EĞİTİM - 22 Mayıs 2025 Perşembe 14:05

Bakan Yardımcısı Yılmaz: "Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bilim yuvası oldu"

A
A
A
Bakan Yardımcısı Yılmaz: "Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bilim yuvası oldu"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bilim yuvasına dönüştüğünü söyledi.


Ahlat Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına katılan Bakan Yardımcısı Yılmaz’ı, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl ile beraberindeki kurum amirleri karşıladı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Yılmaz, Ahlat’ın tarihi ve kültürel anlamda kadim bir şehir olduğunu belirterek, ne mutlu ki bin yıl sonra yine bu topraklarda aynı kültürü ve anlayışı taşıyarak bilimsel anlamda çalışmalar yapan, bu işlere meraklı, projeler geliştiren öğrencilerle karşılaştıklarını söyledi. Yılmaz, "Ahlat’ımız bu yönden tarihine ve geçmişine sahip olarak yoluna devam ediyor. Onun için ben burada hem projeye katılan öğrencilerimizi hem de onlara katkı veren, rehberlik yapan öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Tabi sevgili yavrularımız, sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu kültürel mirasımız nesillerden nesillere aktarılacak ki biz dünyada güçlü olalım. Ülkemiz her yönden kalkınmasıyla dünyada söz sahibi olsun. Bugün Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hamdolsun bu gerçekleşiyor. Ahlat’ta Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye’mizden her hafta 80 öğrencimizi ağırlıyoruz ve orada programlar gerçekleştiriliyor. Yani aslında Ahlat’ın ilim açısından bir merkez olması külliyedeki gerçekleştirilen programlarla da devam ediyor. Çünkü orada birbirinden güzel bilim insanları, kültür insanları, sanat erbabı gelerek Türkiye’mizin farklı illerinden şimdiye kadar 65 ilden gençlerimiz geldiler. Bin 600 kadar öğrencimiz ve bu öğrencilerimiz burada yine Ahlat’ın kültürüyle buluşuyor ve orada bilim yolculuklarına devam ediyor. Sadece burada okullarımızda, bilim sanat merkezimizde gerçekleştirilen çalışmalar değil, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de Ahlat’ta başlı başına bir mektep oldu. Başlı başına bir okul oldu ve buradan da insanlar yetişiyor. Bu aslında Ahlat için çok önemli bir payedir. Gerçekten şanslı nasipli insanlarsınız. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin burada bir şubesinin olması, Türkiye’nin farklı illerinden çocuklarımızın gelip burada eğitim almaları, konferanslar, seminerler, bilimsel faaliyetlerde bulunması, en önemlisi bilim, kültür, tarih iç içe bir medeniyet bilincinin burada çocuklarımıza kazandırılması gerçekten çok önemli bir faaliyet olarak önümüzde duruyor. Onun için biz bu kadim şehrimizin kültürüne sahip çıkarak, bilim mirasına sahip çıkarak, vefa yolunda ilerleyerek elimizden geldiği kadar çocuklarımızı geleceğimize hazırlamaya gayret edeceğiz. Bu konuda gerçekten Ahlat bunu taşıyabilecek nitelikte bir ilçemiz. İnsanlarının ilme, ilim insanlarına verdiği değer, gösterdiği saygı, çocukların merakı bunu göstermektedir" dedi.


Kaymakam Bingöl ise Ahlat’ın ilim ve bilim merkezi olduğunu belirterek, "Selçuklunun başkentinde ilmin ve bilimin önemli olduğu kentte bulunuyoruz. İlçemizde de elimizden geldiği kadar eğitim camiamızla birlikte ilim ve bilimi desteklemeye çalışıyoruz" dedi.


Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya da, Bakan Yardımcısı Yılmaz’a bilim fuarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.


Açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte Bakan Yardımcısı Yılmaz ve beraberindekiler, TÜBİTAK BİLİM Fuarını gezerek, öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri inceledi. Tüm projeleri tek tek inceleyen Yılmaz, öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretini sonlandırdı.


Açılışa MEB Daire Başkanı Abdulhalik Baş, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün, bazı kurum amirleri ile eğitimciler katıldı.



