POLİTİKA - 08 Ağustos 2025 Cuma 20:24

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Bitlis’te

A
A
A
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Bitlis’te

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çeşitli programlar ve açılışlara katılmak üzere Bitlis’e geldi.


Bitlis Valiliği önünde Bitlis Valisi Ahmet Karakaya ve kurum amirleri tarafından karşılanan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ziyaretçi defterini imzalayarak kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Bitlis Belediyesini ziyaret eden Bakan Bak, daha sonra Tatvan ilçe stadında sporcularla bir araya geldi, bir sporcu ile güreş tuttu. Karayoluyla Ahlat ilçesine geçen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ahlat Belediyesi tarafından inşa edilen ‘Bahri Ahlat Su Sporları Merkezi’nin açılış programına katıldı.


Ahlat’ın Tunus Mahallesi’nde Van Gölü kenarında inşa edilen Su Sporları Merkezi açılışında konuşan Bakan Bak, "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Bitlis’te çeşitli yatırım protokollerini imzalamak ve yeni yatırımların müjdesini vermek üzere geldik. Güroymak’ta bir gençlik merkezi için protokol imzaladık. Hizan’a salon ve yüzme havuzu başta olmak üzere yatırımlar, halı sahalar, Bitlis merkezde yaptığımız halı sahalar ile ilgili protokoller, yine Adilcevaz’da yarı olimpik bir yüzme havuzu için buradayız. Ve Bitlis’te güzel projelere devam edeceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye’nin her yerinde spor yatırımları yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi, gençlere spor alanında yatırımlar yapması, gençlere güvenmesi ve Türkiye’nin dört bir yanındaki mahallelerden tutun da köylerine kadar spor tesisleri kazandırılması için verdiği talimatlar doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye’de modern stadyumlar, kapalı spor salonları ve yüzme havuzları başta olmak üzere atletizm pistleri ve gençlik kampları pek çok yatırım yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Bütün bunlar ülkemizin güzel gençleri için. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim en büyük görevlerimizin bir tanesi de gençlerin sporla buluşmasıdır. Kötü alışkanlıklardan uzak durması, başta dijital bağımlılık, uyuşturucu ve içki olmak üzere gençlerimizi bağımlı hale getiren alışkanlıklardan uzak tutulmasıdır. Buradan ailelere sesleniyorum; çocuklarınızı yüzme havuzlarımıza spor tesislerimize spor alanlarımıza getirelim. Onların yaz spor okulları ve kulüplerimizle hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi.


Bitlis Valisi Ahmet Karakaya da, "Milli ve manevi değerlerimize gençlerimizin uyumlu bir şekilde yetişmesi, özümsemesi ve geliştirmesi gerekiyor. Bu çerçevede bu tarz tesisleri önemsiyoruz. Ben yoğun temposunda buraya teşrif eden Sayın Bakanımıza verdiği desteklerden dolayı yürekten şükranlarımı arz ediyorum Bitlis’imiz adına" ifadelerini kullandı.


AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu ise, "Bizler 24 yıldır Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu memleketi yatırımla, hizmetle, eserle buluşturuyoruz. Dün buluşturduk, bugün buluşturuyoruz, yarın buluşturacağız. Ama kıymetli hemşerilerim, bu yatırımların, hizmetlerin, eserlerin devam etmesi için en kıymetli olan şey ne biliyor musunuz? Bu memlekette huzuru temin ve tesis edebilmek. Huzurun olmadığı bir yerde ne yatırımdan, ne hizmetten, ne eserden ne de herhangi bir kalkınmadan bahsedebiliriz. İşte hamd olsun Cumhurbaşkanımız önderliğinde Cumhur İttifakı ile beraber bu bölgede birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kıracak terörsüz Türkiye’nin adımları işte bu yaptığımız etkinlikler de daha sağlam sağlam bir zemine kavuşuyor" dedi.


Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez de 4 ay önce temeli atılan ‘Bahri Ahlat Su Sporları Merkezi’nin açılışını yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Gülmez, "Gençlerimize ve geleceğimize nasıl katkı sağlayacağımızı dert edindik. Gençlerimizin heyecanına, coşkusuna nasıl ortak olacağımızı düşündük. Cenabı Hak’a hamdolsun ki bugün el birliği ile ortaya koyduğumuz su sporları projemizin tesisiyle işte bu derdimizin, hayalimizin, gelecek idealimizin ürünüdür. Daha 4 ay öncesinden temel Yerine attığımız Bahri Ahlat Su Sporları Merkezi’mizi bugün hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereye giren sporculara katılım belgeleri ve ödülleri verildi. Daha sonra Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ziyaretleri anısına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a Ahlat Bastonu hediye etti. Bakan Bak ve protokol Ahlat Su Sporları Merkezini katılan protokol üyeleri ile birlikte kurdele keserek açılışını yaptı. Bakan ve beraberindekiler tesisi gezerek, Van Gölü’nde kısa bir tekne turu yaparak, kentten ayrıldı.


