GENEL - 01 Ocak 2020 Çarşamba 17:00

Özel Tatvan Can Hastanesi, 2019 yılı faaliyet raporunu açıkladı

A
A
A
Özel Tatvan Can Hastanesi, 2019 yılı faaliyet raporunu açıkladı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren Özel Tatvan Can Hastanesi, 2019 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren Özel Tatvan Can Hastanesi, 2019 yılı faaliyet raporunu açıkladı.


Hastanenin 2019 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaşan Özel Tatvan Can Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Fatih Şanlı, "Hastanemizin kuruluşundan itibaren vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda her yıl yapılan yeni yatırımlarla deneyimli uzman kadro ve profesyonel çalışanlarımızla halkımıza hizmet veriyoruz. 2019 yılında da ortaya koyduğumuz performans; halkımızın bize, çalışanlarımıza olan güvenini göstermektedir. Bu anlamda; hastanemizde 2019’da toplam 120 bin 234 hasta muayene edilirken, 701 sezaryen, 236’sı normal doğum olmak üzere toplam 937 bebek hayata ‘merhaba’ dedi. Tecrübeli anestezi ve güvenilir cerrahi ile hastanemizde 2019 yılında toplam 2 bin 324 ameliyat yapıldı. Hastanemizde endoskopi ve kolonoskopi işlemleri anestezi altında ağrısız bir şekilde yapılmakta olup 2019 yılında toplam 483 endoskopi ve kolonoskopi işlemi yapıldı. Yine nöroloji branşımızda toplam 581 EEG (Elektroensefalografi) ve EMG (Elektromiyografi) işlemi gerçekleştirildi. Bütün cihazlarını yenilediğimiz fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitemizde 383 felçli hastamıza tedavi verilmiştir. Hastanemiz son yılda bütün yataklı servis odalarını yeniledi. Kaliteli, hijyenik servis odaları ile vatandaşlardan olumlu geri dönüş alan hastanemizde 2019’da toplam 9 bin 854 hasta yataklı tedavi aldı. 2019 yılında hastanemiz ve bölgemiz için çok önemli olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizi açtık. Toplam 26 kuvöz ile vatandaşlara hizmet veren ünitemizde 2019 Mayıs ayından itibaren toplam 268 yenidoğana tedavi verilmiştir. Toplam 6 yataklı yetişkin yoğun bakım ünitemizde 353 hastaya tedavi verildi. 7/24 kesintisiz hizmet veren acil servisimizde toplam 26 bin 675 hastaya ilk müdahale yapılıp tedavi hizmeti verilmiştir. Magnetik Rezonans (MR), tomografi (BT), Histerosalpingografi (HSG), ultrason (USG), mamografi, yenidoğan-erişkin işitme denge testi ile yenilenen gelişmiş laboratuvar hizmetlerimiz 2020 yılında da devam edecektir. Hastanemiz sahip olduğu yoğun bakım imkanları ile çevre illerdeki hastalara da hizmet vermektedir. 2019’da çevre illerden toplam 223 hasta hastanemizde tedavi edilmek üzere kabuk edildi. Sevk veren değil sevk alan hastane olmayı başardık" dedi.


