ASAYİŞ - 27 Mart 2026 Cuma 21:11

Bitlis’teki uyuşturucu operasyonunda 10 şüpheli tutuklandı

A
A
A
Bitlis’teki uyuşturucu operasyonunda 10 şüpheli tutuklandı

Bitlis’te uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 10’u tutuklandı.


Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bitlis ve Tatvan Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde sokak satıcılarına yönelik çalışma başlatıldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında Özel Harekat Timlerinin de desteğiyle 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda bin 321 kullanımlık peçeteye emdirilmiş sentetik kannabinoid, 113 gram tütüne emdirilmiş sentetik kannabinoid ve 63 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.


Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Bitlis’teki uyuşturucu operasyonunda 10 şüpheli tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Uluslararası Tiyatro Festivali’nde, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibini buldu Adana’da 25’incisi düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali’nin resmi açılışında "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" oyuncu Meral Çetinkaya’ya verildi. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Adana Valisi Mustafa Yavuz ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı katıldı. Festivalin açılışında konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise organizasyonun uluslararası bir sanat buluşmasına dönüştüğünü belirterek, "Festivalin sahnelenen oyunlarının ötesinde kurduğu bağlar ve buluşturduğu kültürlerle Adana’yı uluslararası bir sanat merkezine dönüştürdü. Her yıl salonları dolduran binlerce sanatseverle tiyatronun sınır tanımız gücünü ortaya koymuştur" diye konuştu. Tiyatro sanatına uzun yıllar emek veren isimlerin onurlandırıldığı "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" de sahibini buldu. 2005 yılından bu yana verilen ödülün bu yılki sahibi oyuncu Meral Çetinkaya oldu. Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada, "Dünya Tiyatro Günü’nde böyle bir ödül almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Devlet Tiyatroları ve Sabancı Vakfı çok önemli bir festivali gerçekleştirmiş ve devam ettiriyor. Umarım nice yıllara devam eder. Tiyatro birbirimizi kollayacağımız, kucaklayacağımız sanat. Sanat iyileştirir. Yaşasın tiyatro, yaşasın sanat. Gerçekten bu yaşımda bana böyle umut verdiniz." dedi.