Açılış programına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Bitlis’te

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sadettin Saran: "Şahsıma yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğü görülmektedir" Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, gündeme düşen konuşmalar ve paylaşımlarla ilgili, "Bazı görüntü ve paylaşımlar üzerinden şahsıma yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğü görülmektedir. Söz konusu video ve içeriklerde yer alan kişinin ben olmadığım defalarca kanıtlanmış olmasına rağmen, bu materyallerin bugün yeniden servis edilmesi açık bir itibar suikastı niteliğindedir" açıklamasını yaptı. Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, geçtiğimiz günlerde ifadeye çağrıldığı ’uyuşturucu operasyonu’na yönelik bugün de sosyal medyaya düşen WhatsApp konuşmaları üzerine açıklama yaptı. Saran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, söz konusu video ve içeriklerde yer alan kişinin kendisi olmadığını dile getirdi. Saran, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "WhatsApp üzerinden maksatlı şekilde yeniden dolaşıma sokulan; yıllar öncesinden bu yana defalarca tekzip edilmiş, tarafımla hiçbir ilgisi bulunmadığı açık ve kesin biçimde ortaya konmuş bazı görüntü ve paylaşımlar üzerinden şahsıma yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğü görülmektedir. Söz konusu video ve içeriklerde yer alan kişinin ben olmadığım defalarca kanıtlanmış olmasına rağmen, bu materyallerin bugün yeniden servis edilmesi açık bir itibar suikastı niteliğindedir. Avukatlarım, bu iftira niteliğindeki içerikleri yayan ve yayılmasına aracılık eden tüm kişi ve kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunacaktır. Öte yandan, bugün bazı medya mecralarında yer alan ve tamamen özel hayata ilişkin olan yazı ve yorumlar da hukuka ve basın etiğine açıkça aykırı olup, kişilik haklarının ağır ihlali anlamına gelmektedir. Bu yayınlar hakkında da gerekli hukuki süreçler derhal başlatılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."
İstanbul Trendyol Süper Lig: RAMS Başakşehir: 2 - Gaziantep FK: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında RAMS Başakşehir, Gaziantep FK’yı konuk ediyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Selke’nin pasında topla buluşan Shomurodov’un ceza sahası içine girdikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Zafer’in sağından ağlarla buluştu. 1-0 25. dakikada Ömer Ali’nin sol taraftan ceza sahası içine girip yaptığı vuruşta uzak köşeye yönelen topu kaleci Zafer çeldi. Pozsiyonun devamında Fayzullayev’e çarpan top yandan auta gitti. 26. dakikada sol tarafta topla buluşan Camara’nın ceza sahasına girip Onur Ergün’ü çalımladıktan sonra yerden vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1 29. dakikada Başakşehir kalecisi Muhammed’in ileri gönderdiği topa hareketlenen Fayzullayev, karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu. 2-1 37. dakikada Fayzullayev’in sağ taraftan ortasında uzak direk dibinde müsait pozisyondaki Shomurodov’un okunduğu topu kaleci Zafer çeldi. Stat: Başakşehir Fatih Terim Hakemler: Ali Şansalan, Samet Çavuş, Murat Şener RAMS Başakşehir: Muhammed Şengezer, Onur Bulut, Leo Duarte, Jerome Opoku, Ömer Ali Şahiner, Onur Ergün, Umut Güneş, Abbosbek Fayzullayev, Eldor Shomurodov, Amine Harit, Davie Selke Yedekler: Doğan Alemdar, Berat Özdemir, Nuno Da Costa, Miguel Crespo, Hamza Güreler, Jakub Kaluzinski, Ousseynou Ba, Festy Ebosele, Ivan Brnic, Bertuğ Yıldırım Teknik Direktör: Nuri Şahin Gaziantep FK: Zafer Görgen, Semih Güler, Abena, Arda Kızıldağ, Perez, Melih Kabasakal, Camara, Rodrigues, Kozlowski, Maxim, Bayo Yedekler: Burak Bozan, Bacuna, Lungoyi, Sorescu, Boateng, Tayyip Talha Sanuç, Kulasin, Yusuf Kabadayı, Nizet, Ogün Özçiçek Teknik Direktör: Burak Yılmaz Goller: Eldor Shomurodov (dk. 21), Abbosbek Fayzullayev (dk. 29) (RAMS Başakşehir) Camara (dk. 26) (Gaziantep FK) Sarı kartlar: Onur Ergün, Onur Bulut (RAMS Başakşehir), Arda Kızıldağ, Camara (Gaziantep FK)