EĞİTİM - 18 Eylül 2025 Perşembe 08:53

Aydınlar beldesinde İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

A
A
A
Aydınlar beldesinde İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Aydınlar İlk ve Ortaokulunda düzenlenen programa öğrenciler, öğretmenler, veliler ve belde protokolü yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, öğrenciler tarafından sunulan halk oyunları ve çeşitli gösteriler büyük beğeni topladı.


Burada konuşan Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Emre Yılmaz, eğitimin önemine vurgu yaparak, "İlköğretim, çocuklarımızın hayatındaki en önemli basamaktır. Bu hafta vesilesiyle eğitimin temel taşlarını hatırlıyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için kararlılığımızı yineliyoruz" dedi.



Aydınlar beldesinde İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yaşar Kemal Manisa’da anıldı Türk edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal, vefatının 11. yılında Manisa’da şiir ve müzik dolu bir geceyle anıldı. Sanatçının 1963 yılında kaleme aldığı; doğayı, insan sevgisini, umudu ve isyanı destansı bir dille anlatan ‘Kırmızı Deynek’ adlı eseri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde izleyiciyle buluştu. Emin İgüs’ün anlatı, vokal ve bağlama performansıyla hayat bulan müzikli anlatı, sanatseverlerden büyük alkış aldı. Sahne düzeni ve müzik uyarlamasını Eylem Pelit’in üstlendiği gecede; gitar ve vokalde Hakan Oral, keman ve klavyede Mutlu Ödemiş, basgitarda ise Eylem Pelit sahne alarak Yaşar Kemal’in eserlerinden derlenen bir repertuvar sundu. Anma programına MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Aydın, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Okan Gündüz ve çok sayıda sanatsever katıldı. Gecenin sonunda bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, "Manisa’da, Büyükşehir Belediyemizin çatısı altında Emin İgüs ve kıymetli sanatçılarımızla Yaşar Kemal’i anmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecekte kuşkusuz çok daha güzel etkinliklere imza atacağız ancak bu özel gece hafızalarımızda her zaman yerini koruyacak. Emek veren tüm arkadaşlarımıza ve Kültür Sosyal İşler Dairemize teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından Aydın, sanatçılara çiçek takdim etti.
İstanbul Recep Uçar: "Amacımız yakaladığımız ivmeyi devam ettirip ligi en iyi noktada bitirmek olacak" Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, amaçlarının yakaladıkları ivmeyi devam ettirip ligi en iyi noktada bitirmek istediklerini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-0 mağlup etti. Mücadelenin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, "Kasımpaşa devre arası transfer döneminde birçok milli oyuncuyu kadrosuna kattı. Oyunları da güçleniyor. Karagümrük ve Fenerbahçe maçlarında gösterdiler. Zor bir maç bekliyordu bizi. Biz de bu sene üst üste 2 maç kazanamamıştık. Amacımız üst üste kazanarak alt gruptan uzaklaşmaktı. Kasımpaşa kompakt bir takım. Bunu Fenerbahçe maçında net olarak gösterdi. Maça iyi başladık. 25. dakikada öne geçtik. Sonraki bölümde oyunu kontrol eden bizdik. Pozisyon da yakaladık. Onları değerlendirebilirsek daha farklı girebilirdik" değerlendirmesinde bulundu. "Amacımız yakaladığımız ivmeyi devam ettirip ligi en iyi noktada bitirmek olacak" Müsabakayı gol yemeden tamamlamanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Uçar, "55. dakikaya kadar zorlandık. İkinci golden sonra biraz daha rahatladık. Sonrasında onlar risk aldı. Daha hücuma yönelik değişiklikler yaptılar. 70’lerde bulduğumuz golle maç koptu. Gol yemeden maçı bitirdiğimiz için mutluyuz. Oyuncularımı kutluyorum. Taraftarlarımızı uzun süredir mutlu edemiyorduk. Burada 3. ayımızı tamamladık. Oynadığımız oyunların karşılığını alamıyorduk. Son iki haftada karşılığını aldığımız için mutluyuz. Aşağı taraftan sadece bir tık uzaklaştık. Ligde 10 maçımız var. Kupada 3-4 maçımız var. Amacımız yakaladığımız ivmeyi sezon sonuna kadar devam ettirip, ligi en iyi noktada bitirmek olacak. Emre hoca ve Kasımpaşa’ya da başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.