğu tüm faaliyetler, eğitim alan bu personellerimiz üzerinden hızlı bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacak. Bu sayede de kurumlarımızın yapmayı planladığı ve yapmış olduğu çalışma ve faaliyetlerle ilgili halkımız en doğru şekilde bilgilendirilmiş olacak. İhtiyaç duyulması durumunda ise eğitim programı düzenlenmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nden iş birliği Çorum Hitit Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında gerçekleştirilen görüşmelerde iş birliğinin arttırılması için istaşarelerde bulunuldu. Hitit Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi, başta ihtisaslaşma alanları olmak üzere akademik ve Ar-Ge odaklı iş birliklerini geliştirmek üzere toplandı. Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün süren görüşmelerde, ihtisaslaşma çalışmaları, Performans Odaklı Stratejik Planlama, Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) sistemi tanıtımı, Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketleri faaliyetleri, eğitim ve akreditasyon sürecine dair konular masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, her üniversitenin özgün yapısı olduğunu dile getirerek aynı konularda aynı zorluklarla karşılaşan kurumların bunları müzakere etmesi ve karşılaşmış oldukları sorunlar için ortak çözümler üretmesi ve deneyimleri paylaşması gerektiğine dikkat çekti. Üniversitelerde personelin ortaya koymuş olduğu bir başarıyı, diğer üniversitelerin de tekrar etmesi, tecrübenin paylaşılmasının da oldukça önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Topal, bu deneyimlerin paylaşımının hem zaman hem de maddi kayıptan kurtaran bir çalışma olduğunu söyledi. Kastamonu Üniversitesi olarak kalite ve sürdürülebilirlik alanında önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Rektör Topal, bu süreçte personelin konuya dikkatli yaklaşarak hakim olması gerektiğinin altını çizdi. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise Hitit Üniversitesi olarak şu ana kadar biriktirmiş oldukları eğitim, üretim ve diğer kapasitelerin beraberinde eksiklikleri de fırsata dönüştürerek özgün ve kaliteli standartlara ulaşmak için daha çok çalışmak gerektiğini ifade ederek bu noktada farklı üniversiteler ile bilgi paylaşımlarına önem verdiklerini belirtti. Hitit Üniversitesinin kullandığı sistemlerin teknoloji ile entegre olduğunu ifade eden Rektör Öztürk, Türkiye’nin dünyada dijital uygulamalarda ilk 10’da olduğunu dile getirerek bu kullanımı verilerle düzenleyerek ölçülebilir bir performans yönetimi ve ondan önce de stratejik yönetim planı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Her birimin özgün olduğunu söyleyen Rektör Öztürk, her birime uygun bir şekilde stratejik yönetim ve bütçe planlanmasından insan kaynaklarına kadar gelecek 10 yılın bütçe uygulamalarında bir projeksiyon gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Öztürk, Performans Odaklı Stratejik Planlama ve Hitit Üniversitesi Eylem Planı (HEP) Sistemi tanıtımını gerçekleştirdi. Toplantılarda her iki üniversitenin stratejik hedeflerini belirleme ve performanslarını ölçme konusundaki yaklaşımları paylaşıldı. Daha sonra, katılımcılar arasında akademik ve teknolojik iş birliği imkanlarını artırmak için atılabilecek adımları tartışmak üzere bir dizi oturum gerçekleştirildi. Oturumlarda, mevcut iş birliği alanları ele alınarak ortak projelere dair fikir alışverişi yapıldı.