Bakan Yardımcısı Yılmaz: "Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bilim yuvası oldu"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sergen Yalçın: "Yoğun bakımdaydık, odaya çıktık" Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, hala istedikleri konumda olmadıklarını ama çok çalıştıklarını söyleyerek, "Biz yoğun bakımdaydık, odaya çıktık. Çocuklar çok mücadele ediyor. Umarım bundan sonra Beşiktaş’ı olması gereken yere hep beraber getiririz" dedi. Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 4. hafta maçında sahasında Çaykur Rizespor’u 4-1 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Hedefimiz grubu birinci bitirmekti. Bugün itibarıyla ilk hedefimize ulaştık. Türkiye bizim için pozisyonumuza baktığımızda ilk hedefimiz. Avrupa’ya gitmenin en kolay yolu. Bu tarafa ağırlık veriyoruz. Buraya kadar iyi geldik. Buradan sonra da sonuna kadar gidip, kupayı kazanmak istiyoruz. İnşallah bundan sonrası bizim için iyi olur" ifadelerini kullandı. "Hala istediğimiz konumda değiliz" Sezon başında lige konsantre olmakta ciddi problemler yaşadıklarının altını çizen Yalçın, "Beşiktaş camiası buna alışık değil, kupalar kazanmaya alışık bir camia. Sonra bir toparlanma sürecine girdik. Devre arasında transferler yaptık. Biz yoğun bakımdaydık, odaya çıktık. Hala istediğimiz konumda değiliz ama onu sağlamak için çok çaba sarf ediyoruz. Çocuklar çok mücadele ediyor. Umarım bundan sonra Beşiktaş’ı olması gereken yere hep beraber getiririz. Şu anda bunun temellerini atıyoruz" şeklinde konuştu.
Bursa Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi Ünlü sanatçı Mehmet Çevik, geçirdiği estetik operasyonun ardından Ramazan ayını dinlenerek ve Bursa’daki İslam alimlerinin kabirlerini ziyaret ederek geçirdiğini söyledi. Annesiyle birlikte Bursa’daki Emir Sultan Camii’ni ziyaret eden Çevik, "Ramazan benim için içe çekildiğim ve Allah’a daha yakın hissettiğim bir ay" dedi. Yoğun sahne temposunun ardından Ramazan ayını dinlenerek geçirmeyi tercih ettiğini belirten Mehmet Çevik, estetik operasyon kararıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Çevik, "Normalde çok kararsızdım böyle bir operasyon yaptırıp yaptırmamak konusunda. Ama artık 38 yaşına geldim. Seyircilerime ve dinleyicilerime daha şık görünmek, daha iyi hissetmek için küçük bir operasyon yaptırdım. Sağ olsun Murat Hoca bu süreci gerçekleştirdi ve yanımda oldu" ifadelerini kullandı. Operasyon sonrası süreci Ramazan ayına denk getirmenin kendisi için avantaj olduğunu söyleyen Çevik, yoğun sahne temposuna ara verdiğini belirterek, "Ramazan ayında genelde kabuğuma çekilirim. Maneviyatımı güçlendirmek için bu dönemi fırsat olarak görüyorum. Normalde her yıl umreye giderim, gidemediğim zamanlarda ise Emir Sultan’a gelirim. Bu yıl da geleneği bozmadım" diye konuştu. Annesiyle birlikte Emir Sultan Camii’ni ziyaret ettiğini söyleyen sanatçı, Ramazan ayının kendisi için huzur ve sakinlik anlamına geldiğini belirtti. Çevik, "Bu süreçte evde dinleniyorum, sahne ve iş görüşmelerini tamamen rafa kaldırdım. Bayramdan sonra yeniden yoğun bir çalışma temposu başlayacak ama şu an tamamen Ramazan’ın manevi atmosferini yaşamak istiyorum" dedi. Dünyada yaşanan savaşlara da değinen Mehmet Çevik, masum insanların zarar görmesinin herkesi derinden üzdüğünü ifade ederek, "Savaşların kazananı yok. Olan her zaman masum insanlara ve çocuklara oluyor. Allah bütün insanlığı kötülüklerden korusun" şeklinde konuştu. Öte yandan Çevik, düzenlediği "Kadınlar Matinesi" programlarının yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İnsanların bize güvenmesi ve programların bu kadar kalabalık geçmesi beni çok mutlu ediyor. Demek ki yılların emeği karşılık bulmuş" ifadelerini kullandı. Ramazan ayının birlik ve bereket ayı olduğunu belirten Mehmet Çevik, tüm vatandaşların Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, "Allah yaptığımız ibadetleri kabul etsin, bizleri sağlık ve huzur içinde nice bayramlara ulaştırsın" dedi.
İstanbul İstanbul’da şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Ramazan ayı boyunca düzenlediği iftar programında bu akşam şehit yakınları ve gaziler ağırlandı. İstanbul’daki şehit yakınları ve gaziler, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen iftar programında bir araya geldi. AK Parti İstanbul İl Binası’nda gerçekleştirilen iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, şehit yakınları ve Gaziler ile davetliler katıldı. Program Kur’an tilaveti ve dualar ile başladı. Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada bulunduğunu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlü bir duruş sergilediğini vurgulayan Özdemir, birlik ve beraberliğini koruyarak yoluna devam ettiğini söyledi. Özdemir, "Bu vatan nice şehitlerin ve nice gazilerimizin büyük fedakarlıklarıyla bugünlere geldi. Şehit ve gazi ailelerimizin vermiş olduğu fedakarlık ülkemizin birlik ve beraberliği için çok kutsal ve çok anlamlıdır. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine büyük bir yangın yerinin ortasındayız. Suriye’de yaşananları biliyoruz, Gazze’de yaşananları görüyoruz, İran’a yapılan saldırıyı görüyoruz. Ukrayna-Rusya savaşının ortasında problemli bir coğrafyanın merkezindeyiz. Buna rağmen hamdolsun ülkemizde birlik ve huzur içinde yaşamaya devam ediyoruz" dedi. "Burası sizin eviniz" Şehit yakınları ve gazileri ağırlamaktan mutlu olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "AK Parti tabelasını milletin astığı, bizatihi milletin kurduğu partidir. Bu partinin mensupları olarak biz bu vatanı borçlu olduğumuz şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize hizmeti büyük bir onur biliyoruz. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yaşadıkları sıkıntılarda ilk adreslerinden biri AK Parti teşkilatlarıdır. Burası sizin eviniz. Yaşadığınız herhangi bir sorun olduğunda AK Parti il ve ilçe teşkilatlarımız her zaman sizlerin yanındadır" diye konuştu. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bölgesel ve küresel ölçekte söz sahibi bir ülke haline geldiğini gelişmeleri izleyen değil gelişmelere yön veren bir ülke haline geldiğini belirten Kaya, "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda önemli mesafeler kat edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Türkiye’nin terörle mücadelede kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Bir zamanlar şehirlerimizde, köylerimizde terör örgütlerinin saldırıları vardı. Annelerin gözyaşı döktüğü acı günleri bu ülke yaşadı. Devletimizin kararlı mücadelesiyle bugün terör örgütlerinin hareket alanı büyük ölçüde yok edildi. Artık Türkiye terörü sadece sınırları içinde değil, sınırlarının ötesinde de bitirmeyi hedefleyen bir Türkiye’dir."