GENEL - 04 Nisan 2019 Perşembe 13:42

BEÜ’de “Etkili İletişim, Hitabet ve Mülakat Teknikleri” konferansı

A
A
A
BEÜ’de “Etkili İletişim, Hitabet ve Mülakat Teknikleri” konferansı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu tarafından "Kişisel Gelişim Konferansları" kapsamında "Etkili İletişim, Hitabet ve Mülakat Teknikleri" üzerine bir konferans düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu tarafından "Kişisel Gelişim Konferansları" kapsamında "Etkili İletişim, Hitabet ve Mülakat Teknikleri" üzerine bir konferans düzenlendi.


Basın Yayın ve Radyo Öğrenci Topluluğunun katkılarıyla düzenlenen konferans, Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammed Serhat Hasanoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Ardından kürsüye çıkan Toplum Gönüllüleri Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Kürşat Durmaz, toplum için faydalı olacağını düşündükleri çok çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi. Yakın zamanda LÖSEV ve Kızılay ile beraber ortak proje yürüteceklerini ifade eden Durmaz, proje kapsamında konferans ve konser düzenleneceğini ve üniversitenin öğrenci topluluğu olarak düzenlenen ilk konser olacağını belirtti. Radyonun üniversiteye prestij kattığını aktaran Durmaz, Basın Yayın ve Radyo Öğrenci Topluluğunun İlker Kaya öncülüğünde üniversiteyi çok iyi temsil ettiklerini ve birbirinden güzel programlara imza attıklarından bahsetti.


İletişimin paylaşma ve ortaklaşma anlamlarına geldiğini belirten Bitlis Eren Üniversitesi Radyo Koordinatörü ve Program Sunucusu İlker Kaya ise, insanın nefes almaya olduğu kadar iletişime de ihtiyacı olduğunu söyledi. İletişimin çok önemli olduğuna değinen Kaya, “Araştırmalara göre bir kişi günlük yaşamının yüzde 70’ini konuşarak, dinleyerek, izleyerek ya da yazarak geçiriyor” şeklinde konuştu.


İletişimin sadece konuşmak olmadığını vurgulayan Kaya, “İletişim; en iyi, nasıl, ne zaman ve nerede söyleyeceğimizi bilmektir” dedi. Kişilerarası iletişimin önemine de değinen Kaya: “İnsanlar düşünce olarak neye inanırlarsa onun gerçekleşmesi ihtimali kuvvetlenir.” dedi.


Etkili iletişimin altın anahtarının önce anlamaya sonra anlaşılmaya çalışmak olduğunu ve “Sen” dilinin kırıcı, “Ben” dilinin ise yapıcı olduğunu anlatan Kaya, “İnsanlarla göz teması kuralım, onlara değer verdiğimizi hissettirelim, savunucu iletişimden ve sen dilinden mümkün olduğu kadar kaçınalım” şeklinde konuştu.


Kaya, öğrencilere mülakatlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatarak, mülakat esnasında işlerine yarayacak faydalı bilgiler verdi.


Program, Kürşat Durmaz tarafından İlker Kaya’ya plaket takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Samsat’ta birlik meclis toplantısı yapıldı Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 1. olağan meclis toplantısı yapıldı. Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan başkanlığında, Kaymakamlık Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Birlik Müdürü Fahrettin Çelik ve İlçe Özel İdare Müdürü Haşim Uçar’ın yanı sıra birlik meclis üyeleri katıldı. İlk olarak iki yıl görev yapmak üzere iki divan katibinin seçimi yapıldı. Bu seçim sonucunda İl Genel Meclis Üyeleri Osman Deniz ve Nuri Kuştepe meclis divan katibi olarak seçildiler. Daha sonra bir yıl görev yapmak üzere dört encümen üyesinin seçimine geçildi. Yapılan gizli seçimde Kuştepe Köyü Muhtarı Ahmet Kuştepe ve Ovacık Köyü Muhtarı Bahattin Ertan 17’şer oy alarak bir yıl görev yapmak üzere asil üye olarak seçildi. Yapılan seçimlerden sonra 2023 yılı kesin hesaplarının incelenmesine geçildi. Kesin hesap cetvelleri olan; bütçe giderleri kesin hesap cetveli, bütçe gelirleri kesin hesap cetveli, Aralık 2023 ayı sonu itibariyle genel mizan tablosu, bilanço ve muhasebe yetkilisine ait liste üzerinde gerekli inceleme ve görüşmeler yapılarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada 2023 yılı kesin hesabı oybirliği ile kabul edildi. 2024 Yılında yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak yapılan değerlendirmede yol, su ve altyapı hizmetlerinin aralıksız devam edeceği belirtildi. Muhtarların söz alarak ihtiyaç ve talepleri iletmesi ve Kaymakam Süleyman Bakan’ın teşekkür konuşması ile toplantı sona erdi.
Mersin Mersin’de orman zararlılarıyla biyolojik mücadele sürüyor Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce ormanlara zarar veren çamkese böceğine karşı yürütülen biyolojik mücadelenin devam ettiği bildirildi. Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, mücadelede özellikle çevre dostu, çevreye zarar vermeyen, ekolojik dengeyi bozmayan biyolojik mücadele tercih ediliyor. 2011 yılından itibaren Mersin’de orman zararlılarına karşı kimyasal mücadele yapılmıyor. Beraberinde ilgili birim müdürleriyle birlikte laboratuvarda incelemelerde bulunan Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, “Zararlı bir böcek olan çamkese böcekleri, çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek zarar vermekte, artım kayıplarına neden olmaktadır. Ancak hiçbir zaman kurutmamaktadır. Bu kapsamda araziden toplanan yaklaşık 2 bin 700 çamkese böceği yırtıcısı calosoma sycophanta ergini, Davultepe üretim laboratuvarına getirilerek mart ayı başı itibariyle üretime başlamıştır. Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün kontrolünde Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Davultepe İşletme Şefliğince 2 bin 700 adet olarak planlanan calosoma larvaları, çamkese böceği zararı görülen bölgemizin ormanlık alanlarına salınımı nisan ayı itibariyle başlamıştır. Yine bu yıl 9 orman işletme müdürlüğümüzün görev alanında bulunan ormanlarda zarar yapan çamkese böceğine karşı 36 bin adet calosoma larvası salınımı ile bin 600 hektarlık alanda hedeflerimizi aşarak biyolojik mücadele gerçekleştirilmiştir" dedi.