2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da şifa dağıtmaya devam edeceklerini ifade eden Başhekim Şanlı, "Hastanemiz; 4 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 2 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, ortopedi ve travmatoloji uzmanı, genel cerrahi uzmanı, üroloji uzmanı, kulak burun boğaz uzmanı, göz hastalıkları uzmanı, dahiliye uzmanı, kardiyoloji uzmanı, nöroloji uzmanı, psikiyatri uzmanı, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, radyoloji uzmanı, anestezi ve reanimasyon uzmanı, enfeksiyon hastalıkları uzmanı, biyokimya uzmanı, 4 pratisyen hekim, 107 sağlık personeli ve 95 destek personeli ile siz değerli vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir. 2020 yılında yeni yatırımlarımız, yeni hizmetlerimiz ile hastanemizin nitelikli, ulaşılabilir hizmet anlayışını sürdürmeye devam edeceğiz. Yeni yılın siz değerli vatandaşlarımıza sağlık ve mutluluk getirmesini dileriz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Doğan gençleri mutlu günlerinde yalnız bırakmadı Merkezefendi Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel olarak hazırlanan kitapların lansmanı ile resim ve öykü yarışmasının ödül töreni Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın katılımıyla Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kültür ve sanatın merkezi Merkezefendi’de etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Merkezefendi Belediyesince 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel düzenlenen, Merkezefendi’de ikamet eden 14-18 yaş arası gençlerin katıldığı ‘Meşale Atatürk Gençliğinin Elinde’ ismiyle gerçekleştirilen resim ve öykü yarışmasının ödül töreni Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yarışmada her iki branşta en başarılı üç katılımcıya bisiklet hediye edildi. Merkezefendi Belediyesi Kültür Yayınlarınca kitap haline getirilen, Doğaçlama Şiir Atölyesi’nde eğitim gören 22 öğrencinin yazdığı ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılında Genç Şiirin Özgür Çığlığı’ şiir kitabının ve Merkezefendi Belediyesi Sanat Merkezi’nde verilen Akademik Resim Kursları’nda eğitim almış gönüllü gençlerin çizgi-roman türünde özgün çalışmalarının ve eskizlerinin yer aldığı ‘Çizgi Dünyalardan Genç Öyküler’ kitabının lansmanları yapıldı. “Öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” Sanat ve sanatçının her zaman yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Cumhuriyet coşkusunu ilçemizde ve şehrimizde sizlerin paydaşlığıyla birlikte yaşatmaya devam ediyoruz. Merkezefendi’de ve Denizli’mizde yaşayan gençliğin bütün hayatını kolaylaştıracak etkinlikleri ve projeleri birlikte gerçekleştiriyoruz. Sizlerden aldığımız güç ve destekle de her geçen yıl büyüyerek devam ediyoruz. Sanatın olduğu her yerde var olmaya devam ediyoruz. Biz istiyoruz ki gençlerimiz; şiir okusun, resimler yapsın, tiyatroya gitsin, konserlere gitsin ve festivallere katılsın. Bu anlayış ile de gençlerimizin her zaman yanındayız. Yarışmamıza katılan tüm gençlerimizi, çizgi roman ve şiir kitabı yazan öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Denizli Gençlik Konserleri Denizli’nin 4 bir tarafında Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kentte coşku içinde kutlanması için düzenlediği Gençlik Konserleri Fatih Mahallesi ile devam etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kentin 5 farklı noktasında gerçekleştireceği Gençlik Konserleri Fatih Mahallesi ile devam etti. Fatih Mahallesi Adil Demireren Mustafa Musoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Ahmet Algün’ün birbirinden güzel söylediği şarkı ve türkülerle bayram coşkusunu doyasıya yaşayan vatandaşlar unutulmaz bir akşam yaşadı. Başkan Çavuşoğlu ve beraberindekilerin Türk bayrakları sallayarak 100. Yıl Marşı Parla ve İzmir Marşı’nı söylemesi coşkuyu doruğa çıkardı. Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur burada yaptığı konuşmada, tüm halkın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak bu güzel geceyi hazırlayan Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür etti. “Onlar, ‘biz’ dediler” Başkan Çavuşoğlu ise, katılım sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür ederek bu anlamlı haftanın güzelliğini tüm Denizli’ye yaymak ve tüm kentin bayramı en güzel şekilde yaşamasını istediklerini söyledi. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının Samsun’a yola çıkarken “ben” demediklerini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Onlar, ‘biz’ dediler. Ve biz de onları evlatları olarak bundan sonraki hayatımızda, kendimizi, şahsi ikballerimizi değil bu memlekette yaşayan herkesin mutluluğu için ‘biz’ diyecek o kocaman yürekle yolculuğa çıktık” dedi. Tüm hemşehrilerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Çavuşoğlu, “Önce ben değil biz diyebilen bir Denizli oluşturacağız. Hep beraber çok daha güzel günlerde buluşacağız” ifadelerini kullandı.