GENEL - 02 Nisan 2019 Salı 11:36

Bitlis’te otizm farkındalık yürüyüşü

A
A
A
Bitlis’te otizm farkındalık yürüyüşü

Bitlis Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Bitlis Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.


Kazımdirik Caddesi’nde başlayıp Ulu Cami Meydanında sona eren yürüyüşe Bitlis Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, İŞKUR Müdürü Mücahit Gülmez, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Sadullah Korkut, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. Düzenlenen yürüyüş hakkında konuşan Bitlis Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, engelleri insanların hayatından kaldırmanın devletin en büyük hedeflerinden biri olduğunu belirterek, “Bugün ilimizde otizm hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldik. Devletimizin en önemli hedeflerinden biri, engelleri insanların hayatından kaldırmaktır. Bu noktada gerçekten çok çalışıyoruz” dedi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmetullah Altun ise, otizmli bireylerin erken fark edilmesine dikkat çekerek, “Bugün istedik ki otizme dikkat çekelim. İnsanlarımız farkına varsınlar. Çünkü otizmli bireylerimizin erken fark edilmesi, rehabilitasyon ve tedavi süreçlerine erken katılmaları bu bireylerin sosyal çevre içinde daha rahat yaşam sürmelerini sağlıyor. Diliyoruz ki, toplumda bu tür engellerin olduğu otizmli bireylerimizde sağlıklı bir şekilde sosyal çevrelerinde yaşasınlar” diye konuştu.


Düzenlenen yürüyüş; broşürlerin ve ikramların dağıtılmasının ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaraylı Sporcular Derneği’nin dayanışma yemeği düzenledi Galatasaraylı Sporcular Derneği, birlik ve beraberlik mesajı vermek adına dayanışma yemeği düzenledi. Şişli’de bir otelde düzenlenen organizasyona, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, Galatasaray eski başkanlarından Alp Yalman ile Burak Elmas, sarı-kırmızılı kulübün eski ikinci başkanlarından Ergun Gürsoy, Divan Kurulu eski Başkanı İrfan Aktar, mevcut Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen ve oyuncular ile davetliler katıldı. Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Bu gece, futbolla ilgili önümüzdeki çok önemli maçlarda bütün camianın bir arada olduğunu göstermek için yapılan bir gecedir. Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın da bu hafta sonu maçı var. Kazandıkları takdirde ilk kez şampiyon olacaklar ve direkt Şampiyonlar Ligi’ne katılacaklar. Takımın bu maçı kazanmasını istiyoruz" dedi. Nazifoğlu, konuşmasının ardından Galatasaray eski başkanlarından Alp Yalman ile Burak Elmas’a, sarı-kırmızılı kulübün eski ikinci başkanlarından Ergun Gürsoy’a, Divan Kurulu eski Başkanı İrfan Aktar’a, mevcut Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan’a, Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen’e ve oyunculara desteklerinden ötürü plaket takdim etti.