ASAYİŞ - 04 Ekim 2019 Cuma 19:16

Cinayet zanlısı 20 yıl sonra yakalandı

A
A
A
Cinayet zanlısı 20 yıl sonra yakalandı

Bitlis’te 20 yıl önce kasten adam öldürme suçundan aranan şüpheli, jandarma ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı.

Bitlis’te 20 yıl önce kasten adam öldürme suçundan aranan şüpheli, jandarma ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı.


Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışma neticesinde 29 Aralık 1999 tarihinde Açıkalan köyünde meydana gelen kasten adam öldürme olayı ile ilgili Bitlis 1. Ağır Ceza Mahkemesince aranan ve hakkında 20 yıl hapis cezası bulunan T.T. isimli şahıs, 4 Ekim 2019 günü Mutki ilçesi Açıkalan-Meydan köy yolunda jandarma ekiplerince yakalanmış ve mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. İlimiz ve çevresinde suç ve suçlulara karşı yürüttüğümüz mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da Şap hastalığına karşı aşı çağrısı Aydın’da 2024 yılı ilkbahar dönemi şap aşılama programı İl Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş tarafından uygulandı. Şap hastalığına karşı aşılamada vatandaşlardan hassasiyet göstermelerini isteyen Müdür Altıntaş: “Tüm üreticilerimiz şap hastalığına karşı hassasiyet göstermelidir” dedi. 2024 yılında 3 kez uygulanacak olan Şap Aşılama Programının ikincisi olan ve ülke genelinde 1 Mayıs-30 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Programı İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş tarafından yapılan ilk uygulama ile başlatıldı. “Tüm üreticilerimiz şap hastalığına karşı hassasiyet göstermelidir” Türkiye’de görülen şap hastalığının hayvan ve hayvansal üretimini, ihracatını engelleyen ve dolaylı olarak ciddi ekonomik kayıplara sebep olan bir hastalık olduğunu belirten İl Müdürü Altıntaş: “Şap Hastalığına karşı her yıl rutin olarak 2 doz uygulanan aşı sayısının bu yıl ilk kez Tarım ve Orman Bakanlığımızca 3’e çıkarıldı. Bu, hastalıkla mücadele kapsamında atılan çok önemli bir adım. İlk aşı dozunu Baskın Aşılama Programı kapsamında ilimizde 29 Ocak-14 Nisan 2024 tarihleri arasında uyguladık ve 461 bin büyükbaş hayvanı aşıladık. İkinci aşı dozu olan İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Programı ise ilimizde 01 Mayıs-30 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda 17 ilçemizdeki yaklaşık 498 bin büyükbaş hayvanın tamamının aşılanmasını hedefliyoruz. Karpuzlu ilçesi Ektirli Mahallesi’nde yaptığımız aşılama ile ilimizde İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası’nı başlattık. Hastalıkla mücadele doğrultusunda üçüncü aşı dozunu Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın açıklamaları doğrultusunda Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Programı olarak 16 Eylül-17 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılmasını planlıyoruz. Yapılacak olan bu aşılamalarla ülkemizde ve ilimizde şap hastalığı ile ilgili etkin bir mücadele yürütülecek. Tüm üreticilerimizin şap hastalığına karşı hassasiyet göstermelerini ve aşılama programlarına katılmaları gerekliğini bir kez daha önemle duyuruyoruz” dedi.
Eskişehir Serkan Zengin ortaokullarda oluşturulabilecek hazırlık sınıflarının yararları hakkında konuştu Eskişehir’de bulunan Eskişehir Çağfen Koleji’nin Temsilcisi Kurucu Temsilcisi Serkan Zengin, hazırlık sınıflarının ortaokullarda oluşturulmasının öğrencinin yabancı dil öğrenimine katkıda bulunacağını söyledi. Eskişehir Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Zengin, yabancı dil öğreniminin önemine değindi. Ortaokullarda ve ilkokullarda yabancı dil eğitiminin çok az anaokullarında ise çok az olduğunu belirten Zengin, küçük yaşta yabancı dilin daha kolay öğrenildiğine dikkat çekti. Yabancı dil öğrenme probleminin çözülmesi halinde ortaokullara hazırlık sınıflarını yeniden getirilebileceğini de aktaran Serkan Zengin, böylece 6,7,8’inci sınıfları ise akademik derslerin üzerinde yoğunlaşabileceğini aktardı. “Yabancı dil hazırlık sınıflarını tekrar geri getirerek çözebiliriz” Yabancı dil eğitimi hakkında konuşan Eskişehir Çağfen Koleji Temsilcisi Kurucu Temsilcisi Serkan Zengin, “Türkiye’nin bu arada eğitimde kanayan yaralarından biri yabancı dil eğitimi. Türkiye’de gramer öğretiliyor ama speaking dediğimiz veya bunu communication dediğimiz iletişim haline getirmek ve bir beceri haline getirmek ne yazık ki mümkün olmuyor. Bunun ana nedenlerinden bir tanesi yabancı dil saatiyle alakalı. Çünkü ilkokulda ders sayısı çok az, anaokulunda neredeyse yok, ortaokuldaki ders çok az. Son çıkan karar bu arada bana göre çok doğru bir söylem. Türkiye’de ortaokulda yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıfları oluşturulma durumu var. Eğer dili çözersek bence yabancı dil hazırlık sınıflarını tekrar geri getirerek çözebiliriz. Hele bir de bunu ortaokulda yaparsak öğrenci lisedeki o üniversiteye hazırlanma kafasından, o temposundan daha önce ortaokulla bunu çözebilir. Hele ki bir de müfredatın hafifletilmesi de söz konusu. Böyle bir durumda 5. sınıfı yabancı dil hazırlık sınıfı yapıp 6,7,8’i akademik derslerle ilgili yoğunlaştırılmış hale getirmek ortaokulda hem yabancı dilin çözülmesini sağlar hem müfredatın hafifletilmesinden kaynaklı. Öğrencilerin ortaokula karşı olan ön yargısını giderir ve severek isteyerek devam etmesini sağlar” dedi. “Bir dilin yerleşmesi 6 yaşa kadar mümkündür” Yabancı dil eğitiminin anaokulundan başlaması gerektiğini belirten Serkan Zengin, “Normalde bunun anaokulunda yapılması lazım. Çünkü dil öğrenme merkezine bir dilin yerleşmesi 6 yaşa kadar mümkündür ama Türkiye’deki coğrafi büyük insan fazlalığı, öğrenci fazlalığı ve aynı zamanda bölgeler arasındaki kültürel beklenti farklılıkları, bunun anaokulunda şu an yapılması mümkün kılmamaktadır. Bu sebeple yapılacak en doğru yer Türkiye’de 5. sınıflardır. Ama buna pedagojik Olarak hangi yaş durumunda doğru derseniz eğer anaokulunda doğrudur” ifadelerini kullandı.